Sport

Marko Dugandzic, prezentat oficial la arabi! Toate cifrele transferului. Update exclusiv

Atacantul Marko Dugandzic a plecat de la Rapid după doar un an. Croatul a ajuns în campionatul din Arabia Saudită, la Al-Tai.
07.09.2023 | 21:22
Marko Dugandzic prezentat oficial la arabi Toate cifrele transferului Update exclusiv
Marko Dugandzic a fost prezentat oficial la Al-Tai. Foto: Twitter - @tai1381.
ADVERTISEMENT
07-09-2023
18:25

Marko Dugandzic, prezentat oficial la Al-Tai

Marko Dugandzic este oficial noul jucător al celor de la Al-Tai. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că golgheterul din sezonul trecut al Rapidului a fost cedat în Arabia Saudită pentru suma de 1,5 milioane de euro. 

La Al-Tai, Dugandzic va fi coechipier cu Andrei Cordea, fostul fotbalist al FCSB-ului. Croatul a semnat un contract valabil pe două sezoane și va încasa un salariu anual de 1,2 milioane de euro. 

Giuleștenii au acoperit postul de atacant cu aducerea kosovarului Albion Rrahmani, deși în momentul transferului acestuia de la FC Ballkani se vorbea despre faptul că era nevoie de un al doilea vârf în lot.

Marko Dugandzic pleacă de la Rapid în Arabia Saudită

Antrenorul Cristiano Bergodi nu s-a bucurat decât câteva săptămâni de faptul că are doi atacanți în lot și asta deoarece Marko Dugandzic a ales să plece de la Rapid și să semneze în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Conform digisport.ro, atacantul croat va fi cedat la Al Tai, acolo unde va fi coechipier cu fostul jucător de la FCSB, Andrei Cordea. Fotbalistul va semna un contract pe două sezoane și va primi un salariu de 100.000 de euro pe lună, ceea ce înseamnă 1.200.000 de euro pe an.

Afacerea este una extraordinară pentru Rapid care, din informațiile FANATIK, va încasa 1,5 milioane de euro din cedarea jucătorului de 29 de ani. Practic, giuleștenii scot un profit de 300% după un singur an.

ADVERTISEMENT

Dugandzic ajungea în Giulești la începutul sezonului trecut de la CFR Cluj pentru 400.000 de euro. Croatul a făcut un sezon fantastic la Rapid, a fost golgheterul campionatului cu 22 de reușite, iar acum pleacă și aduce o sumă importantă de bani în conturile clubului.

Dugandzic, luptă cu mari campioni pentru titlul de golgheter

Marko Dugandzic merge în Arabia Saudită pentru a se bate la titlul de golgheter cu nume mari ale fotbalului mondial, precum Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Karim Benzema, Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Neymar sau Aleksandar Mitrovic.

ADVERTISEMENT

Atacantul cu selecții la naționalele U16, U18, U19 și U21 ale Croației, și-a început cariera la NK Osijek, iar apoi a jucat rând pe rând pentru Ternana, Matera, FC Botoșani, Sochi, CFR Cluj și Rapid.

Al Tai, locul 11 în Arabia Saudită, este echipa care l-a cumpărat și pe Andrei Cordea de la FCSB în această vară. Saudiții au plătit 1,2 milioane de euro pentru a transfera extrema vicecampioanei României.

ADVERTISEMENT

Marele avantaj al lui Marko Dugandzic la Al Tai va fi faptul că antrenor este conaționalul său Kresimir Rezic. Pe lângă Cordea, în lotul saudiților se mai află șase stranieri: olandezul Virgil Misidjan, ghanezul Bernard Mensah, Alfa Semedo din Guinea-Bissau, germanul Robert Bauer, chilianul Enzo Roco și brazilianul Victor Braga.

  • 2,5 milioane de euro este cota lui Marko Dugandzic pe transfermarkt.com
  • 28 de goluri a marcat Dugandzic în 48 de meciuri jucate la Rapid
ADVERTISEMENT