Sport

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Victorie clară pentru pilotul Red Bull

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Campionul mondial a obținut o victorie clară în prima cursă a sezonului din Formula 1.
02.03.2024 | 18:57
Max Verstappen a castigat Marele Premiu al Bahrainului Victorie clara pentru pilotul Red Bull
Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
02-03-2024
16:57

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului

Max Verstappen (Red Bull) a câștigat fără emoții prima cursă a sezonului din Formula 1. Campion mondial în ultimele 3 sezoane, Verstappen a câștigat Marele Premiu al Bahrainului. Olandezul a condus cursa de la un capăt la celălalt și a finalizat întrecerea cu 20 de secunde mai rapid decât coechipierul său, Sergio Perez. 

Max Verstappen a plecat din pole-position pe circuitul de la Sakhir și nu a cedat inițiativa până la finalul celor 57 de tururi. Pe ultima treaptă a podiumului, după Max Verstappen și Sergio Perez (ambii Red Bull) s-a clasat Carlos Sainz (Ferrari). 

Verstappen a rezistat primelor asalturi, iar în turul 6 avea deja un avans de 5 secunde în fața lui George Russell, care îl depășise pe Charles Leclerc în turul 3.

Monegascul, pilot Ferrari, a acuzat probleme de frânare și a fost depășit pe rând de Russell, Perez și Carlos Sainz. În final, Charles Leclerc a urcat o poziție și a terminat cursa pe locul 4. 

Lewis Hamilton a încheiat pe locul 7, însă britanicul a acuzat o problemă uluitoare la acest nivel. Septuplul campion mondial de Formula 1 i-a anunțat pe cei de la boxe că i s-a rupt scaunul în turul al 25-lea. 

Clasamentul general al piloților:

  1. Max Verstappen (Red Bull) – 26
  2. Sergio Perez (Red Bull) – 18
  3. Carlos Sainz (Ferrari) – 15
  4. Charles Leclerc (Ferrari) – 12
  5. George Russell (Mercedes) – 10
  6. Lando Norris (McLaren) – 8
  7. Lewis Hamilton (Merecedes) – 6
  8. Oscar Piastri (McLaren) – 4
  9. Fernando Alonso (Aston Martin) – 2
  10. Lance Stroll (Aston Martin) – 1

Pilotul olandez a dominat ultimii 3 ani din Formula 1, reușind să câștige detașat titlul de campion mondial. Nici actualul sezon nu pare să fie diferit de precedentele, așa că Verstappen este mare favorit pentru o nouă coroană.

Pole position pentru Max Verstappen în MP al Bahrainului

Iar Max Verstappen a confirmat din plin așteptările tuturor în calificările MP al Bahrainului, prima etapă a sezonului din Formula 1. Olandezul de la Red Bull a fost cel mai rapid și va porni din pole position în cursa de pe circuitul de la Sakhir.

ADVERTISEMENT

De pe prima linie a grilei de start, alături de campionul mondial, va pleca Charles Leclerc de la Ferrari, iar în linia a doua se vor afla George Russell de la Mercedes și Carlos Sainz de la Ferrari.

Locurile următoare pe grilă vor fi ocupate de Sergio Perez (Red Bull), Fernando Alonso (Aston Martin Aramco), Lando Norris (McLaren), Oscar Piastri (McLaren), Lewis Hamilton (Mercedes) și Nico Hulkenberg (Haas).

ADVERTISEMENT

Septuplul campion mondial Lewis Hamilton, care din sezonul viitor va merge la Ferrari, a fost cel mai rapid pilot în a doua sesiune de antrenamente, dar a avut abia al 9-lea timp în a treia sesiune de calificări a primului Mare Premiu de Formula 1 din 2024.

Verstappen, surprins de rezultatul din calificări

După încheierea calificărilor, Max Verstappen s-a arătat surprins de faptul că a fost cel mai rapid și a mărturisit că nu se aștepta ca monopostul să se prezinte atât de bine. ”A fost distractiv, circuitul a avut multă aderență. În ultimele două zile, vântul ne-a dat bătăi de cap pentru a face un tur complet.

ADVERTISEMENT

Așa a fost și în calificări. Pentru a da totul în Q3 a fost puțin dificil. Bineînțeles, sunt foarte fericit să fiu în pole. Sincer să fiu, a fost puțin neașteptat. Dar în calificări, monopostul s-a apropiat de noi și am fost fericit cu el. Am spus ieri (n.r. – joi) că trebuie să găsim un echilibru, chiar dacă astăzi nu a fost posibil cu vântul.

Din fericire, am mers în direcția cea bună astăzi și am mai făcut un pas în față. Cursa cred că va fi echilibrată. Arătăm bine în curse, asta e cel mai important, dar vom vedea mâine (n.r. – sâmbătă). Sunt încrezător că vom avea o cursă bună”, a declarat Verstappen.

ADVERTISEMENT

”Sunt puțin dezamăgit. Am făcut niște calificări bune. A fost un weekend dificil. Am încercat câteva lucruri în P2 și P3. Din păcate, am pus două seturi de softuri azi, ceea ce a compromis puțin Q3. Dar au fost niște calificări bune, suntem într-o poziție mai bună față de acum un an, asta e bine.

Acum trebuie să vedem cum o să fie ritmul de cursă de mâine. Am încredere că am făcut un pas înainte, dar trebuie să așteptăm să vedem cum o să fie mâine. Noi chiar credem că Red Bull încă este în față, în curse. Vom vedea”, a spus Charles Leclerc.

Ramadanul schimbă ziua curselor

În acest weekend, fanii Formulei 1 vor urmări sâmbătă, și nu duminică, runda inaugurală a Campionatului Mondial 2024, din Bahrain. Acest program neobișnuit poate fi explicat prin extinderea calendarului disciplinei, care va include un număr record de 24 de date, dar și prin amplasarea geografică a evenimentului.

Ramadanul, o lună sfântă în religia musulmană, începe în acest an la 10 martie și durează până la 9 aprilie, iar Formula 1 a trebuit să se adapteze la acest calendar religios, nu doar în Bahrain în acest weekend, ci și pentru a doua etapă a sezonului, peste o săptămână, în Arabia Saudită. Din această cauză cursele din primele două etape au fost programate sâmbătă.

Antena 1 va transmite cursele din Formula 1 în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse din sezonul care se anunță a fi cel mai spectaculos din istorie vor putea fi văzute în exclusivitate pe Antena 1, Antena Stars, dar și pe platforma AntenaPLAY.

ADVERTISEMENT
Tags: