Sport

Marius Șumudică pune presiune pe arbitri înainte de returul cu Young Boys: “Sper să se joace totul pe teren”

Marius Șumudică se teme de arbitraj înainte de meciul decisiv cu Young Boys Berna și pune presiune pe cavalerii fluierului.
09.08.2021 | 23:28
Marius Sumudica pune presiune pe arbitri inainte de returul cu Young Boys Sper sa se joace totul pe teren
ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă din nou o partidă decisivă în fața celor de la Young Boys Berna, după ce anul trecut cele două echipe au jucat cu calificarea pe masă în primăvara europeană.

Meciul retur din turul trei preliminar al Ligii Campionilor care se va disputa în Elveția va fi transmis atât de Digi Sport, cât și de Prima TV.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică o vede favorită pe Young Boys Berna: „Șansele sunt undeva la 60-40 pentru ei”

Marius Șumudică e extrem de precaut înaintea meciului retur cu Young Boys Berna și anunță că elvețienii sunt favoriți la calificare pentru că vor juca pe teren propriu: „Consider că ei au un plus jucând această «finală» acasă. Sunt avantajați și șansele sunt undeva la 60-40 pentru ei”, a spus antrenorul ardelenilor la conferința de presă.

Din punctul său de vedere, Young Boys mai are un avantaj important în meciul cu CFR Cluj: „Ei au odihnit jumătate din echipă, n-au jucat titularii în campionat”, se plânge Șumudică, care l-a pierdut și pe Alexandru Chipciu, în urma scandalului de la antrenament.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui CFR Cluj vede meciul cu Young Boys ca pe o finală și declară clar și răspicat că echipa sa nu a venit să se apere în Elveția: „Este o finală, începe de la 0-0. 1-1 n-are nicio relevanță. Trebuie să fim precauți, n-am venit să mă baricadez, să bag autobaza în poartă. Vom pregăti jocul ca să le punem și noi probleme”.

Șumudică se teme de arbitraj la meciul cu Young Boys: „Știți foarte bine unde se află sediile forurilor”

Marius Șumudică a surprins la conferința de presă și a declarat că se teme că Young Boys ar putea fi avantajată de arbitri, mai ales că sediul UEFA se află în Elveția, la Nyon: „Știți foarte bine unde se află sediile forurilor. Nu vreau să intru în detalii. Sper ca totul să se decidă pe teren”.

ADVERTISEMENT

Pe hârtie lucrurile sunt foarte clare. Young Boys Berna are un lot evaluat la 61,80 de milioane de euro conform transfermarkt, în timp ce campioana României valorează doar 30, 43 de milioane: „Ei au o cotă de piață dublă față de noi și o echipă mult mai bine cotată, nu numai datorită țării”.

Meciul de la Berna va fi arbitrat de turcul Cuneyt Cakir, care a mai fost la centru într-un meci al ardelenilor din Liga Campionilor împotriva celor de la Slavia Praga, pierdut în 2015 cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Șumudică vede un inamic și în suprafața de joc: „E clar că nu ne avantajează!”

Șumudică vede drept un adversar în plus și gazonul de la Berna, unul sintetic, cu care jucătorii lui CFR nu sunt deloc obișnuiți: „E clar că suprafața de joc nu ne avantajează. Aici, dacă faci zi de zi antrenament, gazonul nu se rupe. Noi, dacă ne-am antrena zi de zi pe gazonul nostru natural de la Cluj, am distruge terenul. Ei sunt avantajați din punctul ăsta de vedere, clar. Cunosc gazonul, joacă acasă, e o altă viteză de joc”.

Elvețienii apelează și la o altă tactică pentru a mări viteza de joc și udă gazonul înainte de meci, ceea ce îl îngrijorează și mai mult pe „Șumi”: „Din câte știu, pun apă foarte multă pe sintetic să meargă mingea foarte repede. Ei sunt o echipă de viteză, dar avem și noi armele noastre. Încercăm să-i blocăm și să-i surprindem.”

Cu toate astea, Șumudică rămâne încrezător în șansele echipei sale și le promite suporterilor că jucătorii vor da totul pentru calificare: „Îmi doresc să facem un joc bun, să luptăm până la ultima picătură de sudoare, să dăm tot ce avem mai bun. Mâine cred că veți vedea un CFR care își va vinde foarte scump pielea. Suntem la un singur joc de a ne îndeplini un obiectiv măreț, accesul în grupele Europa League.”

Mâine, sper să vedeți niște eroi. Le-am spus jucătorilor că la fotbal n-a murit nimeni din cauza efortului. Dacă va trebui să folosim măștile de oxigen să le dăm oxigen, vom face și asta, pentru a avea capul sus și pentru a fi mândri de ce au realizat. – Marius Șumudică

ADVERTISEMENT