News

Mașină din Iași făcută scrum în urma unui atac mafiot. Ce se observă pe camerele de supraveghere

Incident extrem de grav la Iași, acolo unde o mașină a fost făcută scrum în urma unui atac mafiot. Ce au surprins camerele de supraveghere.
15.12.2023 | 09:31
Masina din Iasi facuta scrum in urma unui atac mafiot Ce se observa pe camerele de supraveghere
Atac mafiot în Iași: mașină incendiată de o mână criminală. Vehiculul s-a făcut scrum. Sursa foto:
ADVERTISEMENT

O mașină din Iași s-a făcut scrum în urma unui atac în stil mafiot pus la cale de o persoană încă neidentificată de poliție. Din fericire, nu s-au raportat victime în urma incidentului. Nici alte mașini din parcare nu au fost afectate de flăcări.

Atac mafiot în Iași: mașină incendiată de o mână criminală. Vehiculul s-a făcut scrum

Din primele informații, acest grav eveniment s-a petrecut joi seara. Un autoturism de la o firmă de securitate a izbucnit dintr-o dată în flăcări. Inițial, s-a crezut că este vorba de un simplu incident.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în urma vizionării imaginilor înregistrate de o cameră de supraveghere, s-a constatat faptul că a fost, în realitate, un atac în stil mafiot. Pe filmare apare și autorul atacului.

Astfel, se poate vedea cum un bărbat a pus totul la cale și cum a incendiat autoturismul. Purtând un hanorac de culoare deschisă, cu glugă, individul aruncă pe mașină ceva ce pare a fi o sticlă incendiară.

ADVERTISEMENT

Imediat, partea superioară a vehiculului este cuprinsă de foc. Incidentul a avut loc în parcarea unui bloc din cartierul Nicolina. Autovehiculul a ars aproape în întregime. Bateria mașinii a explodat, panicându-i pe localnici.

”La data de 14 decembrie a.c., în jurul orei 16:50, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că ar fi luat foc un autoturism, care se afla parcat pe strada Lacului din municipiul Iași.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit pompierii care au lichidat incendiul, fără a se extinde și la alte autoturisme aflate în zonă. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul”, transmite IPJ Iași, citat de Bzi.

Atac în stil mafiot și în Timișoara. Recent, maşina directorului piețelor a fost incendiată

Pe 6 decembrie, un incident similar a avut loc și în vestul țării. Mașina de serviciu a directorului piețelor din Timișoara, Mirel Pop, a fost incendiată chiar în fața locuinței sale, scrie OpiniaTimisoarei.ro.

ADVERTISEMENT

Până să intervină pompierii, mașina a ars precum o torță. Cercetările poliției au arătat că în acest caz a fost vorba de o acțiune intenționată, mai exact o mână criminală. O cârpa îmbibată cu motorină a fost găsită sub roata din dreapta.

Cei de la ISU nu au găsit nimic care să indice că incendiul ar fi izbucnit în urma unei defecțiuni tehnice. ”La data de 06.12.2023, în jurul orei 03:10, polițiștii Secției 4 Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Basarabia din Timișoara, a izbucnit un incendiu la un autovehicul parcat”, au declarat autoritățile.

În urma acestui grav incident, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere și continuă cercetările pentru ”stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului”.

ADVERTISEMENT
Tags: