News

Masă caldă gratuită pentru oamenii sărmani din Cluj. ”Vom organiza această cantină a nevoiașilor în fiecare sâmbătă”

Un restaurant clujean a anunțat că oferă o masă caldă gratuită oamenilor săraci. Inițiativa se va desfășura în fiecare sâmbătă și se adresează unui număr de o sută de persoane lipsite de posibilități.
09.01.2022 | 15:24
Masa calda gratuita pentru oamenii sarmani din Cluj Vom organiza aceasta cantina a nevoiasilor in fiecare sambata
ADVERTISEMENT

Un restaurant clujean s-a hotărât să ofere o masă caldă gratuită oamenilor lipsiți de posibilități, lăudabila inițiativă urmând să se desfășoare în fiecare sâmbătă. Restaurantul a anunțat că are disponibile 100 de porții pentru cei sărmani.

Casa Vikingilor anunță că îi așteaptă pe toți oamenii nevoiași din oraș în fiecare zi de sâmbătă, între orele 10:30 – 11:30, pentru a li se oferi o masă caldă, a informat Foaia Transilvană, care a și publicat mesajul restaurantului.

ADVERTISEMENT

”Trimiteți-i la locația din Grigorescu, să mănânce!”

”Sâmbăta, de la 10,30 la 11:30 oferim tuturor nevoiașilor din Cluj sau împrejurimi o masă caldă, gratuit, la Casa Vikingilor, ei n-au facebook, prin urmare, dacă îi întâlniți sau cunoașteți (oameni fără posibilități sau fără casă) trimiteți-i la locația din Grigorescu, să mănânce!

Vom organiza această cantină a nevoiașilor în fiecare sâmbătă, doar la locația precizată, din Cluj!”, a anunțat Casa Vikingilor, care a specificat la final că ideea îi aparține lui Ștefan Mandachi, patronul lanțului de restaurante Spartan.

ADVERTISEMENT

”Personalul îl am, gazul oricum îl plătesc și atunci am zis de ce să nu ajutăm oamenii sărmani? Noi ne pregătim să gătim pentru un număr de 30-50 de persoane. Cât costă un meniu zilei, prețul de cost ca materie primă este de maximum 10 lei.

”75 de euro nu e o sumă mare, dar faci bine la 30 de oameni”

Și atunci cât ar costa 30 de porții, 300 de lei? Nu este o sumă mare, adică 75 de euro nu e o sumă mare, dar faci bine la 30 de oameni”, a declarat Călin Oancea, proprietatea localului Casa Vikingilor, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Pe site-ul primăriei din Cluj se menționează că orașul condus de Emil Boc are o rețea de cantine de ajutor social și pensiune. Iată și ce activitate prestează cantina respectivă, potrivit site-ului oficial al primăriei clujene.

”Asigură norma de hrană pentru asistații social din Cluj-Napoca, pentru persoanele cu venituri mici ofera posibilitatea de a achizitiona la pret redus abonamente de meniul zilei, distribuie zilnic peste 800 de portii de mancare catre scoli din Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Ce activitate are cantina socială a primăriei din Cluj

Asigură preparate culinare proaspete in fiecare zi la locatiile proprii (Cantina Emile Zola, Memo 10, Cantina Someseni, Cantina si terasa Hoia, Bufetul primariei).  Presteaza servicii de catering pentru diverse evenimente desfasurate in oras. Carmangeria proprie asigura necesarul de specialitati din carne pentru locatiile amintite mai sus sau comercializarea semipreparatelor direct din acest stadiu.

Reprezinta administratia locala si mentine relatiile cu reprezentatii HoReCa din oras sau din strainatate in cadrul Festivalului Culinar International din cadrul Zilelor Orasului”, se specifică despre activitatea cantinei sociale aflată în subordinea Primăriei Cluj.

ADVERTISEMENT