Sport

Maurizio Sarri a lămurit situația lui Ștefan Radu. Motivul pentru care românul nu a fost folosit deloc în actuala stagiune

Maurizio Sarri pune decizia de a nu apela deloc la serviciile lui Ștefan Radu în actualul sezon pe seama formei slabe a acestuia, de când s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2: „A avut dificultăți în procesul de recuperare”.
15.10.2021 | 18:41
Maurizio Sarri a lamurit situatia lui Stefan Radu Motivul pentru care romanul nu a fost folosit deloc in actuala stagiune
ADVERTISEMENT

Dacă în mandatul lui Simone Inzaghi era un jucător exponențial pentru Lazio, odată cu instalarea lui Maurizio Sarri lucrurile au luat o întorsătură neplăcută pentru Ștefan Radu. Nu doar că a pierdut postul de titular, dar nu i s-a oferit ocazia să evolueze nici măcar un minut în actuala stagiune, spre surprinderea jurnaliștilor italieni.

Chestionat pe marginea subiectului tehnicianul a invocat forma slabă și problemele cu care se confruntă experimentatul apărător român de când s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. L-ar putea introduce, însă, în derby-ul cu Inter, programat sâmbătă, 16 octombrie, la ora 19:00, pe „Stadio Olimpico” din Roma.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul lui Lazio a făcut lumină în cazul lui Radu Ștefan. De ce nu l-a folosit deloc până acum

Până de curând, nu mi-a dat impresia că este în formă. Chiar el mi-a spus că, după ce a fost infectat cu noul coronavirus, a avut dificultăți în procesul de recuperare.

În schimb, în ultimele 10 zile, am văzut o creștere evidentă la el și cred că va apărea și el în următoarele meciuri”, a declarat Mauricio Sarri, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

După șapte etape, Lazio are doar 11 puncte și ocupă poziția a șasea în clasament, la 10 lungimi în spatele liderului Napoli. Un start modest de sezon, la care contribuie, potrivit antrenorului, programul încărcat din fotbalul italian.

Ăsta nu mai e sport, e doar un spectacol menit să aducă bani. Așa arată fotbalul modern, asta e starea actuală. Poate eu nu mai aparțin acestei lumi.

ADVERTISEMENT

În fiecare lună avem 7 meciuri jucate într-un interval de 19 zile, iar în restul timpului suntem fără fotbaliști. Se antrenează mai mult cu echipele naționale decât la club. Autoritățile privesc fotbalul ca pe un show pe care îl scurg de bani”, a răbufnit acesta.

Cristiano Bergodi susține că tactica aleasă de Maurizio Sarri l-a bulversat pe Ștefan Radu: „Are nevoie de o șansă”

În schimb, Cristiano Bergodi are o explicație pentru faptul că Ștefan Radu nu reușește să se impună sub comanda lui Maurizio Sarri: noul sistem de joc, mult mai defensiv decât cel cu care românul era obișnuit din stagiunea precedentă, când pe banca echipei se afla Simone Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Mie îmi pare foarte rău de Radu Ştefan, sincer. Eu nu ştiam faptul că Sarri joacă bine cu patru fundaşi şi el e obişnuit cu trei. A jucat foarte, foarte bine cu Inzaghi.

Nu e uşor să treci din linia de trei în cea cu patru, pentru că e mai mult teren de acoperit pentru fundaşi, nu e uşor. Poate că la următorul meci, unde e suspendat Acerbi, va juca.

Sper din suflet, pentru că are nevoie de o şansă şi Radu acolo. E o legendă acum, un român a devenit legendă”, a explicat fostul mare jucător al biancoceleștilor, în urmă cu câteva zile, la revenirea în România, ca antrenor al formației Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT