News

Ciprian Ciucu, ironizat de sindicaliştii din poliţie după ce s-a plâns că nu a fost luat în serios

05.05.2021 | 12:32
Ciprian Ciucu ironizat de sindicalistii din politie dupa ce sa plans ca nu a fost luat in serios
ADVERTISEMENT

Ciprian Ciucu a fost ironizat de sindicaliştii din poliţie după ce s-a plâns că nu a fost luat în serios. Sindicatul Europol a făcut câteva precizări cu privire la ultima postare a primarului.

Edilul din Sectorul 6 a distribuit pe Facebook o întâmplare recentă, în care s-a văzut nevoit să sesizeze poliția cu privire la unele nereguli observate în trafic. Ciucu a sugerat că a fost „luat la mișto” de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Reacția Sindicatului Europol a venit cu rapiditate. Reprezentanții instituției au explicat, printre multe ironii, că primarul nu a fost chiar sincer.

Ciprian Ciucu, ironizat de sindicaliştii din poliţie după ce s-a plâns că nu a fost luat în serios

Sindicatul Europol a distribuit un mesaj în care au explicat că edilul de la Sectorul 6 nu a spus chiar adevărul. Ei au precizat că i s-a explicat că măsurarea vitezei cu care circulă o mașină nu se poate face „ochiometric”.

ADVERTISEMENT

Reprezentații instituției au menționat că nu au putut să se abțină de la replică: „tare am vrut să ne abținem să comentăm ieșirea publică a primarului Ciucu, aflat într-o stare vădită de lipsă de atenție. Însă dacă instituția se face preș în fața oamenilor politici, doar pentru că sunt în partidul de guvernământ, noi avem obligația să reacționăm atunci când se încearcă exerciții electorale pe spatele polițiștilor”.

„Primarului Ciucu i s-a comunicat la telefon că polițiștii rutieri nu pot să aplice amenzi pentru încălcarea regimului legal de viteză pe baza unor aprecieri ochiometrice ale unei persoane, ci doar pe baza unor măsurători realizate cu aparate radar. Iar după apel a fost redirecționat un echipaj radar către acea zonă, fiind aplicate 3 contravenții pentru nerespectarea regimului legal de viteză în zona Aviatorilor,” a precizat Europol.

ADVERTISEMENT

Ironiile și-au făcut și ele prezența: „iar cu privire la aprecierea ca fiind „rușinos serviciul Brigăzii Rutiere” îl rugăm pe primarul Ciucu să-și întrebe colegii de partid cât de mulțumiți sunt să circule „fluid” prin București datorită culoarelor pe care le eliberează în fiecare zi cei aproape 30 de polițiști rutieri care sunt la cheremul președintelui României, a premierului, a miniștrilor și a celorlalți politicieni, în funcție de ce comenzi se primesc „de sus””.

„Pentru că da, aveți dreptate domnule Ciucu, polițiștii rutieri par de multe ori inexistenți, însă nu pentru că stau ascunși, ci pentru că sunt extrem de puțini, sunt puși să se ocupe de „n” sarcini, iar jumătate dintre ei sunt la dispoziția colegilor dumneavoastră de partid, plantați prin intersecții, în gardă, să elibereze imediat căile de acces ale demnitarilor. Dacă vă faceți că nu cunoașteți aceste detalii, puteți să îl întrebați pe fostul adjunct al Brigăzii Rutiere, pensionar de lux, comisar șef Tufan, pe tura căruia a murit colegul nostru „Dulăul” și care acum este șef al Poliției Locale în sectorul dumneavoastră,” au adăugat sindicaliștii.

ADVERTISEMENT

În continuare, aceștia au mulțumit pentru ocazia de a etala performanțele angajaților din sistem. Nu au uitat să sublinieze că rezultatele respective au fost obținute în contextul subfinanțării sistemului și lipsei de personal.

ADVERTISEMENT