News

Video. Mașina unui preot a fost incendiată chiar în curtea bisericii. Suspectul, surprins de camere

Incident grav în Suceava. Mașina unui preot a fost incendiată în curtea Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavril din municipiul Rădăuţi. Suspectul, surprins de camere.
23.12.2022 | 18:55
Video Masina unui preot a fost incendiata chiar in curtea bisericii Suspectul surprins de camere
Un bărbat din Suceava a dat foc mașinii unui preot. Incidentul, produs în curtea bisericii. Sursa foto: monitorulsv.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un preot din județul Suceava trece prin momente dificile. Mașina sa, un autoturism Mercedes, a fost incendiată joi seara în municipiul Rădăuți.

Un bărbat din Suceava a dat foc mașinii unui preot. Incidentul, produs în curtea bisericii

Autoturismul a fost lăsat de preot în parcarea din zona bisericii. La un moment dat, acesta a fost cuprins de flăcări.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit în jurul orei 22.00. Imediat, la fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje de pompieri, iar flăcările au fost stinse.

A fost însă mult prea târziu, întrucât autoturismul a fost distrus în totalitate.

Echipajul de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Rădăuți a stabilit ca și cauză a producerii incendiului ”folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, de la o flacără a unei brichete, scrie presa locală.

ADVERTISEMENT

Din fericire, incendiul nu s-a extins și la alte autoturisme sau clădiri. Au fost înregistrate doar pagube materiale, fără victime omenești.

În acest caz, angajații de la IPJ Suceava au întocmit dosar penal pentru ”distrugere prin incendiere”.

ADVERTISEMENT

Suspectul care a incendiat mașina preotului, surprins de camerele de supraveghere din zonă

Imaginile de pe camerele de supraveghere montate de parohie și prezentate de site-ul MonitorulSv.ro demonstrează clar faptul că a fost o acțiune intenționată.

În filmări apare o persoană cu fața acoperită. La un moment dat, aceasta se apropie de mașină având asupra sa un bidon cu un lichid care ulterior s-a dovedit a fi benzină.

ADVERTISEMENT

După ce a ajuns lângă Mercedes, persoana în cauză a spart geamul din față, a stropit cu benzină interiorul și apoi a dat foc.

Sursa citată mai scrie că autorul incendierii de joi seara este un piroman. Acesta ar fi recidivist.

În primăvara acestui an, bărbatul a incendiat un alt autovehicul parcat în apropierea aceleiași biserici. Coincidență sau nu, era tot marca Mercedes.

Autoritățile ar avea o serie de indicii despre persoana în cauză, însă până în acest moment nu s-a luat încă nicio măsură împotriva sa.

ADVERTISEMENT
Tags: