News

Masca de protecție, obligatorie în spațiile publice deschise din Dâmbovița: Suntem un județ roșu

29.07.2020 | 12:13
Masca de protectie obligatorie in spatiile publice deschise din Dambovita Suntem un judet rosu
ADVERTISEMENT

După Argeș, un nou județ din sudul țării, Dâmbovița, a decis ca masca de protecție să fie obligatorie în spațiile publice deschise.

În cursul zilei de miercuri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a decis să impună obligativitatea purtării măștii de protecție în toate zonele aglomerate, inclusiv în aer liber.

ADVERTISEMENT

Măsura vine pe fondul exploziei numărului de cazuri de Covid-19 din acest județ, care a raportat, marți, alte 51 de îmbolnăviri în rândul locuitorilor săi.

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise din Dâmbovița

Dâmbovița este încă un județ care impune obligativitatea purtării măștii în spațiile publice deschise. Măsura autorităților din acest județ se va aplica începând de joi, 30 iulie.

ADVERTISEMENT

Măsura instituită de conducerea județului spune că masca va deveni obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spațiile publice deschise: piețe, târguri sau oboare.

Mai mult, comercianții din aceste spații vor fi obligați să poarte mănuși în relația cu clienții pentru a stopa posibila extindere a virusului.

ADVERTISEMENT

”Măsura se va aplica la nivelul întregului jude, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale. Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a spus prefectul Aurelian Popa la Digi24.

  • 1.682 de cazuri de coronavirus au fost raportate de la începutul epidemiei, în județul Dâmbovița
  • peste 600 de infectări au fost numai în ultimele două săptămâni.
ADVERTISEMENT

Masca de protecție, obligatorie în aer liber și în Argeș

În urmă cu o zi, marți, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș a hotărât ca masca de protecție să fie un accesoriu pe care toți românii care locuiesc și traversează zona județului Argeș să-l poarte.

”Masca e obligatorie oriunde există mai mult de două persoane care se întâlnesc, indiferent că este spațiul public sau spațiu închis.

Vorbim despre aglomerări în mijloacele de transport public, aglomerări în mijloacele de navetă tip maxi-taxi, aglomerările care se fac la schimbarea de tură în cadrul companiilor care lucrează pe schimburi și de aglomerările care se realizează fie în spații de tip terase, cluburi sau în spațiile publice, în zonele centrale, zonele de parcuri unde oamenii se adună.

Măsurile se aplică la nivelul întregului județ.”, a spus, pe 28 iulie, prefectul Emanuel Soare, pentru Curierul zilei.

ADVERTISEMENT