News

Un copil de 2 ani a dispărut în Botoșani. Ayan a fost găsit. Unde se afla și care este starea sa. Update

Un copil în vârstă de 2 ani a dispărut într-o comună din Botoșani. După 24 de ore de căutări, micuțul Ayan a fost găsit.
18.03.2024 | 15:38
Un copil de 2 ani a disparut in Botosani Ayan a fost gasit Unde se afla si care este starea sa Update
Un copil de 2 ani a dispărut în Botoșani. Camerele de supraveghere au surprins momentul când intra într-o pădure
ADVERTISEMENT
18-03-2024
13:46

Radu Ayan, băiețelul de 2 ani din Botoșani dispărut, a fost găsit

După aproape 24 de ore de căutări, Rady Ayan, băiețelul de 2 ani dispărut în satul Tudora din județul Botoșani, a fost găsit. Micuțul se afla într-o pădure, notează presa locală. 

Publicația InfoBT scrie că micuțul era la Vorona. A fost găsit acolo de un echipaj al Poliției de Frontieră în zona Schitul Mănăstirii Vorona. Din primele informații copilul este bine.

Reamintim că Ayan a dispărut, duminică, în timp ce se afla, alături de familie, la niște cunoștințe. Copilul a plecat fără să fie observat, iar încercările familiei de a-l găsi au fost zadarnice. Ulterior, au intervenit și echipaje de la ISU și Poliției pentru a ajuta la găsirea acestuia.

Autoritățile au intrat în alertă după ce Radu Ayan s-a pierdut de bunica sa, în timp ce se aflau în vizită la o rudă. Femeia a sunat imediat la 112, astfel că salvatorii au ajuns la concluzia că micuțul a plecat singur într-o pădure. Zeci de oameni l-au căutat pe băiețel de mai bine de 24 de ore, însă fără niciun rezultat.

Camerele de supraveghere au surprins momentul când un copil dispare într-o pădure

”Când l-am luat în casă, iar a dispărut”, povestește disperată, bunica. Femeia spune că inițial nu s-a panicat pentru că cel mic se juca mereu prin curte de unul singur, însă i s-a părut ciudat când acesta a dispărut cu orele. Înainte de a chema Poliția, femeia a alertat rudele, care l-au căutat pe Radu timp de mai bine de o oră, fără succes.

ADVERTISEMENT

”Timp de o oră am căutat şi după am anunţat Poliția”, a povestit femeia. La fața locului au ajuns zeci de echipaje de intervenție, iar misiunii de căutare i s-au alăturat zeci de vecini. ”Au fost demarate activităţi de căutare începând din acest loc din care a fost dat dispărut”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Turiștii din zonă spun că terenul de acolo este accidentat, cu multe râpe, astfel că șansele ca băiatul să mai fie găsit în viață sunt mici. ”E foarte dificil, multe râpe, nu ştiu cine a văzut cascada”, explică un sătean care cunoaște bine zona. Autoritățile au apelat inclusiv la avertizarea cu mesaje de tip RO-Alert pentru a-l găsit pe Radu.

ADVERTISEMENT

Să îl fi luat cineva, dar aşa din senin să dispară nu se poate!”, a completat bunica băiatului, fiind convinsă că aceasta a fost răpit. Din păcate este un alt caz în care părinții sunt plecați la muncă în străinătate, iar copiii rămân în grija bunicilor, depășiți de situație. ”Lucrează în Anglia. Amândoi lucrează”, povestește femeia.

Copilul de 2 ani dispărut din Botoșani a fost căutat și pe timpul nopții

Salvatorii l-au căutat pe micuț până la miez de noapte, fără oprire, pentru că orice oră pierdută poate însemna că Radu nu va mai fi găsit. Cu toate acestea, căutarea a fost abandonată când nimic nu se mai vedea de beznă, cu speranța că va fi reluată dimineață. ”Șefule mergem că se lasă seara, se lasă răşie. Aici suntem noi acum, drumul duce în faţă. Primul drum unde e? Dreapta. Aici!”, povestesc salvatorii, disperați să-l găsească pe copil.

ADVERTISEMENT

Autoritățile transmit că băiatul purta în momentul dispariției o bluză de trening roșie cu dungi albe pe mâneci, pantaloni negri cu dungi albe și adidași cu lumini. ”Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție.

Deja au fost demarate căutări în zona, la care participa polițiștii de frontieră, pompieri, jandarmi si voluntar​i”, au mai transmis reprezentanții IPJ Botoșani. Din păcate șansele ca micuțul să fie găsit în viață sunt minime, dacă nu a fost găsit în primele 24 de ore. Drept dovadă avertismentul oficial de pe site-ul FBI.

ADVERTISEMENT

”Nu așteptați 24 de ore înainte de a raporta pe cineva ca și persoană dispărută. Dacă aveți îngrijorări cu privire la siguranța și bunăstarea cuiva, iar locul în care se află nu este cunoscut, puteți depune raportul unei persoane dispărute la secția de poliție locală. Primele 24 de ore de la dispariția unei persoane sunt cele mai importante”, transmis specialiștii americani.

ADVERTISEMENT
Tags: