News

Mărturia fetiței de 12 ani diagnosticată cu coronavirus. Ariana numără minutele până va ieși din spital

29.07.2020 | 11:33
Marturia fetitei de 12 ani diagnosticata cu coronavirus Ariana numara minutele pana va iesi din spital
ADVERTISEMENT

Ariana, fetița din Oradea care a oferit o lecție de viață în plină pandemie pentru că a cerut să se interneze pentru a-și proteja mama, a făcut o mărturisire emoționantă despre cum este să stea departe de femeia care i-a dat viață. Copila de 12 ani abia așteaptă să ajungă acasă, să-și strângă mama în brațe.

Diagnosticată cu COVID-19 după ce s-a jucat cu un copil asimptomatic, Ariana a dat dovadă de un comportament matur și rațional pentru cei 12 ani pe care-i are. Și-a făcut bagajele și i-a cerut mamei sale, diagnosticată cu cancer în urmă cu 2 ani, să o trimită la spital pentru a nu exista riscul de a-i transmite virusul.

ADVERTISEMENT

Acum, copila din Oradea primește tratament și așteaptă cu nerăbdare să fie externată, să ajungă la mama sa de care nu a fost niciodată despărțită până acum. Se au una pe cealaltă, relația lor fiind una extrem de strânsă, fetița mărturisind că îi este greu să stea departe de casă.

Mărturia Arianei, copila infectată cu coronavirus care a mers la spital pentru a-și proteja mama

Fetița este foarte matură și cunoaște bine boala cu care a fost diagnosticată de medici. Ariana s-a documentat temeinic înainte legat de acest virus și nu a stat deloc pe gânduri când rezultatul celui de-al doilea test coronavirus a ieșit pozitiv.

ADVERTISEMENT

„Aș face orice, știu că aș mai face-o încă de o sută de ori dacă e nevoie. Știu cât de greu i-a fost să mă crească și nu pot să spun în cuvinte. Mai am puțin și număr și minutele.

Este o senzație foarte îngrozitoare atunci când tu te vezi închisă într-o cameră și toți ceilalți se plimbă pe afară, fără măști de protecție. Și tu ai ajuns în spital tocmai din cauza asta”, a declarat copila, relatează digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Ariana ar face orice pentru a-și proteja mama

Copila din Oradea a povestit la scurt timp după ce a aflat că este infectată cu noul tip de coronavirus că s-a panicat, dar în cele din urmă și-a dat seama de gravitatea problemei. Fetița a început să plângă la un moment dat pentru că a realizat că îi poate transmite și mamei sale virusul.

Știind problemele prin care a trecut femeia care a adus-o pe lume, Ariana nici nu a mai vrut să intre în casă. Și-a făcut bagajele și i-a cerut insistent mamei sale să cheme ambulanța pentru că vrea să meargă la spital, deși avea posibilitatea să se trateze la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Fetița a mărturisit că ar face orice pentru mama sa care a crescut-o foarte greu și căreia spune că îi rămâne „datoare pe viață”. Copila a conștientizat pericolul, cadrele medicale fiind impresionate de curajul de care a dat dovadă.

Ariana este ajutată de un psiholog să treacă peste această experiență neplăcută în care a ajuns după ce s-a infectat la joacă. Mama sa, care a văzut-o în ultimele zile doar în poze, îi transmite că o așteaptă acasă cât mai curând. Medicii transmit că starea copilei este una favorabilă.

 

ADVERTISEMENT