News

Mărturia cutremurătoare a bărbatului care l-a găsit pe Ayan, copilul de numai 2 ani dispărut în Botoşani. „A avut puterea să strige la noi”

Bărbatul care l-a descoperit pe micuțul Ayan, dispărut din Botoșani, a emoționat pe toată lumea cu declarația sa. În ce stare se afla copilul
18.03.2024 | 19:48
Marturia cutremuratoare a barbatului care la gasit pe Ayan copilul de numai 2 ani disparut in Botosani A avut puterea sa strige la noi
Micuțul de doi ani din Botoșani, care dispăruse de o zi, a fost găsit în pădure de trei polițiști. Ce spune unul dintre salvatori. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / Observator / Facebook
ADVERTISEMENT

Unul dintre polițiștii care l-au descoperit pe micuțul Radu Ayan, în vârstă de doi ani, dispărut în Botoșani, a făcut declarații cutremurătoare. Băiețelul, căutat intens de sute de voluntari, a fost găsit la aproximativ trei kilometri distanță de locul de unde dispăruse.

În ce stare se afla băieţelul de 2 ani, dispărut în Botoşani

În decursul a peste 24 de ore de căutări fără întrerupere, conform informațiilor publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne, micuțul Radu Ayan din Botoșani a fost căutat de sute de persoane, s-au utilizat drone, echipamente de termoviziune, câini de urmă și chiar un elicopter. Mesaje de alertă RO-ALERT au fost trimise și în zona respectivă.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 18 martie, micuțul dispărut, Radu Ayan, a fost găsit în apropierea zonei de unde plecase. După ce a petrecut o noapte singur în pădure era extrem de speritat. Unul dintre cei care l-au găsit a povestit întreaga întâmplare și cum au reacționat atunci când l-au auzit strigând.

Conform observatornews.ro, salvatorul spune că l-au găsit pe copil în pădurea din apropierea schitului de călugări din Vorona, lângă un copac. Deși micuțul era obosit, a avut suficientă putere să strige după ajutor, iar salvatorii l-au auzit și au mers să-l salveze.

ADVERTISEMENT

„Era obosit, dar totuşi a avut puterea să strige la noi. L-am auzit, ne-am dus şi l-am luat, l-am adus. Nu striga neapărat ceva. Având în vedere că este foarte mic… I-am auzit vocea. Da, copilul a stat toată noaptea în pădure”, le-a răspuns jurnaliștilor polițistul.

De asemenea, salvatorul a explicat că micuțul nu striga neapărat ceva anume, dar a putut auzi vocea lui, dat fiind că este foarte mic și a stat toată noaptea în pădure.

ADVERTISEMENT

Declarațiile tatălui lui Ayan

Tatăl lui Radu Ayan, care se afla la muncă în Anglia, s-a întors de urgență în țară pentru a-și căuta copilul. După ce micuțul a fost găsit, acesta a transmis primele declarații, potrivit Spy News.

„Mulțumesc foarte mult, România! Mulțumesc tuturor. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți! Nu am cuvinte, nu știu cum aș putea să vă mulțumesc. Am avut acel sentiment, sunt tată, mă așteptam. De la Dumnezeu l-am primit și Dumnezeu mi l-a dat înapoi!”, a transmis tatăl lui Radu Ayan, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Ayan a dispărut mai bine de o zi

Copilul în vârstă de doi ani a dispărut duminică după-amiază, în jurul orei 15:00, în comuna Tudora, unde se afla în vizită cu familia la niște prieteni. Familia nu a reușit să-l găsească în ciuda eforturilor depuse, apoi au fost alertate autoritățile.

La căutări s-au mobilizat peste 100 de membri ai forțelor de ordine și voluntari, inclusiv câini de urmă ai Poliției de Frontieră. De asemenea, s-au folosit trei drone cu termoviziune, o mașină specială și patru ATV-uri, iar căutările au continuat pe timpul nopții de duminică spre luni, dat fiind că zona în care a fost văzut ultima dată este împădurită și cu teren accidentat.

ADVERTISEMENT