News

Masacrul de la Kabul. Momentele exploziilor, surprinse de camerele de filmat. Video

Cum a început masacrul de la Kabul. Momentele celor două explozii, surprinse de camerele de filmat
27.08.2021 | 00:07
Masacrul de la Kabul Momentele exploziilor surprinse de camerele de filmat Video
ADVERTISEMENT

În această după-amiază, Kabulul a fost punctul de foc al planetei. Au avut loc două atentate teroriste, în unul dintre cele mai aglomerate zone: aeroportul din capitala afgană.

Deși au fost informații și avertismente de la marile puteri ale lumii cu privire la iminența unor atacuri, oamenii au refuzat să plece de lângă porțile locului care ar fi putut să însemne evadarea din iadul pe care îl trăiesc.

ADVERTISEMENT

Masacrul de la Kabul. Momentele exploziilor, surprinse de camerele de filmat. Video

S-a conturat deja un bilanț sumbru al celor două explozii. Până în prezent, s-au anunțat 70 de decese, alți 140 de oameni au fost răniți.

Unii dintre ei sunt în stare gravă, este posibil ca numărul morților să crească. Majoritatea celor afectați sunt civili afgani. Oamenii sperau să poată pleca din țara ocupată de talibani.

ADVERTISEMENT

Oficialii americani au anunțat că și soldații din Statele Unite ale Americii au căzut victime în baia de sânge. Nu sunt informații exacte cu privire la numărul acestora, presa internațională a anunțat 12 decese.

Prima explozie

Prima deflagrație a avut loc în jurul orei 16:40 (ora României). Aceasta a fost provocată atentat sinucigaş și a avut loc lângă una dintre porțile aeroportului.

ADVERTISEMENT

Camerele de filmat au surprins panica oamenilor. Aceștia au început să fugă, îngroziți.


A doua explozie

A doua deflagrație a avut loc în jurul orei 16:00 (ora României). A fost vizat un hotel din apropierea aeroportului, unde au fost cazați soldați americani.

 

Exploziile au avut loc la mică distanță una de cealaltă și au fost urmate de focuri de armă. Talibanii au încercat astfel să disperseze mulțimea.

ADVERTISEMENT
locurile exploziilor
Locurile în care au avut loc exploziile
Sursa foto: BBC

Răniții au fost transportați la un spital din apropiere. În plus, tot mai multe persoane alfate în Kabul, civili și jurnaliști spun că s-a auzit și o a treia deflagrație.

La Pentagon a fost ținută o conferință de presă cu privire la situația din Afganistan. Oficialii americani au subliniat că se așteaptă să mai urmeze și alte explozii.

ADVERTISEMENT
Tags: