Life

Matei, copilul care a lăsat pe toată lumea în lacrimi. „Dragă Moș Crăciun, eu sunt Matei și am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiți și să treci și pe la noi”

Mai este puțin până la Crăciun, iar copiii încep să își pregătească scrisorile pentru Moș Crăciun. Este și cazul lui Matei, care a impresionat pe toată lumea cu dorințele sale.
22.12.2023 | 08:02
Matei copilul care a lasat pe toata lumea in lacrimi Draga Mos Craciun eu sunt Matei si am 8 ani Te rog ca anul acesta sa nu ne mai uiti si sa treci si pe la noi
Scrisoare emoționantă: ce i-a scris un băiat de 8 ani lui Moș Crăciun. Sursa foto: pixabay/ colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar majoritatea copiilor se pregătesc să-l întâmpine pe Moș Crăciun. Drept urmare, ei scriu mici scrisori în care aștern tot ce își doresc de la moșul cu barbă albă. Este și cazul lui Matei, un băiețel de opt, care speră ca în acest an Moșul să nu-l mai uite, așa cum s-a mai întâmplat. Iată ce dorințe arzătoare a avut copilul. Scrisoarea lui a emoționant o țară întreagă.

Matei, copilul care a lăsat pe toată lumea în lacrimi cu scrisoarea pentru Moș Crăciun

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar această perioadă din an reprezintă un moment de bucurie pentru toți membrii familiei. Din păcate, unii oameni nu au așa mult noroc și multe familii cu posibilități reduse nu reușesc să le cumpere copiilor cadourile mult dorite.

ADVERTISEMENT

Scrisoarea unui copil de 8 ani a ajuns pe internet și a lăsat pe toată lumea în lacrimi. Matei, un băiat care provine dintr-o familie săracă și cu probleme, și-a așternut dorințele pe hârtie și l-a rugat pe Moș Crăciun ca în anul acesta să treacă și pe la el, mai ales că a fost foarte cuminte.

Băiatul nu a fost deloc pretențios și i-a cerut Moșului să-i aducă niște biscuiți, câteva portocale pentru bunica lui și un os pentru Bobiță, câinele familiei. Povestea lui a impresionat internauții, care au lăsat mesaje sfâșietoare.

ADVERTISEMENT

Ce i-a cerut Moșului

„Dragă Moş Crăciun, Eu sunt Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem. Pentru bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îl uiţi nici pe Bobiţă, căţelul nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor. Mulţumesc, Cu drag, Matei”, a fost scrisoarea scrisă de Matei pentru Moș Crăciun.

Nici comentariile internauților nu au întârziat să apară, mai ales că majoritatea au fost impresionați de cerințele simple ale copilului: „Mult prea mulți săraci și puțini binefăcători”/„Sunt mii de familii care nu au ce să pună pe masă, să cotească și aia cu pensii speciale durerea copilului”/ „Dorințe simple și curate”. 

ADVERTISEMENT

Scrisoarea lui Matei a fost făcută publică pe internet de Nicoleta Ioniţă, preşedinta Asociaţiei Give & Help din Târgoviște. Aceasta a tras speranța că oamenii se vor gândi la Matei și îl vor ajuta, mai ales că băiatul provine familie cu probleme. Mama și bunica se chinuie să-l crească, după ce au reușit să se îndepărteze de tatăl lui abuziv.

Trăia într-o familie abuzivă

Conform informațiilor furnizate de Nicoleta Ioniţă, mama lui Matei este singura care aducea bani în casă, lucrând ca vânzătoare la supermarket. Înainte, salariul femeii era luat de fostul său soț pentru jocurile de noroc. Sătulă de toată situația, aceasta a mers la autorităţi să îl reclame pe bărbat, iar așa a obținut un ordin de restricție, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, femeia a reușit să scape de soțul abuziv, cel care îi făcuse viața un calvar în ultimii ani. De asemenea, ea a renunțat la fostul loc de muncă pentru că se temea ca fostul soț să nu o găsească. Acum, femeia își crește băiatul împreună cu mama sa, dar nu are un loc de muncă.

„Au fugit din calea unui monstru, acesta este motivul pentru care nu vor să dau nimănui adresa. Dacă aveţi încredere în mine, dacă şi doar dacă sunteţi convinşi ca ajutorul va ajunge la ei, spuneţi-mi. Haideţi să îi facem lui Matei un Crăciun aşa cum a visat. Şi poate nu doar un Crăciun.

Momentan, sunt bine, unde stau acum nu plătesc nimic, aşadar nu este cazul să strângem bani pentru asta. Îi putem ajuta cu alimente să treacă mai uşor perioada aceasta, atât. Au şi haine şi restul. Mama a lucrat, dar, din păcate, nu se mai poate întoarce la locul de muncă de frică. Îşi va căuta în altă parte, dar după sărbători”, a spus Nicoleta Ioniţă despre cazul lui Matei.

ADVERTISEMENT
Tags: