Sport

Meciul FCSB – Nordsjaelland, în pericol să nu se vadă la TV! Care e motivul

FCSB - FC Nordsjaelland este în pericol să nu se vadă la TV. Motivul pentru care, deocamdată, nicio televiziune românească nu a cumpărat drepturile de imagine.
07.08.2023 | 23:35
Meciul FCSB  Nordsjaelland in pericol sa nu se vada la TV Care e motivul
FCSB - FC Nordsjaelland ar putea să nu se vadă la tv. Care este motivul.
ADVERTISEMENT

FCSB o înfruntă pe FC Nordsjaelland în „dubla” din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Meciul tur va avea loc joi, 10 august, de la ora 21:30, pe stadionul din Ghencea, așa cum FANATIK v-a informat în exclusivitate. Sunt șanse foarte mari ca arena să fie din nou plină, însă alta e vestea proastă pentru microbiști: există riscul să nu fie transmisă la tv!

Motivul pentru care FCSB – Nordsjaelland ar putea să nu se vadă la TV

Deși la un moment dat se vorbea că CSA Steaua a refuzat să închirieze stadionul din Ghencea și pentru meciul cu danezii de la Nordsjaelland, până la urmă cele două părți au ajuns la un consens. Astfel, FCSB a renunțat la varianta „Arcul de Triumf” și a anunțat UEFA că va juca meciul din turul 3 preliminar al Conference League pe moderna arenă de 30.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

Sub semnul întrebării stă însă numele televiziunii care va transmite partida dintre FCSB și FC Nordsjaelland. Cu 3 zile înaintea jocului, niciun post tv din România nu a cumpărat drepturile de televizare, iar negocierile sunt blocate.

Motivul este legat de prețul pe care FCSB îl solicită pentru a ceda drepturile tv și care se ridică la 100.000 de euro, conform gsp.ro. UEFA le redă posibilitatea cluburilor din Conference League să își negocieze vânzarea drepturilor tv la meciurile de „acasă”.

ADVERTISEMENT

FCSB cere un preț de trei ori mai mare față de meciul cu CSKA 1948 Sofia

Odată cu avansarea în competiție, cresc gradul de dificultate al adversarilor, dar și emulația, și interesul în rândul suporterilor. Spre deosebire de meciul cu CSKA 1948 Sofia de pe teren propriu, scor 3-2, din al doilea tur preliminar al UEFA Conference League, FCSB a cerut o sumă de trei ori mai mare pentru a ceda drepturile tv.

Dacă vicecampioana României nu pare dispusă să scadă din preț, există riscul ca partida cu FC Nordsjaelland să nu se vadă la tv. Pentru meciul cu CSKA 1948 Sofia nu mai puțin de patru posturi tv s-au bătut pentru câștigarea drepturilor de televizare: Pro TV, Antena 1, Prima Sport și Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Duelul cu bulgarii a putut fi urmărit pe Prima Sport și Digi Sport. Returul cu FC Nordsjaelland va avea loc joi, 17 august, în Danermarca. În cazul în care va trece de danezi, FCSB o va întâlni în play-off-ul UEFA Conference League pe învingătoarea din meciul Sabah Baku/Partizan Belgrad.

Mihai Stoica, anunț despre închirierea stadionului Ghencea la FCSB – FC Nordsjaelland: „Nu vreau să mă gândesc”

Mihai Stoica a rămas oripilat de gazonul de pe „Arcul de Triumf”, unde FCSB și-a disputat meciurile de pe teren propriu cu Dinamo și CSKA 1948 Sofia. „Aș vrea să evit acest subiect. Eu sper să se îndrepte lucrurile. De asta nu vreau să fac nicio referire. Eu sper să se joace chiar pe Arena… poate ne zic cei de acolo că a prins gazonul.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să mă gândesc că o partidă de asemenea anvergură se poate juca pe un astfel de teren (n.r. – pe Arcul de Triumf)”, a declarat Mihai Stoica, la TV Orange Sport.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,35 este cota pentru „X” la meciul FCSB – FC Nordsjaelland

ADVERTISEMENT