News

Mărturia sfâșietoare a soției românului ținut prizonier în Gaza: „Tatăl copiilor mei a ieșit din casă pentru a-și proteja familia și nu s-a mai întors”

Soția românului a vorbit despre drama prin care trece familia ei. Speră că bărbatul este în viață și că va fi eliberat de Hamas.
22.10.2023 | 19:43
Marturia sfasietoare a sotiei romanului tinut prizonier in Gaza Tatal copiilor mei a iesit din casa pentru asi proteja familia si nu sa mai intors
Mărturia sfâșietoare a soției românului ținut prizonier în Gaza. Colaj Fanatik/ Foto Antena 3
ADVERTISEMENT

Mărturia sfâșietoare a soției românului ținut prizonier în Gaza. Tal Haimi, un bărbat cu dublă cetăţenie, israeliano-română, în vârstă de 41 de ani, se află printre ostaticii luați de gruparea Hamas, pe 7 octombrie, atunci când a pornit războiul în Orientul Mijlociu.

Mărturia sfâșietoare a soției românului ținut prizonier în Gaza

Soția bărbatului și cei trei copii ai lor se întreabă, zi de zi, ce s-a întâmplat cu Tal, dacă este în viață și dacă îl vor revedea vreodată. Tal Haimi face parte dintr-o familie care a supraviețuit Holocaustului. El s-a născut în România, iar ulterior familia sa a venit în Israel, ca mulți alți evrei, construind kibbutzul.

ADVERTISEMENT

Tal și-a făcut o familie alături de soția lui și spera ca ceea ce au pățit bunicii și tatăl lui să nu se repete, așa cum a mărturisit femeia alături de care își împărțea viața. „Tot timpul avem în minte propoziția: «Niciodată din nou». Și s-a întâmplat. S-a întâmplat din nou. Și nu cred că înțelegem totul.”

Ela Haimi, soția românului, a vorbit despre drama prin care trece familia de la izbucnirea războiului. Armata a anunțat-o că el este dispărut, adică cel mai probabil răpit de gruparea Gaza. Nu știe nimic altceva cu privire la locul în care s-ar putea afla.

ADVERTISEMENT

„Știu doar că tatăl copiilor mei a ieșit din casa mea pentru a-și proteja familia și nu s-a mai întors. A făcut ceea ce orice alt tată ar face pentru a-și proteja familia și a plecat”, a mărturisit femeia, pentru Antena 3.

„Copiii știu că tatăl lor poate se va întoarce, poate că nu”

Ela spune că cel mai greu îi este atunci când copiii o întreabă unde este tatăl lor, plângând și strigând că le este foarte dor de el. Ea a considerat că este bine să le dezvăluie doar o parte din adevăr.

ADVERTISEMENT

„Le spun adevărul așa cum trebuie să-l audă copiii și nu tot adevărul. Ei știu doar că tatăl lor nu mai este acasă și poate se va întoarce, poate că nu. Și le spun asta și ei plâng”, a adăugat soția lui Tal.

Soția românului se teme că acesta ar putea fi doar începutul conflictului dintre Israel și gruparea Hamas, din Fâșia Gaza. Totodată, crede că va trece mult timp până când va primi vești în ceea ce îl privește pe Tal. Speră, însă, că este în viață.

ADVERTISEMENT

Ela a mărturisit că dacă soțul ei ar putea să o audă, și-ar dori să știe că familia este bine, puternică și că încearcă să facă tot posibilul pentru a-l aduce acasă. Tal Haimi este inginer și lucrează ca manager la o companie.

ADVERTISEMENT
Tags: