Sport

Meciuri europene 2-4 ianuarie 2024. Sergio Ramos, scandal cu un fan după o nouă înfrângere a Sevillei

Real Madrid, Girona și FC Barcelona se impun în runda 19 din Primera Division și continuă cursa pentru titlu. Barca are 7 puncte de recuperat față de primele două clasate.
05.01.2024 | 09:44
Meciuri europene 24 ianuarie 2024 Sergio Ramos scandal cu un fan dupa o noua infrangere a Sevillei
După înfrângerea echipei FC Sevilla, scor 0-2, în fața formației Athletic Bilbao, Sergio Ramos, a avut un conflict verbal cu un fan, în timp ce răspundea la întrebările unui jurnalist de la televiziunea spaniolă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
05-01-2024
07:51

Conflict între Sergio Ramos și un fan al Sevillei

După înfrângerea echipei FC Sevilla, scor 0-2, în fața formației Athletic Bilbao, Sergio Ramos, a avut un conflict verbal cu un fan, în timp ce răspundea la întrebările unui jurnalist de la televiziunea spaniolă.

”Respectă oamenii! Acum vorbesc eu! Respectă oamenii! Taci acum!”, i-a strigat Ramos fanului care îi reproșa faptul că echipa nu a câștigat cu Athletic Bilbao. El a revenit apoi la microfonul postului DAZN și a spus: ”Putem înțelege frustrarea oamenilor. A trecut mult timp de când nu am mai câștigat”.

 

FC Sevilla a acumulat doar 16 puncte în 19 etape disputate din La Liga și se află pe locul 16, fiind în lupta pentru evitarea retrogradării. Andaluzii vor evolua, duminică, în Cupa Spaniei cu Ferrol, urmând ca săptămâna viitoare să evolueze cu Alaves, în campionat.

04-01-2024
19:38

Las Palmas - FC Barcelona 1-2 (Munir 12 / F. Torres 56, Gundogan 90+3 pen.)

Clasament Primera Division. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Primera Division. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

VIDEO

Min. 90+3: GOOOL FC Barcelona. 1-2. Gundogan transformă fără emoții o lovitură de pedeapsă pe care tot el o obținuse.

Min. 56: GOOOL FC Barcelona. 1-1. Ferran Torres preia în careu și aduce egalarea cu un șut plasat.

Min. 12: GOOOL Las Palmas. 1-0. Gazdele reușesc să deschidă scorul după finalizarea lui Munir, din apropierea porții. Pasa decisivă a venit de la Sandro, un alt fost jucător al catalanilor.

Min. 1: A început partida.

Las Palmas - FC Barcelona, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Las Palmas – FC Barcelona, echipe de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
03-01-2024
20:16

Girona - Atletico Madrid 4-3 (Valery 2, Savio 26, Blind 39, Martin 90+1 / Morata 14, 44, 54)

Clasament Primera Division. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament Primera Division. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Min. 90+7: Finalul partidei.

Min. 90+1. GOOOL Girona! 4-3. Gazdele revin în avantaj după reușita lui Martin.

Min. 54: GOOOL Atletico Madrid 3-3. Morata face hat-trick, o nouă pasă de gol pentru de Paul.

Min. 44: GOOOL Atletico Madrid. 3-2. Alvaro Morata face dubla și reduce din diferență.

Min. 39: GOOOL Girona! 3-1. Blind înscrie și el și mărește avantajul formației catalane.

Min. 26: GOOOL Girona. 2-1. Gazdele revin în avantaj după reușita lui Savio.

Min. 14: GOOOL Atletico Madrid! 1-1. Alvaro Morata aduce egalarea din pasa lui Griezmann.

Min. 2: GOOOL Girona! 1-0. Gazdele deschid repede scorul, după reușita lui Valery.

Min. 1: A început partida.

Girona - Atletico Madrid, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Girona – Atletico Madrid, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
03-01-2024
18:52

Real Madrid - Mallorca 1-0 (Rudiger 78)

Video cele mai importante faze ale partidei

Min. 90+5: Final de meci.

Min. 78: GOOOL Real Madrid! 1-0. Rudiger deschide scorul cu o lovitură de cap după un corner executat de Modric.

Min. 1: A început partida

Real Madrid - Mallorca, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Real Madrid – Mallorca, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
02-01-2024
22:07

Calificare pentru AC Milan în sferturile Cupei Italiei! Ianis Hagi, rezervă neutilizată cu Real Sociedad

AC Milan s-a calificat în sferturile Cupei Italiei după 4-1 cu Cagliari, într-un meci în care Luka Jovic a reușit să înscrie o ”dublă” până la pauză.

Așadar, AC Milan a condus cu 3-0 după reușitele lui Jovic (’29, ’42) și Traore (’50). Golul de onoare al lui Cagliari a fost reușit de Azzi (’88), însă vedeta Rafael Leao a închis tabela în prelungiri (’90+1). AC Milan o așteaptă în sferturi pe învingătoarea dintre Atalanta și Sassuolo.

În Spania, Real Sociedad a remizat, scor 1-1, cu Deportivo Alaves. Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată la oaspeţi. În a doua etapă la rând, Alaves pierde puncte în prelungiri, echipa din San Sebastian reuşind egalarea în minutul 90+6 prin Zubimendi. Pentru Deportivo Alaves a marcat Rioja în minutul 76 din penalty. 

În ultimul meci al zilei din La Liga, Valencia a câştigat cu 3-1 meciul împotriva lui Villarreal. Yaremchuk (4) şi Pepelu, care a transformat două lovituri de pedeapsă în minutele 27 şi 57 au dus scorul la 3-0. Golul de onoare al oaspeţilor a fost marcat de Moreno, în minutul 73. 

02-01-2024
18:50

Getafe a avut 3 jucători eliminați

Trei jucători ai echipei Getafe au primit cartonașul roșu în partida pierdută acasă, scor 0-2, în fața formației Rayo Vallecano, la care fundașul Andrei Rațiu a fost doar rezervă, în etapa a 19-a din La Liga.

În minutul 40, Juan Latasa a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben pentru o lovitură cu cotul plasată în săritură unui adversar. În minutul 50, Mason Greenwood a văzut direct roșu. Englezul a protestat când arbitrul Jorge Figueroa Vazquez nu i-a acordat un fault și a făcut un gest considerat de acesta ca fiind o insultă.

În minutul 70, Damian Suarez a fost schimbat cu Omar Alderete, iar în timp ce se îndrepta spre banca de rezerve i-a spus ceva asistentului. Acesta i-a transmis imediat ”centralului” și astfel s-a ajuns la al treilea cartonaș roșu.

Rayo s-a impus prin ”dubla” reușită de Camello (45+1, 47).

În perioada 2-4 ianuarie 2024 au loc partidele din cadrul etapei a 19-a, ultima a turului, în La Liga, precum și ultimele patru meciuri din optimile de finală ale Cupei Italiei, în manșă unică. Totodată, se dispută la Paris, pe stadionul Parc des Princes, Supercupa Franței, PSG – Toulouse, acesta fiind singurul meci pe care nu îl vom putea urmări în direct pe micile ecrane.

Programul etapei a 19-a din La Liga

Marți, 2 ianuarie

  • ora 18:00 Getafe – Rayo Vallecano (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 20:15 Real Sociedad – Alaves (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:30 Valencia – Villarreal (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 3 ianuarie

  • ora 18:00 Granada – Cadiz (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 20:15 Real Madrid – Mallorca (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 20:15 Celta Vigo – Betis Sevilla (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:30 Girona – Atletico Madrid (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Joi, 4 ianuarie

  • ora 18:00 Osasuna – Almeria (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 20:15 FC Sevilla – Athletic Bilbao (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 22:30 Las Palmas – FC Barcelona (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Cu nouă absențe Real Madrid așteaptă vizita Mallorcăi

Real Madrid, care începe deja să se gândească la francezul Mbappe, a profitat de golul egalizator marcat de Betis Sevilla în ultimul minut al meciului de acasă cu Girona și a urcat în fotoliul de lider la golaveraj, pentru că altfel „galacticii” și Girona au câte 45 de puncte. Acum, la prima vedere, Real ar avea o misiune ușoară acasă, pentru că Mallorca nu e foarte tare afară.

Nu e foarte tare afară, dar antrenorul Carlo Ancelotti are mari probleme de lot pentru meciul de miercuri seară. Are nu mai puțin de nouă jucători out, cei mai importanți fiind Alaba, Carvajal, Camavinga, Militao și Vinicius, foarte mulți din compartimentul defensiv, unde e clar că se vor face improvizații.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona, nevoită să vândă un star pentrui a îndrepta situația economică

FC Barcelona nu parcurge, în mod evident, o perioadă bună. O singură victorie în ultimele cinci etape e un bilanț de-a dreptul îngrijorător, catalanii fiind acum la 7 puncte de liderul și marele rival Real Madrid. Și pentru prima oară s-a pus și ipoteza renunțării la antrenorul Xavi Hernandez, deși anul trecut câștiga titlul.

Problemele sunt însă mult mai serioase. Președintele Juan Laporta a  recunoscut public faptul că există anumite probleme financiare și că pentru a rezolva problema ar trebui vândut unul dintre jucătorii exponențiali din lot, Gavi sau Pedri. Anunțul a stârnit indignarea fanilor, care îi consideră pe cei diu emblemele clubului.

ADVERTISEMENT

AC Milan, AS Roma și Juventus – mari favorite să intre în sferturile de finală din Cupa Italiei

Pe parcursul a trei zile, marți, miercuri și joi, se vor derula ultimele patru meciuri din optimile de finală ale Cupei Italiei. Celelalte patru întâlniri au avut loc deja loc. Marea surpriză a produs-o Frosinone, care a câștigat cu un incredibil 4-0 pe terenul campioanei Napoli. Celelalte trei echipe calificate sunt Bologna, care a eliminat liderul din Serie A, pe Inter, după prelungiri la Milano, Lazio și Fiorentina, care a revenit de la 0-2 cu Parma.

Acum e rândul celor de la AC Milan, AS Roma și Juventus să arate dacă își respectă statutul de favorite sau mai consemnăm vreo surpriză. Al patrulea meci, Atalanta – Sassuolo, pare a fi și cel mai echilibrat.  Aceste trei echipe favorite, dacă trec de această fază, alături de Fiorentina și Lazio ar reprezenta principalele favorite la trofeu în această ediție.

Supercupa Franței nu mai are loc în străinătate, ci la Paris

Supercupa Franței are loc tocmai acum, în ianuarie, dar elementul important este că se joacă la Paris, după ce ani de zile a fost plimbată, în scop comecial, de-a lungul mapamondului. Se vor bate pentru trofeu, pare impropriu spus, mai ales că meciul are loc în propriul fief al campioani, PSG cu Toulouse.

De la parizieni vor lipsi câțiva jucători importanți, precum Kimpembe, Nuno Mendes, Dembele sau Ruiz dar și așa PSG e mare favorită, simpla prezență a lui Kylian Mbappe, intrat în ultimele șase luni de contract, dând mulți fiori oaspeților. Toulouse a câștigat Cupa și s-a calificat în 16-imile de finală din Europa League, după ce a terminat pe locul 2 în grupa câștigată de FC Liverpool.

ADVERTISEMENT