Fotbal intern

Măsuri draconice pentru noul sezon din Liga 1! Restanţele duc la meciuri pierdute cu 0-3 şi ce model adoptă România. Răzvan Burleanu confirmă Fanatik

18.08.2020 | 19:53
Masuri draconice pentru noul sezon din Liga 1 Restantele duc la meciuri pierdute cu 03 si ce model adopta Romania Razvan Burleanu confirma Fanatik
ADVERTISEMENT

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal a stabilit astăzi, 18 august, cum vor arăta Liga 2 şi Liga 3 în sezonul 2020-2021, dar şi ce protocol medical se va folosi pentru noul an competiţional.

FANATIK a anunţat luni, 17 august, cum va arăta protocolul medical pentru sezonul viitor, unul preluat după modelul UEFA folosit în Europa League şi Liga Camionilor, informaţie confirmată de Răzvan Burleanu în conferinţa de presă de marţi.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a oferit mai multe explicaţii pe tema protocolului medical, la finalul şedinţei de la Federaţie, precizând că în cazul meciurilor de baraj sau de Cupa României nu vor exista amânări.

Răzcan Burleanu: „Meciurile de baraj şi de Cupa României nu se reprogramează“

„La Liga 1, azi, s-au aprobat câteva principii: vom urma modelul UEFA. Dacă vom avea jucători sau membri ai staff-ului depistați pozitiv cu noul coronavirus, vom urma același protocol UEFA. 

ADVERTISEMENT

Fiecare echipă va trebui să îndeplinească 2 condiții: să aibă 13 jucători, cel puțin un portar, și să pună la dispoziția organizatorului avizul DSP, cu cel puțin 6 ore înainte de meci.

Un meci se poate reprograma o singură dată, dar nu mai devreme de 7 zile. Dacă o echipă va avea restanțe la finalul unei faze competiționale, va pierde meciurile cu 0-3. 

ADVERTISEMENT

Finalul unei faze competiționale înseamnă: la Liga 1 – după campionatul regular tur-retur, play-off, play-out, la Liga 2 – după 19 etape din sezonul regular, la Liga 3 – după cele 18 etape din campionatul regular.

La baraj și în Cupa României meciurile nu se reprogramează, echipa în cauză va pierde cu 0-3. Dacă nici o echipă dintre cele două nu poate respecta condițiile, atunci ambele vor pierde cu 0-3.

ADVERTISEMENT

Considerăm în momentul de față că există un risc mai mare de infectare la terasă, decât pe terenul de fotbal. Principiul de la care am plecat a fost să nu mai avem meciuri amânate. Vrem să se termine competiția pe teren“, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT