News

Mașini ridicate în Sectorul 6. Ce autoturisme sunt vizate

12.05.2021 | 15:56
Masini ridicate in Sectorul 6 Ce autoturisme sunt vizate
ADVERTISEMENT

A început ridicarea mașinilor în Sectorul 6. Sunt vizate peste 10.000 de autorurisme abandonate.

Anunțul a fost făcut de primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Potrivit acestuia, miercuri a fost ridicată prima mașină abandonată.

Edilul a mai precizat și că proiectul la care a lucrat de când a ajuns la primărie permite și ridicarea mașinilor parcate „complet aiurea”.

ADVERTISEMENT

Mașini ridicate în Sectorul 6. Ce autoturisme sunt vizate

Ciprian Ciucu a anunțat pe Facebook că aduce vești bune: „revin cu veștile bune! Serviciul de ridicări de mașini abandonate este operational!”

Edilul a precizat că miercuri, 12 mai, a fost ridicată prima mașină abandonată: „azi a fost ridicată prima mașină ababdonată pe spațiul public”.

ADVERTISEMENT

Potrivit primarului din Sectorul 6, mai mult de 10.000 de autoturisme sunt vizate: „avem treabă multă! Vorbim de peste 10.000 de mașini a abandonate în Sectorul 6”.

„Încep să apară rezultatele. A durat mult înființarea serviciului pentru ridicarea mașinilor abandonate, dar dacă nu mă ocupam din prima lună și de atunci permanent de el nu l-am fi avut nici azi,” a declarat Ciprian Ciucu.

ADVERTISEMENT

„În primul rând a trebui să facem regulamentul, apoi a trebuit să inventariem mii de mașini pentru care termenul de notificare este d 6 luni și doar după acest termen pot fi ridicate. Au trecut cele 6 luni, le-a venit sorocul. Apoi a trebuit si asta a fost cel mai greu să obținem un teren. Până vom avea leasing operațional pentru autoutilitare le închiriem la cel mai bun preț pe care l-am gasit pe piață,” a povestit acesta.

Edilul a explicat că Politia Locală face constatările, iar Administrația Domeniului Public le ridică. Proprietarii care doresc să le revendice au șase luni la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Ulterior, dacă nu vor fi revendicate, autorurismele vor ajunge la Remat. Cei ce doresc să își recupereze vechiculele vor avea de achitat o taxă. Acesta cuprinde costul ridicării și al depozitării.

Ciprian Ciucu a anunțat că mașinele ridicate vor fi depozitate la bd. Preciziei nr. 24. Primarul nu a uitat să menționeze că regulamentul întocmit le permite să ridice și mașinile parcate „complet aiurea,” care vor fi depozitate în aceeași locație.

Edilul Sectorului 6 a anunțat zilele trecute că au fost majorate amenzile pentru mașinile parcate pe spațiul verde. Totodată, acesta a explicat că au început primele studii de fezabilitate pentru parcări de reședință în trei locații.

ADVERTISEMENT