News

Măsuri severe luate de Israel de teama unui atac al Iranului. Soldații nu mai au voie în permisie

Sunt măsuri severe luate în ultimele ore în Israel, de teama unui atac al Iranului. Soldații nu mai au voie în permisie.
04.04.2024 | 18:53
Masuri severe luate de Israel de teama unui atac al Iranului Soldatii nu mai au voie in permisie
Cresc tensiunile în Orientul Mijlociu. Sursa foro: Hepta
ADVERTISEMENT

Îngrijorări mari în Israel în legătură cu un posibil atac venit din partea Iranului. Armata israeliană a anunțat, miercuri seara, creșterea personalului şi a numărului de rezerviști pentru forțele aeriene ale țării.

Israel, în stare de alertă maximă după amenințările legate de un posibil atac al Iranului. Măsuri dure luate de Tel Aviv

Situația din Orientul Mijlociu pare să reintre pe un făgaș al escaladării. Tel Aviv-ul a luat mai multe decizii în ultimele ore de teama unui atac venit din partea Israelului.

ADVERTISEMENT

Joi, 4 aprilie, armata israeliană (IDF) a suspendat permisiile pentru toate unităţile sale de luptă. ”În conformitate cu evaluarea situaţiei, s-a decis că se vor suspenda temporar permisiile pentru toate unităţile de luptă ale IDF (Forţele de Apărare Israeliene).

IDF este în război, iar desfăşurarea de forţe face obiectul unei revizuiri constante în funcţie de necesităţi”, se afirmă în comunicatul IDF, citat de Agerpres. Presa israeliană asociază ultimele decizii cu o stare de “alertă maximă“.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, IDF a anunțat și creșterea numărului de personal și rezerviști recrutați pentru a întări apărarea antiaeriană a țării. De asemenea, ca măsură de precauţie, Israelul a început să modifice în mod deliberat serviciul GPS. Asta pentru a preveni posibile atacuri cu rachete sau drone.

Iranul amenință Israelul după atacul din Siria: ”Atacuri letale vor fi efectuate în curând”

Pe 1 aprilie, avioanele de război israeliene au atacat consulatul iranian din Damasc. Au fost ucise șapte persoane, printre care și doi generali, potrivit autorităților de la Teheran. În atac a murit generalul Mohammad Reza Zahedi, care a condus forța de elită Quds în Liban și Siria până în 2016.

ADVERTISEMENT

Au mai murit adjunctul lui Zahedi, generalul Mohammad Hadi Hajriahimi, și alți cinci ofițeri, potrivit Gărzii Revoluționare a Iranului. De asemenea, un membru al Hezbollah, Hussein Youssef a fost ucis.

Încă de luni, ambasadorul Iranului, Hossein Akbari, a promis răzbunare ”de aceeași magnitudine și duritate” pentru atac. Iranul a revenit, miercuri, cu amenințări.

ADVERTISEMENT

Teheranul spune că va efectua atacuri letale împotriva Israelului în viitorul apropiat. Purtătorul de cuvânt al Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, Ramadan Sharif, a declarat: ”frontul rezistenței își va îndeplini datoria (…) vom fi martorii unor atacuri mai numeroase și letale.”

ADVERTISEMENT
Tags: