Sport

Cei mai valoroși jucători care pot semna liberi de contract de la 1 ianuarie 2024. Mbappe e în fruntea listei

Ziua de 1 ianuarie 2024 deschide campania de transferuri a iernii. O parte interesantă o reprezintă jucătorii care pot semna liberi de contract pentru că sunt în ultimele 6 luni.
01.01.2024 | 16:30
Cei mai valorosi jucatori care pot semna liberi de contract de la 1 ianuarie 2024 Mbappe e in fruntea listei
Ziua de 1 ianuarie 2024 deschide campania de transferuri a iernii. O parte interesantă o reprezintă jucătorii care pot semna liberi de contract pentru că sunt în ultimele 6 luni. Sursă foto: marca.com
ADVERTISEMENT

Și aici vorbim de fotbaliști de înaltă clasă care au ajuns în situația în care nu și-au prelungit înțelegerile cu actualele lor cluburi și astfel au dreptul să semneze cu oricare altă formație la care să meargă din sezonul viitor.

1 ianuarie 2024, ziua din care o serie de jucători de top pot semna liberi de contract

Jurnaliștii de la football365.com au stabilit o listă cu cei mai importanți 20 de jucători care începând de la 1 ianuarie 2024 pot semna liberi de contract. Lista cu fotbaliștii care valorează 543 de milioane de euro, este deschisă așa cum era de așteptat de superstarul Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Vicecampionul mondial pare mai pregătit ca oricând să plece la finalul stagiunii la Real Madrid, însă și vara trecută s-a vorbit intens despre acest lucru și în cele din urmă atacantul în vârstă de 25 de ani a preferat să rămână la PSG.

Doar că de această dată lucrurile par mult mai serioase. Și asta pentru că Florentino Perez, boss-ul ”galacticilor”, i-a dat un ultimatum lui Mbappe. Va face o ofertă concretă în startul anului, iar jucătorul va trebui să dea un răspuns oficial în termen de 15 zile. În caz contrar, Real Madrid va renunța definitiv la aducerea sa.

ADVERTISEMENT

Napoli și West Ham pot pierde fotbaliști importanți

Al doilea pe listă este un alt internațional francez, mijlocașul Adrien Rabiot de la Juventus Torino. Conducătorii ”Bătrânei Doamne” încearcă să-l convingă să mai rămână încă un an, dar Manchester United îi dă deja târcoale.

Mijlocașul ceh Tomas Soucek a intrat și el în ultimele 6 luni de contract cu West Ham United, însă, după ce l-au pierdut în vară pe Declan Rice, ”ciocănarii” fac tot posibilul să-l convingă să prelungească până în 2025.

ADVERTISEMENT

Un alt nume interesat este cel al mijlocașului polonez Piotr Zielinski de la Napoli. Fotbalistul a refuzat în vară mai multe oferte din Arabia Saudită și a așteptat ca napoletanii să-i facă o propunere. Oficialii campioanei Italiei nu sunt dispuși să-i ofere un nou contract în aceeași termeni, așa că internaționalul polonez va trebui ori să accepte o reducere salarială, ori să-și caute altă echipă.

În Top 10 mai găsim jucători extrem de importanți care pot fi atrăgători pentru cluburile mari ale Europei. Și vorbim aici de Guido Rodriguez de la Betis Sevilla, care este urmărit de Liverpool, AC Milan și Napoli, de Rafa (Benfica), de Aaron Wan-Bissaka (Manchester United), de Presnel Kimpembe (PSG), de Mario Hermoso (Atletico Madrid) sau de Che Adams (Southampton).

ADVERTISEMENT

Nici mai departe nu sunt fotbaliști care să nu suscite interes pentru formațiile care caută întăriri. Nume precum Mehdi Taremi (FC Porto), Kelechi Iheanacho și Wilfred Ndidi (ambii Leicester City), Josh Brownhill (Burnley), Alex Meret (Napoli), Pablo Fornals (West Ham United), Gabriel Barbosa (Flamengo), Lloyd Kelly (Bournemouth) sau Koke (Atletico Madrid) sigur fac cu ochiul multor antrenori.

ADVERTISEMENT