News

Materiale electorale AUR, trimise prin postași odată cu pensiile românilor. Poșta Română explică situația

În ultima perioadă, o serie de materiale electorale AUR au fost trimise prin postași odată cu pensiile românilor. Cum explică Poșta Română această situație.
08.12.2023 | 20:39
Materiale electorale AUR trimise prin postasi odata cu pensiile romanilor Posta Romana explica situatia
Pensiile românilor, distribuite alături de materiale electorale AUR. Sursa foto: Poșta Română
ADVERTISEMENT

În unele zone din țară, pensiile românilor s-au dat în decembrie însoțite de materiale electorale din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Cum explică Poșta Română această situație.

Pensiile românilor, distribuite alături de materiale electorale AUR

În ciuda faptului că mai sunt multe luni până la alegeri, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) pare a fi furat startul în campania electorală. Mai mulți români au reclamat faptul că, în decembrie, au primit pensia însoțită de un material electoral al formațiunii lui George Simion, scriu cei de la DC News.

ADVERTISEMENT

În acest fluturaș care însoțește venitul seniorilor, formațiunea din opoziție vine cu mai multe promisiuni. În primul rând, AUR le promite bunicilor că, dacă va ajunge la putere, ”va apăra românii, modul nostru de viață și familia normală”.

Pe acest fluturaș se mai află o promisiune destul de controversată. Cei de la AUR promit că vor introduce în Constituție dreptul de a plăti cu bani în numerar și căsătoria între un bărbat și o femeie. Iată textul complet de pe flyer:

ADVERTISEMENT

Apărăm România! Ceea ce părea imposibil devine realitate. Guvernul a adoptat măsuri pentru limitarea plăților cu numerar. CEDO vrea să impună României recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex.

AUR va apăra românii, modul nostru de viață și familia normală. Vom introduce în Constituție dreptul nostru de a plăti cu bani în numerar și căsătoria între un bărbat și o femeie. Pentru a putea realiza acest lucru, vă cerem să fiți alături de noi în anul 2024 la toate rundele de alegeri”, scrie pe fluturașul împărțit de poștași.

ADVERTISEMENT

În finalul materialului electoral, oamenii sunt îndemnați să se alăture partidului condus de George Simion printr-o aplicație mobilă. AUR nu uită să le amintească românilor că 9 iunie este prima rundă de vot din 2024, moment în care vor fi aleși europarlamentarii.

posta-romana-materiale-aur
Pensiile românilor, distribuite alături de materiale electorale AUR. Sursa foto: dcnews.ro

Poșta Română explică această situație

Reprezentanții Poștei Române spun că acest procedeu este unul în acord cu politica instituției. Mai exact, AUR a accesat un serviciu deschis oricărui client. Intitulat ”Postmesager” acesta poate presupunea trimiterea de materiale de reclamă, marketing sau publicitate, marketing politic sau publicitate electorală (fluturaşi, flyere, pliante, cataloage, broşuri).

ADVERTISEMENT

(….) Precizăm că este vorba despre un contract comercial care are la bază accesarea serviciului nostru, Postmesager. Acesta este un serviciu deschis oricărui client și de care poate beneficia o gamă largă de parteneri contractuali, cum este și cazul de față.

Pentru client, Postmesager presupune, așadar, accesarea de trimiteri interne prin intermediul Poștei Române, acestea constând în materiale de reclamă, marketing sau publicitate, marketing politic sau publicitate electorală (fluturaşi, flyere, pliante, cataloage, broşuri). Aceste materiale sunt difuzate, după cum precizam, în baza unui contract comercial de prestări-servicii cu termeni de business foarte clar stabiliți.

Compania Națională Poșta Română este o societate comercială care acționează pe piața liberă de profil, se autofinanțează în urma relațiilor de business cu clienții, așa încât nu poate pune în circuit public anumite informații interne, din motive de confidențialitate profesională. Precizăm că, în general, Compania este deschisă oricăror relații de colaborare cu partenerii de afaceri, atâta timp cât acestea sunt benefice și contribuie la creșterea cifrei de afaceri pe care o derulează Poșta Română”, a transmis Poșta Română, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT