Sport

Mauricio Pochettino, pregătit să vină la Manchester United! Argentinianul ar fi primul care i-ar antrena pe Messi și Ronaldo

Mauricio Pochettino este gata să lase banca tehnică a celor de la PSG, pentru a se muta la Manchester United. Argentinianul se simte frustrat într-un vestiar plin de vedete cum ar fi Messi, Neymar sau Mbappe.
22.11.2021 | 09:27
Mauricio Pochettino pregatit sa vina la Manchester United Argentinianul ar fi primul care iar antrena pe Messi si Ronaldo
ADVERTISEMENT

Fost antrenor la Tottenham, Mauricio Pochettino și-a lăsat familia să locuiască la Londra, în vreme ce el lucrează în Franța, la PSG. Acum el este gata să părăsească “Parc des Princes”, cu destinația “Old Trafford”.

Manchester United se află în căutarea unui nou antrenor, după concedierea lui Ole Gunnar Solskjaer. Pochettino a mai cochetat cu acest job și când norvegianul l-a înlocuit pe Jose Mourinho la cârma “diavolilor”.

ADVERTISEMENT

Pe lista scurtă a celor de la Manchester United se mai află Brendan Rodgers, Zinedine Zidane și Ralf Rangnick.

Pochettino bucuros să meargă la MU

Mauricio Pochettino ar fi de acord cu mutarea sa ca antrenor principal la Manchester United. Echipa este într-o situație delicată, după mai multe insuccese cu Ole Gunnar Solskjaer pe bancă. Acesta a fost demis după înfrângerea din ultima rundă, pe terenul lui Watford. 

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Michael Carrick a fost numit temporar la conducerea echipei, după debarcarea norvegianului. Una dintre ipoteze vorbește de faptul că șefii lui Manchester United ar agrea o soluție interimară pe banca tehnică a echipei, urmând ca noul contract cu un antrenor de top să intre în vigoare la începutul noului sezon.

Contracandidați grei pentru Pochettino

Tot mai des, în ultima vreme, au apărut știri potrivit cărora Mauricio Pochettino nu este capabil să domine un vestiar plin de vedete, precum cel de la PSG. Pe de altă parte, antrenorul argentinian se simte inconfortabil în capitala Franței. El nu și-a achiziționat aici o locuință, preferând să rămână la hotel, în vreme ce familia i-a rămas la Londra.

ADVERTISEMENT

Argentinianul de 49 de ani se află în relații bune cu conducerea de la Manchester United, el fiind unul dintre cei luați în calcul în 2018, când Jose Mourinho a fost înlocuit de Solskjaer.

Totuși, instalarea lui Pochettino nu va fi o afacere simplă, atâta vreme cât finanțatorii lui Manchester United au și alte variante pentru postul de antrenor principal.

ADVERTISEMENT

Brendan Rodgers, fostul antrenor al lui Liverpool, acum la Leicester este o variantă. Zinedine Zidane este și el un nume vehiculat, ca și Ralf Rangnick, care acum ocupă funcția de director sportiv la Lokomotiv Moscova.

Se mai speculează și venirea olandezului Erik ten Haag, antrenorul lui Ajax Amsterdam, dar acesta nu este disponibil până în vară.

Ole Gunnar Solskjaer, 400 de milioane de lire sterline fără niciun trofeu

Principala nemulțumire la adresa lui Solskjaer este faptul că s-au cheltuit mulți bani, aproximativ 400 de milioane de lire sterline de când el a venit la echipă. Investițiile nu au adus însă niciun trofeu în palmaresul celor de la Manchester United.

Cu Solskjaer la timonă, Manchester United a pierdut 7 din ultimele 13 meciuri disputate, în toate competițiile. Toți ceilalți care se aflau în staff-ul lui Solskjaer și-au păstrat slujbele, iar Carrick se va ocupa de echipă la meciul cu Villarreal, de la mijlocul săptămânii.

Pochettino vine mai devreme decât se așteaptă oricine la Manchester. Actuala sa echipă, PSG, are meci programat în grupele Ligii Campionilor, miercuri seară, cu rivala concitadină Manchester City.

În cazul în care iese această afacere, iar Pochettino va deveni antrenor la Manchester United, el va fi primul tehnician din lume care i-a pregătit pe doi dintre cei mai în vogă fotbaliști, Messi și Cristiano Ronaldo.  

ADVERTISEMENT