News

Mărturia în premieră a unei victime care i-a supraviețuit lui Pascu. „Pur și simplu m-am trezit pe jos și de atunci a fost haos”

Povestea cutremurătoare a unei supraviețuitoare a accidentului 2 Mai. Detalii șocante scoase la iveală despre tragedia provocată de Pascu
18.04.2024 | 14:53
Marturia in premiera a unei victime care ia supravietuit lui Pascu Pur si simplu mam trezit pe jos si de atunci a fost haos
Una dintre victimele care au trăit în urma accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, a povestit în amănunt noaptea tragediei. Sursa foto: Captură de ecran / Digi24
ADVERTISEMENT

O nouă mărturie zguduie povestea tragediei de la 2 Mai. După 8 luni de la evenimentul devastator, o tânără își adună curajul și vorbește despre ce s-a întâmplat la locul accidentului provocat de Vlad Pascu.

Mărturia unei victime din accidentul 2 Mai

Victima a împărtășit pentru Digi24 detaliile înfricoșătoare ale nopții în care viețile prietenilor săi, Sebi și Roberta, au fost luate brusc de șoferul drogat, Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

Aceasta spune cum a intrat cu mare viteză în grupul lor de opt persoane și, fără nici o urmă de regret, a părăsit locul accidentului îndreptându-se către Vama Veche, lăsându-i pe tineri întinși pe jos.

„Totul a fost foarte brusc. Știu doar că voiam să ajungem cu toții acasă sănătoși și deodată m-am trezit pe jos, neștiind ce se întâmplă. Era întuneric, era liniște, auzeam doar mașinile. N-am auzit, doar am văzut o lumină foarte puternică de faruri din spatele meu care se apropia foarte, foarte repede și n-am mai avut timp de reacție, pur și simplu m-am trezit pe jos și de atunci a fost haos.

ADVERTISEMENT

A intrat pe partea de asfalt, pe mine cred că m-a lovit cu oglinda retrovizoare, iar pe Sebi din fața mea l-a luat cu totul, și pe cei din fața mea, la fel. S-a oprit în mijlocul drumului și a întors foarte repede mașina și s-a întors în Vamă. Eu când m-am trezit de jos el nu mai era, nici mașina, nici… El nu s-a dat jos din mașină.

El doar a oprit, după ce ne-a lovit și s-a întors înapoi în Vamă. Am avut mâna stângă ruptă, osul foarte spart, mi-a secționat nervul radial, am avut și transplant de nerv, operație care e foarte rară și o să rămân cu o dizabilitate, că n-o să mai pot să-mi mișc încheietura mâinii”, a povestit o victimă pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Cazul 2 Mai ar putea fi „luat de la 0”

Un nou moment crucial în procesul lui Vlad Pascu, vinovatul pentru tragedia din 2 Mai, a fost programat pentru joi, la ora 10:00, la Judecătoria Mangalia. Echipa de avocați a familiilor victimelor a reușit să obțină o amânare, întrucât Consiliul Superior al Magistraturii va examina sesizarea făcută de Inspecția Judiciară referitoare la suspendarea judecătoarei care prezidează cazul.

Într-un gest surprinzător, judecătoarea Ioana Ancuța Popovociu a solicitat o abținere. Un nou termen a fost stabilit pentru 9 mai. În data de 19 august 2023, Vlad Pascu a condus pe DN 39, provocând un impact tragic în apropierea localității 2 Mai. Doi tineri și-au pierdut viața, iar alții trei au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Pascu a părăsit locul accidentului și a fost găsit de autorități în Vama Veche. Investigatorii au constatat că era sub influența mai multor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Ulterior, Pascu a fost trimis în fața instanței, fiind acuzat în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT