Sport

Darren Cahill, prima reacție după noile acuzații aduse Simonei Halep în procesul de dopaj. Ce mesaj i-a transmis româncei

Darren Cahill a oferit prima reacție după noile acuzații aduse Simonei Halep cu privire la „nereguli” în pașaportul biologic.
21.05.2023 | 13:04
Darren Cahill prima reactie dupa noile acuzatii aduse Simonei Halep in procesul de dopaj Ce mesaj ia transmis romancei
Darren Cahill a avut un mesaj de susținere pentru Simona Halep după noile acuzații. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Darren Cahill rămâne unul dintre cei mai vocali „apărători” ai Simonei Halep în procesul de dopaj. Părerea fostului antrenor al sportivei din România rămâne aceeași și după noile acuzații aduse de ITIA asupra româncei. Antrenorul australian așteaptă cu nerăbdare momentul în care „Simo” va fi audiată.

Darren Cahill, prima reacție după noile acuzații aduse Simonei Halep în cazul de dopaj: „Credința și sprijinul meu față de ea sunt neclintite”

La o perioadă de 8 luni după ce fost depistată pozitiv cu roxadustat, Simona Halep a primit o nouă lovitură. ITIA a notificat că s-au depistat „nereguli” în ceea ce privește pașaportul biologic al sportivei din România. Concret, dubla campioană de Grand Slam este acuzată de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului de o altă încălcare separată a programului anti-doping.

ADVERTISEMENT

În ciuda veștilor primite de româncă, Darren Cahill rămâne ferm pe poziții și își păstrează credința, potrivit căreia, Simona Halep este nevinovată. Pe rețelele de socializare, actualmente antrenorul lui Jannik Sinner, Darren Cahill a postat un mesaj convingător prin care își arată susținerea față de „Simo”.

„Susțin fiecare cuvânt din declarația mea inițială încă din octombrie! Credința și sprijinul meu față de Simona sunt neclintite. Aștept cu nerăbdare să aibă șansa de a-și prezenta cazul comisiei independente cât mai curând posibil”, a scris Darren Cahill pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Darren Cahill i-a luat apărarea lui Halep și după primele acuzații de dopaj: „NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat”

Înainte să fie acuzată pentru „nereguli” în pașaportul biologic, Simona Halep a anunțat că a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul competiției de la US Open 2022. Darren Cahill, antrenorul româncei timp de șase ani, a oferit în toamna anului trecut o reacție amplă în cazul de dopaj al româncei.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona Halep, vreau să vorbesc răspicat despre persoana pe care o cunosc și despre sportivul cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat. Niciuna. Zero.

ADVERTISEMENT

Este un sportiv care se stresa legat de orice îi era prescris de către un medic (ceea ce se întâmpla rar) sau despre orice supliment pe care-l lua sau pe care lua în calcul să-l consume. Simona spunea mereu «Te rog, verifică asta de două sau de trei ori pentru a fi siguri că este legal. Dacă nu ești sigur, nu îl iau».

Ambii credem în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate și mereu discutam despre numărul de dăți în care a fost testată, atât în turnee, cât și în afara lor. A făcut-o fără să se plângă, fiind sigură că și alți atleți erau testați la fel de des.

ADVERTISEMENT

„Integritatea Simonei este impecabilă”

Era important pentru ea să concureze împotriva unor sportivi era important pentru ea. Este important pentru toată lumea. Integritatea Simonei este impecabilă. Respectă oamenii, iubește jocul și mereu a fost umilă și o campioană abordabilă.

Am privit cu mândrie la persoana care a devenit, care s-a maturizat și văzând compasiunea pe care a arătat-o. Nu vorbesc despre lucrurile pe care le vede lumea tenisului, vorbesc despre bunătatea și atenția ei pe care puțini au fost norocoși să le simtă. Sunt geniul de acțiuni făcute din dragoste, nu din publicitate”, a fost mesajul lui Darren Cahill.

ADVERTISEMENT