Sport

Bombă în Formula 1! Lewis Hamilton va semna cu Ferrari. Prima reacție a pilotului britanic

Lewis Hamilton este gata să piloteze pentru Ferrari din 2025. Britanicul s-a înțeles cu echipa italiană de Formula 1 și urmează să semneze contractul.
02.02.2024 | 00:01
Bomba in Formula 1 Lewis Hamilton va semna cu Ferrari Prima reactie a pilotului britanic
Lewis Hamilton este gata să piloteze pentru Ferrari din 2025. Britanicul s-a înțeles cu echipa italiană de Formula 1 și urmează să semneze contractul. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
01-02-2024
22:16

Lewis Hamilton va semna cu Ferrari. Prima reacție a pilotului britanic

Lewis Hemilton va semna cu Ferrari începând cu 2025. Pilotul britanic a anunțat despărțirea de Mercedes, iar italienii au oficializat și ei mutarea pe rețelele de socializare. Potrivit echipei de Formula 1, Hemilton este de acord cu un contract valabil pe mai mulți ani. Încă nu au fost dezvăluite toate detaliile. 

Între timp, chiar dacă rămâne focusat pe ce mai are de făcut în ultimul său an la Mercedes, Lewis Hemilton a oferit primele declarații cu privire la noua sa provocare.

“Am avut 11 ani extraordinari cu această echipă și sunt atât de mândru de ceea ce am realizat împreună. Mercedes face parte din viața mea de la 13 ani. Este un loc în care am crescut, așa că luarea deciziei de a pleca a fost una dintre cele mai grele decizii pe care am fost nevoit să le iau vreodată.

Dar a venit momentul potrivit să fac acest pas și sunt încântat să accept o nouă provocare. Voi fi pentru totdeauna recunoscător pentru sprijinul incredibil al familiei Mercedes, în special lui Toto (n.r. Toto Wolff, directorul echipei) pentru prietenia și modul în care a condus totul și vreau să termin cât mai bine împreună ei acest sezon.

Sunt 100% concentrat să ofer cea mai bună performanță posibilă în acest sezon și să fac ultimul meu an cu “Silver Arrows” (n.r. săgețile de argint) unul de amintit”, a declarat Lewis Hemilton, potrivit celor de la Sport Bible.

Lewis Hamilton este dorit de Scuderia Ferrari, conform unui anunț venit din Italia. Ar fi o schimbare majoră pentru pilotul britanic, multiplu campion mondial de Formula 1. Hamilton mai are contract cu Mercedes până la finalul anului 2024.

Bombă în Formula 1! Lewis Hamilton, aproape de Ferrari!

Veste-bombă venită din Italia. Scuderia Ferrari, cea mai titrată echipă din istoria Formula 1 (16 titluri la constructori și 244 de victorii) vrea să-l convingă pe Lewis Hamilton să schimbe echipa. La sfârșitul anului 2024, contractul pilotului britanic cu Mercedes ajunge la final. În vara anului trecut, s-a scris despre o prelungire a contractului lui Hamilton cu Mercedes pentru încă două sezoane, până la finalul anului 2025.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, contractul semnat a fost doar pe un an, cu opțiune de prelungire pentru încă unul. Potrivit presei din Italia, Scuderia Ferrari lucrează deja în spate pentru a-l ademeni pe Lewis Hamilton. Septuplul campion mondial de Formula 1 ar urma să facă o pereche de vis cu Charles Leclerc. Pilotul monegasc și-a prelungit recent înțelegerea cu Ferrari.

De asemenea, Scuderia Ferrari ar fi avut în plan să-i extindă contractul pilotului Carlos Sainz junior, însă deocamdată negocierile sunt încurcate. Publicația Formu1a Uno susține că motivul ar fi încercarea italienilor de a-l „transfera” pe Lewis Hamilton.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată și de Sky Sports. Britanicii au anunțat că Lewis Hamilton va părăsi Mercedes și va concura pentru Ferrari începând cu anul 2025. Potrivit sursei menționate, echipa Mercedes va fi informată de directorul executiv Toto Wolff.

Oamenii din spatele mutării-bombă din Formula 1

Fred Vasseur, directorul Scuderia Ferrari, și John Elkann, președintele executiv al Ferrari, sunt principalii jucători în încercarea de a-l determina pe Lewis Hamilton să schimbe echipa de Formula 1. Vasseur a mai lucrat cu Hamilton în Formula 3 și Formula 2.

ADVERTISEMENT

Ulterior, britanicul a debutat în Formula 1 sub egida McLaren. Astfel, Scuderia Ferrari l-ar putea avea în echipă pe Lewis Hamilton la începutul sezonului 2025. Mai mult decât atât, italienii îl vor aduce gratis pe câștigătorul a 7 Campionate Mondiale de Formula 1.

Scuderia Ferrari ar fi a treia echipă din prestigioasa carieră a lui Lewis Hamilton. Pilotul în vârstă de 39 de ani a cucerit de 7 ori titlul mondial, dintre care 6 titluri cu Mercedes și unul singur cu McLaren.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton, unul dintre cei mai mari piloți din istoria Formula 1

Lewis Hamilton este pilotul cu cele mai multe curse câștigate (103). Britanicul este primul din acest punct de vedere peste nume uriașe, precum Michael Schumacher (91) și Max Verstappen (54).

„Vorbim la fiecare Mare Premiu, a concurat pentru mine acum 20 de ani și suntem în continuare apropiați”, declara Fred Vasseur, directorul Scuderia Ferrari, despre Lewis Hamilton în vara anului 2023.

ADVERTISEMENT