News

Măştile, obligatorii şi în spațiile deschise. Plajele şi piscinele, vizate! Spania reintroduce o serie de restricții

16.07.2020 | 07:43
Mastile obligatorii si in spatiile deschise Plajele si piscinele vizate Spania reintroduce o serie de restrictii
ADVERTISEMENT

Dată fiind creșterea numărului de infectări cu COVID-19 din ultimele zile, măştile devin obligatorii şi în spațiile deschise din Spania.

Pentru a stopa valul de focare care se manifestă în aproape toată Spania, inclusiv Andaluzia, Guvernul local a introdus un pachet de măsuri menite să oprească răspândirea coronavirusului

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă măsură din comunitate este obligația de utilizare a măștii permanent, atât în ​​spații deschise cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 1,5 metri.

Măștile devin obligatorii şi în spațiile deschise din Spania. Vizate sunt inclusiv plajele şi piscinele

De la doar câteva sute de cazuri de infectare din luna iunie, Spania se apropie din nou de la o mie de cazuri pe zi, iar autoritățile din Sănătate iau măsuri pentru a încerca să diminueze intensificarea pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, în regiunea Andaluzia, purtarea măștii a devenit obligatorie atât în ​​spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri, scrie Olive Press.

Interesant este faptul că decizia se aplică chiar și pe plaje și la piscine, unde masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, dacă se poate menține distanțarea fizică.

ADVERTISEMENT

Cine sunt exceptați de la această obligativitate

Măsura luată de iberici vine și cu cu unele excepții. Copiii sub 6 ani și cetățenii din Spania care nu o pot folosi pe bază de dovadă medicală nu sunt obligați să poarte acest echipament de protecție.

Legea a intrat în vigoare miercuri și se aplică și plajelor și bazinelor de înot din comunitate. Nerespectarea acestor noi obligații va atrage amenda de 100 de euro, aceeași stabilită la nivel de stat.

ADVERTISEMENT

În locații precum restaurante și la terase, masca nu este obligatorie în timpul mâncatului sau băutului. Dar trebuie purtată atunci când nu se face consumație și când întâlnirile din localuri au loc între persoane care nu aparțin aceleiași familii.

De asemenea, masca nu este obligatorie în cazul practicării sportului individual în aer liber, dar în cazul celor de grup, da, cu excepția situației în care activitatea este incompatibilă cu masca.

”Știu că este un efort suplimentar, mai ales din cauza căldurii, dar este o necesitate și o responsabilitate pentru persoanele în vârstă”, a declarat ministrul Sănătății și Familiei, Jesus Aguirre, după ședința Consiliului în care a fost adoptat decizia.

De la startul pandemiei, cu peste 300 de mii de cazuri și aproape 29 de mii de decese, Spania s-a remarcat printre cele mai afectate state din lume de noul virus provenit din China.

  • 875 de noi cazuri de coronavirus și 4 decese a raportat Spania în ultimele 24 de ore.
ADVERTISEMENT