News

Mărturia incredibilă a bărbatului care și-a ucis cu sânge rece fiul de 8 ani: „Copilul a vrut să fie omorât de mine”

29.07.2020 | 15:39
Marturia incredibila a barbatului care sia ucis cu sange rece fiul de 8 ani Copilul a vrut sa fie omorat de mine
ADVERTISEMENT

Ies la iveală noi detalii șocante în cazul copilului de 8 ani găsit fără suflare în mașina tatălui său, cu care plecase într-o excursie în Ungaria, fără ca mama să își fi dat acordul, deși se afla în grija sa.

Prins marți seară de polițiști în localitatea Filea de Jos, situată la șase kilometri de locul în care abandonase autoturismul și pus sub acuzare pentru uciderea cu sânge rece a propriului fiu, bărbatul și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT

Ba chiar le-a declarat oamenilor legii că micuțul i-ar fi cerut să comită această crimă înfiorătoare. Deși în opinia psihologilor criminaliști un astfel de scenariu este posibil, el nu îl absolvă sub nicio formă de răspundere pe inculpat.

Motivul pentru care bărbatul din Cluj și-a ucis cu sânge rece băiețelul de doar 8 ani. Ce le-a declarat oamenilor legii

La scurt timp după ce a abandonat mașina în care se afla trupul neînsuflețit al băiețelului său, Takacs Gyorgy, de profesie taximetrist, și-a tăiat venele și s-a înjunghiat în piept cu gândul să-și pună capăt zilelor. Reținut de anchetatori, bărbatul de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu a fost încă audiat oficial, întrucât starea de sănătate nu permite acest lucru, poliţiştii au încercat să afle motivele pentru care și-a ucis propriul copil cu multiple lovituri de cuțit, iar răspunsul său i-a lăsat fără cuvinte. „Copilul a vrut să fie omorât de mine”, le-a declarat inculpatul anchetatorilor.

În schimb, surse judiciare citate de adevarul.ro relatează că un posibil motiv al crimei ar fi dorința de răzbunare pe fosta soție, care și-a găsit deja un alt partener după despărțirea de Takacs Gyorgy. Fapta sa este cu atât mai șocantă cu cât omul nu avea antecedente penale și nici plângeri cu privire la potențiale acte de violență.

ADVERTISEMENT

„Faptul că i-ar fi cerut copilul asta nu justifică omorul”

Chestionată pe marginea acestui subiect, Gabriela Groza, psiholog criminalist, susține că există mai multe ipoteze în ceea ce privește motivele crimei și niciuna nu poate fi exclusă „până nu avem o declarație fermă”. Cât despre ipoteza conform căreia copilul i-ar fi cerut tatălui să îl ucidă, aceasta „poate să fie reală, dar nu justifică omorul”.

E posibil să fi planificat totul sau să fie o reacţie la nervi. Subliniez că deocamdată nu ştim sigur că el este făptuitorul. Din elementele pe care le cunoaştem până acum reiese că făptuitorul nu a vrut ca victima să sufere, a fost o lovitură într-ozonă letală, pentru ca moartea să fie sigură şi fără suferinţă.

ADVERTISEMENT

Există informaţii că ar fi umblat cu cadavrul în maşină câteva ore după crimă ceea ce poate însemna „o formă de negare faţă de fapta comisă. E posibil să se comporte ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, din cauza şocului. De multe ori, agresorul însuşi este foarte şocat de ce a comis. Prima confruntare cu realitatea o are atunci când apare echipajul de Poliţie şi atunci să apară intenţia de a se sinucide.

E posibil să fi spus asta la furie copilul (n.r. să-i fi cerut tatălui să îl ucidă), dar aici e posibil și ca agresorul să instige victima pe parcursul mai multor conversaţii. I-ar fi putut explica că pot fi împreună după moarte sau că unica soluţie de ieşire din impas ar fi moarte.

În orice caz, faptul că i-ar fi cerut asta nu justifica faptă de omor. Nici din punct de vedere juridic şi nici psihologic, nicio persoană sănătoasă psihologic nu-şi omoară cipilul dacă acesta îi cere”, a explicat psihologul criminalist pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT