Sport

Meci de retragere pentru Cristina Neagu, aprobat de FRH. Cine s-a opus: “Este o mare nedreptate!”

Federația Română de Handbal a aprobat organizarea unui meci de retragere pentru Cristina Neagu de la echipa națională. Cine a votat împotrivă.
18.02.2024 | 12:20
Meci de retragere pentru Cristina Neagu aprobat de FRH Cine sa opus Este o mare nedreptate
FRH a aprobat organizarea unui meci de retragere pentru Cristina Neagu de la naționala României. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Meci de retragere pentru Cristina Neagu de la echipa națională de handbal feminin a României. Interul stânga de la CSM București a făcut oficial pasul în spate după Campionatul Mondial de la finalul anului trecut, când a fost mai mult accidentată. Federația Română de Handbal a aprobat organizarea unui joc demonstrativ.

Meci de retragere pentru Cristina Neagu! Federația Română de Handbal a aprobat organizarea!

Cristina Neagu, de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii, și-a anunțat retragerea de la naționala de handbal feminin a României la finalul anului trecut, după revenirea în România de la CM 2023. Ultimul vis al Cristinei Neagu a fost calificarea la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Totuși, „tricolorele” lui Florentin Pera au ratat obiectivul, astfel, Cristina Neagu a făcut pasul în spate. Pentru a încununa cariera interului stânga la echipa națională, alături de care a cucerit două medalii, bronzul la Campionatul European din 2010 și la Mondialul din 2015, Federația Română de Handbal a aprobat organizarea unui meci de retragere.

Potrivit We Love Sport, Comitetul Director al FRH nu a înaintat o dată oficială. Sursa menționată a precizat că procesul verbal a ajuns pe masa Consiliului de Administrație, iar decizia a fost aprobată cu 14-1 la vot. În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe retrageri și pentru alte jucătoare.

ADVERTISEMENT

Cine a votat împotriva meciului de retragere pentru Cristina Neagu

Singurul care a votat împotriva meciului de retragere pentru Cristina Neagu de la echipa națională a fost președintele echipei de handbal masculin Potaissa Turda. Flaviu Sâsâeac a explicat motivul pentru care a ales să nu fie de acord cu acest eveniment.

„Am considerat că, dacă tot are FRH resurse financiare pentru a organiza gale de retragere, asemenea evenimente ar trebui să vizeze mai multe sportive. Cu tot respectul pentru cariera sportivă a Cristinei Neagu, dar România a avut handbaliste cu un aport la națională sau în cupele europene infinit peste ea.

ADVERTISEMENT

Cu scuzele de rigoare dacă omit pe cineva, dar trebuie să nu uităm vreodată de Mariana Tîrcă, Vali Cozma, Luminița Hutupan, Cristina Vărzaru, Steluța Luca, Ramona Farcău, Vali Motogna, Valentina Elisei, Narcisa Lecușanu, Aurelia Brădeanu, Paula Ungureanu și cu siguranță și alte doamne ale handbalului românesc.

„Este o mare nedreptate să îi organizăm Cristinei Neagu o gală de retragere”

Dacă venea președintele de conjunctură al FRH cu propunerea de a face o gală a performanței pentru toate cele care ne-au adus bucuria handbalului în suflet prin rezultate imense obținute, aș fi votat cu două mâini inițiativa.

ADVERTISEMENT

Dar așa, consider o mare nedreptate să îi organizăm Cristinei Neagu o gală de retragere doar pentru că pare a fi mai comercială în ochii președintelui Din și să uităm de restul fetelor care au dat și ele totul pentru națională, dar care au avut rezultate mult peste Cristina”, a spus Flaviu Sâsâeac.

Cristina Neagu a bifat 7 apariții la Campionatul Mondial alături de naționala României. La finalul anului 2022, Neagu devenea cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene atât la feminin, cât și la masculin, cu 296 de goluri.

ADVERTISEMENT