News

Matei Balș ar avea contract pentru servicii de pompieri cu o firmă privată cu zero angajați

29.01.2021 | 20:47
Matei Bals ar avea contract pentru servicii de pompieri cu o firma privata cu zero angajati
ADVERTISEMENT

Institutul Matei Balș din Capitală, unitate medicală unde vineri dimineață a avut loc o tragedie soldată cu mai multe victime, ar fi achiziționat în ultimii 2 ani servicii de pompieri de la o firmă privată cu zero angajați.

Contractul, a cărui valoare se apropie de 300.000 de lei, înseamnă cei mai mulți bani cheltuiți de o instituție publică din București pe acest tip de serviciu, în ultimii 10 ani.

ADVERTISEMENT

Vineri, 29 ianuarie, 5 persoane și-au pierdut viața în incendiul izbucnit într-un pavilion de la cel mai important spital Covid din București și din țară.

Matei Balș, servicii de pompieri de la o firmă privată cu zero angajați

Institutul Matei Balș din Capitală, locul celei mai recente tragedii din sistemul medical românesc, ar fi achiziționat, în ultimii 2 ani, servicii de pompieri în valoare de 286.000 de lei, cei mai mulți bani cheltuiți de o instituție publică din Capitală, pe acest tip de serviciu, în în ultimul deceniu.

ADVERTISEMENT

Potrivit Buletin.de, contractul a fost atribuit direct, unei firme care a asigurat institutului și deszăpezirea și care nu mai are alte colaborări cu instituții publice. Se pare că Institutul Matei Balș nu avea autorizare ISU de funcționare ci doar un aviz, din mai multe motive, printre care și pentru că ”nu existau pompieri permanent de serviciu în spital”, scrie sursa citată.

Firma în cauza, Midan Fire Exit SRL, s-a înființat în august 2018, în localitatea Pantelimon, jud. Ilfov. Domeniul principal de activitate: grupa CAEN: 842 -Activități de servicii pentru societate;- activitate principală: 8425 – Activități de lupta împotriva incendiilor si de prevenire a acestora, conform datelor oficiale.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, firma în cauza a încheiat două contracte de deszăpezire cu Institutul Matei Balș. Ulterior, prin atribuire directă, Midan Fire primește și un contract de servicii de pompieri, în valoare de 44.000 de leș.

Firmă fără angajați, dar cu două persoane în noaptea incendiului

În total, spitalul din Capitală încheie cu această firmă contracte în valoare de 92.000 de lei. Firma termină și anul 2019 pe profit, 90163 de lei, și tot fără niciun angajat.

ADVERTISEMENT

Cu doar un an în urmă, relația contractuală dintre compania de pompieri și deszăpezire și Institutul Matei Balș se consolidează. Din nou vorbim de 3 contracte, încheiate prin atribuire directă, două de deszăpezire și unul de stingere a incendiilor. Valoare totală: 291.000 de lei.

Matei Balș, servicii de pompieri de la o firmă privată cu zero angajați. Sursa foto: buletin.de

Un reporter al sursei citate a luat legătura cu această companie pentru a avea detalii legate de numărul angajaților. La întrebarea ”câte persoane avea detașate în dimineața tragediei”, o persoană din firmă a spus că a avut doi angajați la institut.

ADVERTISEMENT