News

Mărturii înfiorătoare făcute de un ucrainean scăpat din mâinile rușilor. ”Îți voi tăia capul, vei vedea cum mori”

La câteva zile după retragerea rușilor de lângă Kiev, din zonă vin tot mai multe mărturii înfiorătoare ale cetățenilor. Un ucrainean povestește cum a scăpat din mâinile invadatorilor.
07.04.2022 | 11:33
Marturii infioratoare facute de un ucrainean scapat din mainile rusilor Iti voi taia capul vei vedea cum mori
Un ucrainean scăpat din mâinile rușilor descrie zilele terifiante trăite sub ocupația armatei lui Putin. Sursa foto: EPA/Roman Pilipey
ADVERTISEMENT

Regiunea Kiev a fost eliberată total de forțele ucrainene. În urma rușilor a rămas un dezastru umanitar, sute de morți și multe povești cutremurătoare.

Un ucrainean scăpat din mâinile rușilor descrie zilele terifiante trăite sub ocupația armatei lui Putin

Una dintre aceste povești vine din satul Dimer, aflat în districtul Vioșorod, la circa 50 de kilometri nord de Kiev.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul lunii martie, zona a fost ocupată de armata rusă. La fel ca peste tot pe unde au pătruns, rușii au jefuit casele localnicilor și i-au batjocorit.

În presa din Ucraina a apărut în aceste zile mărturia unui cetățean care a trăit pe pielea lui zilele de ocupație rusă și comportamentul inuman al soldaților lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Reținut de invadatori, bărbatul a fost umilit, agresat, amenințat și chiar împușcat. ”Rușii au apărut pe strada noastră. Am încercat să comunicăm cu ei. Ei spuneau că au venit să ne elibereze. Le spunem: ‘Înțelegeți, noi am trăit bine fără voi, de cine și de ce să ne eliberați? V-au spălat creierul’ Soldații au recunoscut că trăim mult mai bine decât ei.

Apoi ne-au legat la ochi și ne-au dus – am înțeles că era Sinyak (n.r. un sat la 15 km de Dimer). M-au bătut foarte tare, sincer să fiu. În cele din urmă m-au împușcat în picior. Am fost reținuți patru zile, iar apoi dimineața am fost duși în centrul orașului Siniak și eliberați.

ADVERTISEMENT

Cea mai grea a fost prima zi. După bătaie, partea stângă era complet violet. Acum mă doare partea inferioară a spatelui. Cea mai puțin dureroasă a fost împușcătura – ca o mușcătură de țânțar”, povestește bărbatul, conform Ziare.com.

Cetățeanul ucrainean: ”Le place să-și bată joc de noi”

Localnicul mai spune că plăcerea soldaților armatei invadatoare a fost umilirea civililor și amenințarea lor. Lui i s-a spus că i se va tăia capul.

ADVERTISEMENT

”Le place să bată și să-și bată joc de noi. Unul din soldați a strigat: ‘Sunt cadîroviț, sunt cecen! Voi tăia tot ce pot din tine! Și-ți voi tăia capul – vei vedea cum mori’. Apoi m-a împușcat în picior. Însă m-a întrebat și unde să tragă: în genunchi, în cap, sau în ficat?

Când am fost eliberați, am ajuns la Demidov, iar cunoscuții ne-au condus acasă”, mai spune bărbatul.

ADVERTISEMENT