Sport

Meci record la Roland Garros! Daniel Altmaier l-a învins pe Jannik Sinner după 5 ore şi 26 de minute. Italianul a irosit două mingi de meci. Video

Daniel Altmaier l-a învins pe Jannik Sinner la Roland Garros, la capătul unui meci epic, încheiat după 5 ore şi 26 de minute: 6-7(0), 7-6(7), 1-6, 7-6(4), 7-5.
01.06.2023 | 21:51
Meci record la Roland Garros Daniel Altmaier la invins pe Jannik Sinner dupa 5 ore si 26 de minute Italianul a irosit doua mingi de meci Video
Daniel Altmaier, pe terenurile de la Roland Garros. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Turneul de la Roland Garros din 2023 oferă meciuri epice încă din primele zile de competiţie. Iar unul dintre cele mai lungi dispute din istorie a avut loc joi, pe arena Suzanne Lenglen, din turul doi.

Meci record la Roland Garros! Daniel Altmaier l-a învins pe Jannik Sinner după 5 ore şi 26 de minute

Germanul Daniel Altmaier pornea cu a doua şansă în faţa italianului Jannik Sinner, de la care lumea tenisului aşteaptă explozia. Elevul lui Darren Cahill şi-a propus să se lupte pentru trofeu, dar nici de această dată nu şi-a îndeplinit obiectivul.

ADVERTISEMENT

Reverul cu o singură mână al germanului arată impecabil, iar meciul dintre cei doi a fost unul epic. Germanul a reuşit să se impună după 5 ore şi 26 de minute, unul dintre cele mai lungi meciuri din istorie la Roland Garros, 6-7(0), 7-6(7), 1-6, 7-6(4), 7-5.

Sinner a avut şansa de a închide meciul în setul patru!

Sinner a câştigat primul set al meciului după un tiebreak la zero şi totul părea să se desfăşoare în condiţii normale. Doar că Altmaier nu s-a lăsat intimidat şi i-a luat setul secund italianului tot la tiebreak.

ADVERTISEMENT

A urmat apoi un set fără istoric, dominat de italian, scor 6-1, care a ratat în setul patru două mingi de meci. Altmaier a întors setul şi a dus confruntarea în decisiv după un nou succes în tiebreak. Iar “decisivul” a fost unul de mare luptă.

Ambii jucători au ratat mai multe şanse de a se desprinde, iar ultimul game al meciului a fost unul maraton. Daniel Altmeier a reuşit în cele din urmă să fructifice a cincea minge de meci şi să se califice în turul trei.

ADVERTISEMENT

Altmeier, în lacrimi la finalul confruntării: “Am jucat fiecare punct la intensitate maximă”

Neamţul a izbucnit în lacrimi la finalul confruntării, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei prezenţi în tribunele arenei Suzanne Lenglen, tribunele fiind pline în finalul confruntării epice dintre cei doi:

“Am muncit foarte mult în ultimele luni. Toată lumea vede doar acest rezultat, dar eu și echipa mea am tras atât de tare. E clar că suntem pe drumul cel bun. Am jucat fiecare punct la intensitate maximă, cred că asta a fost secretul.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să zic că e un meci istoric, dar e unul pe care îl vom uita cu greu. Îmi place totul aici, sunt momente de nebunie adevărată. Cred că tenisul e un sport mort fără spectatori, asta e cel mai important!”, a spus Altmeier la final. În turul următor, Daniel Altmeier îl va întâlni pe Grigor Dimitrov.

VEZI VIDEO: 

ADVERTISEMENT