Life

Emoționant! Scrisoarea unei copile de 13 ani pentru Moș Crăciun. „Fă-o pe mama să sune, măcar atât!”

Scrisoarea unei fetițe către Moș Crăciun îți va rupe sufletu-n două. Copila de 13 ani are o dorință atât de simplă în prag de sărbători!
10.12.2023 | 15:05
Emotionant Scrisoarea unei copile de 13 ani pentru Mos Craciun Fao pe mama sa sune macar atat
Scrisoarea unui fetițe pentru Moș Crăciun îți va rupe sufletul de durere Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Decembrie este luna miracolelor și a dorințelor care se îndeplinesc. Moș Crăciun este personajul principal al acestei perioade și nu este de mirare că miliarde de copii îi trimit scrisori în fiecare an. Din păcate, nu toți își doresc jucării scumpe sau dulciuri sub brad.

Aida a scris cu durere în suflet scrisoarea către Moș Crăciun

An de an, milioane de scrisori ajung la Moș Crăciun. Toți copiii își pun dorințele pe foaie, în speranța că Moș Crăciun nu îi va uita. Însă, dorințele unora sunt mai triste și aproape că este imposibil să nu îți smulgă o lacrimă.

ADVERTISEMENT

Este și cazul Aidei, o fetiță de 13 ani care anul acesta speră, mai mult ca niciodată, ca Moș Crăciun să îi asculte dorința. Spre deosebire de alte fete de vârsta ei care cer păpuși și jucării, Aida are o dorință specială.

Micuța de 13 ani este crescută de bunica ei. De la 7 ani, Aida nu și-a mai văzut mama. Dintr-un motiv sau altul, femeia a ales să plece să muncească peste hotare. Însă, în goana după bani, a uitat că acasă o așteaptă cu brațele deschise un suflet pur.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, Aida nu i-a cerut prea multe lui Moș Crăciun. Dorința ei este una singură și vrea cu toată inima să i se înndeplinească. În loc să ceară păpuși, fetița de 13 ani vrea ca mama ei să o sune.

”Nu îți las nicio adresă pentru că ce îmi doresc eu nu poate veni într-un pachet. Mamaia îmi dă destulă iubire, poate mai multă decât mi-ar fi dat mama. Și eu, totuși am nevoie de iubirea ei. Despre tata nu știu nimic, nici mamaia nu știe. Dragă Moșule, dacă poți, fă-o pe mama să mă sune, măcar atât.”, este o parte din scrisoare Aidei, potrivit redacția.ro.

ADVERTISEMENT

Fetița de 13 ani nu mai știe nimic nici de tatăl ei

Aida simte profund lipsa de iubire maternă. Deși bunica ei îi oferă toată iubirea din lume, aceasta nu poate suplini lipsa iubirii materne. Și, de parcă absența mamei nu era suficientă, nici Aida și nici bunica ei nu mai știu nimic de tatăl celei mici.

În prezent, cel mai mare sprijin al Aidei este bunica ei. Femeia în vârsta i-a oferit iubirea și căldura unui cămin și a devenit singura figură parentală din viața micuței.

ADVERTISEMENT

Pentru bunica ei, Aida i-a cerut lui Moș Crăciun multă sănătate și zile liniștite. Fetița de 13 ani vrea să o facă mândră pe bunica ei și speră ca, într-o zi, aceasta să vadă cum devine avocat.

Din păcate, în România, situații similare cu cele ale Aidei sunt foarte multe la număr. Părinții aleg să plece în alte țări pentru a asigura un trai mai bun celor de acasă. Mulți dintre ei reușesc acest lucru, dar trec cu vederea faptul că pierd lucruri mult mai esențiale.

Relația dintre copiii și părinți plecați peste hotare se degradează semnificativ. Banii pe care aceștia îi trimit în țară nu sunt suficienți pentru a alina dorul micuților de părinții lor.

ADVERTISEMENT