Sport

Meciuri europene la mijloc de săptămână. Athletic Bilbao, a doua finalistă a Supercupei Spaniei. Liverpool, doar egal cu Arsenal

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile care au loc la acest mijloc de săptămână în campionatele mari din Europa, cu precădere despre Supercupa Spaniei şi Supercupa Italiei
13.01.2022 | 23:35
Meciuri europene la mijloc de saptamana Athletic Bilbao a doua finalista a Supercupei Spaniei Liverpool doar egal cu Arsenal
ADVERTISEMENT
13-01-2022
20:35

Cupa Italiei, optimi de finală: Fiorentina a eliminat Napoli, calificare chinuită a lui AC Milan

Napoli – Fiorentina 2-5, după prelungiri (Mertens 44, Petagna 90+5 / Vlahovic 41, Biraghi 57, Venuti 105+1, Piatek 108, Maleh 119)

Meciul dintre Napoli și Fiorentina a fost spectaculos de la primul fluier al arbitrului până în ultima secundă a prelungirilor. Fiorentina a condus pe tabela de marcaj, dar până la pauză a fost egalată, după care a jucat în inferioritate, Dragowski fiind trimis la cabine (45+2).

Petagna a dus meciul în prelungiri într-un moment în care Napoli avea doi jucători eliminați (Lozano 84, Fabian 90+3). Cu un om mai mult pe teren, Fiorentina și-a impus punctul de vedere în prelungiri, marcând de trei ori.

AC Milan – Genoa 3-1 (Giroud 74, Leao 102, Saelemaekers 112 / Oestigard  17)

Alt meci programat joi a fost AC Milan – Genoa. Oaspeții au deschis scorul prin Oestigard în minutul 17, Giroud a adus egalarea în minutul 74, iar Leao a adus „Diavolul” în avantaj în minutul 102. La rândul lui, Saelemaekers a majorat diferența în minutul 112.

13-01-2022
19:20

Cupa Ligii Angliei, Semifinala 2, manșa tur, Liverpool – Arsenal 0-0

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: Liverpool – Arsenal 0-0. Returul va avea loc pe 20 ianuarie. Învingătoarea acestei duble manșe va întâlni în ultimul act Chelsea, care a eliminat Tottenham cu 3-0 la general (2-0 acasă și 1-0 în deplasare). Finala Cupei Ligii Angliei are loc pe 27 februarie, pe arena Wembley din Londra.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 24: Xhaka vede direct cartonașul roșu pentru un fault violent comis în postură de ultim apărător, la 18 de metri de poartă, asupra lui Jota.

Min. 1: A început meciul.

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Milner – Minamino, Firmino, Jota. Rezerve: Morton – Williams, Gordon, Kelleher, Konate, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Jones, Tsimikas. Antr.: Juergen Klopp

Arsenal: Ramsdale – Cedric, White, Gabriel, Tierney – Lokonga, Xhaka – Saka, Lacazette, Martinelli – Nketiah. Rezerve: Hutchinson – Oulad M’Hand, Patino, Tavares, Chambers, Holding, Leno, Biereth, Mari. Antr.: Mikel Arteta

13-01-2022
19:06

Semifinala 2 a Supercupei Spaniei, Atletico Madrid – Athletic Bilbao 1-2 (Joao Felix 62 / Alvarez 77, Williams 81)

Vezi aici cele mai importante faze.

FINAL: Atletico Madrid – Athletic Bilbao 1-2. Echipa bască, deținătoarea trofeului, va juca finala Supercupei Spaniei, împotriva lui Real Madrid, care a învins Barcelona cu 3-2, după prelungiri. Ultimul act va avea loc tot la Riyadh, pe 16 ianuarie.

Min. 90+4: Gimenez a fost eliminat pentru un fault dur.

Min. 81: GOOOL Athletic! Williams șutează pe jos, lângă bară, de la aproximativ 13-14 m, tot după un corner.

Min. 77: GOOOL Athletic! Alvarez restabilește egalitatea, după un corner, cu o lovitură cu capul, lângă bară.

Min. 63: Martinez tirmite cu capul spre poarta madrilenilor din 4-5 m, dar Oblak reține pe linia porții.

Min 62: GOOOL Atletico! Joao Felix deschide scorul după un corner; mingea trimisă cu capul de jucătorul lui Atletico atinge bara, îl lovește în spate pe portarul executat de Unai Simon, după care intră în poartă.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min 21: Carrasco șutează puternic din afara careului, dar Unai Simon reține în doi timpi.

Min. 1: A început meciul.

Atletico Madrid: Oblak – Vrsaljko, Gimenez, Hermoso – Llorente, Koke, Kondogbia, Lemar, Carrasco – Correa, Felix. Rezerve: Lecomte – Lodi, Felipe, de Paul, Herrera, Serrano, Suarez, Cunha, Moreno, Simeone, Martin. Antr.: Diego Simeone

Athletic Bilbao: Unai Simon – de Marcos, Alvarez, Martinez, Balenziaga – Berenguer, Garcia, Zarraga, Muniain – Sancet, Williams. Rezerve: Agirrezabala – Petxa, Vesga, Vivian, Lekue, Berchiche, Capa, Garcia, Nolaskoain, Williams, Serrano. Antr: Marcelino Garcia.

12-01-2022
19:11

Ce meciuri se joacă miercuri

PREMIER LEAGUE, restanţă etapa a 18-a

West Ham – Norwich 2-0 (Bowen 42, 85)

CUPA LIGII ANGLIEI semifinală retur

Tottenham – Chelsea 0-1 (Rudiger 18)

După ce s-a impus şi în tur, scor 2-0, Chelsea a obţinut calificarea în finala Cupei Ligii Angliei, programată pe 27 februarie. În a doua semifinală se întâlnesc Liverpool şi Arsenal. Manşa tur e programată joi, de la ora 21:45.

SUPERCUPA ITALIEI

Inter – Juventus 2-1 (L. Martinez 35-penalty, A. Sanchez 120+1 / McKennie 25)

Meciul a ajuns la cele două reprize de prelungiri.

11-01-2022
21:51

Rezultatele de marţi

PREMIER LEAGUE, restanţă etapa a 18-a

Southampton – Brentford 4-1 (Bednarek 5, Fernandez 37-autogol, Broja 49, Adams 70 / Janelt 23)

SERIE A, etapa a 21-a

Cagliari – Bologna 2-1 (Pavoletti 71, Pereiro 90+4 / Orsolini 54)

11-01-2022
15:55

Cadiz şi-a schimbat antrenorul

Cadiz a anunţat că Alvaro Cervera nu mai este antrenorul echipei, iar oficialii formaţiei de pe penultimul loc din La Liga îl vor prezenta miercuri pe Sergio Gonzalez. Acesta a antrenat-o ultima oară pe Real Valladolid, în perioada 2018-2021, şi vine la echipa lui Florin Andone cu obiectivul de a o salva de la retrogradare.

Până la o nouă rundă completă în weekend în campionatele de top ale Europei, evident completă în măsura în care coronavirusul va permite acest lucru, la mijlocul acestei săptămâni, marţi, 11 ianuarie – joi, 13 ianuarie, avem câteva meciuri foarte importante în fotbalul mare al bătrânului continent, punctele de atracţie fiind Supercupa Italiei şi Supercupa Spaniei

Programul meciurilor europene de la mijloc de săptămână, 11-13 ianuarie

Marţi, 11 ianuarie

PREMIER LEAGUE, restanţă etapa a 18-a, ora 21:45

Southampton – Brentford

SERIE A, etapa a 21-a, ora 21:45

Cagliari – Bologna

Miercuri, 12 ianuarie

PREMIER LEAGUE, restanţă etapa a 18-a, ora 21:45

West Ham – Norwich

CUPA LIGII ANGLIEI semifinală retur, ora 21:45

Tottenham – Chelsea

SUPERCUPA ITALIEI, ora 22:00

Inter – Juventus

SUPERCUPA SPANIEI, semifinala 1, ora 21:00

Barcelona – Real Madrid

Joi, 13 ianuarie

CUPA LIGII ANGLIEI, semifinala tur, ora 21:45

Liverpool – Arsenal

SUPERCUPA SPANIEI, semifinala 2, ora 21:00

Atletico Madrid – Athletic Bilbao

Aşadar, deşi este mijloc de săptămână, fără cupe europene sau etape intermediare, fotbalul de top din Europa nu lipseşte de pe firmanent, iar când în program figurează un meci precum El Clasdico, Barcelona – Real Madrid, în Supercupa Spaniei, deja vorbim despre un eveniment la vârf din punct de vedere mediatic.

ADVERTISEMENT

Nu e vorbă că nu ar avea un impact mare şi Supercupa Italiei, cu Inter şi Juventus pe capul de afiş, însă în fotbalul european cel mai important şi mai mediatizat eveniment a fost întotdeauna acest Barcelona – Real Madrid, El Clasico, televizat în mai bine de o sută de ţări din întreaga lume.

Supercupa Spaniei se joacă la Riad, în Arabia Saudită

Supercupa Spaniei se joacă şi în acest an după noul format, care nu mai presupune tradiţionala ciocnire dintre campioană şi câştigătoarea Cupei sau în cazul în care campioana a luat şi Cupa, dintre locul 1 şi locul 2. Este un format cu semifinale şi finală, în care sunt implicate primele trei clasate din La Liga din sezonul anterior, Atletico Madrid, Real Madrid şi Barcelona, plus finalista Cupei, Athletic Bilbao, trofeul fiind cucerit de catalani.

ADVERTISEMENT

Competiţia, deşi ne aflăm în valul cinci al pandemiei de coronavirus, nu se va desfăşura în Spania, ci pe stadionul din Riad, în Arabia Saudită. Miercuri şi joi au loc semifinalele, iar în weekend învingătoarele vor lupta pentru trofeu.

Barcelona, cu doi jucători retestaţi pozitiv pentru El Clasico, împotriva lui Real Madrid

El Clasico se joacă miercuri seară, vestea bună pentru antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez fiind faptul că o parte din rândul jucătorilor testaţi pozitiv s-au vindecat şi se vor putea afla pe teren, tehnicianul blaugrana putând să îşi alcătuiască o formulă de start mai aproape de normalitate. Vestea proastă e reinfectarea a doi oameni importanţi: Pedri şi Ferran Torres.

ADVERTISEMENT

Carlo Ancelotti a avut şi el ceva probleme de lot cu jucători infectaţi, dar într-.o măsură mult mai mică decât la Barcelona. Antrenorul italian al Realului a declarat că echipa sa va trata cu toată seriozitatea Supercupa Spaniei, pentru că îşi doreşte să triumfe , după ce anul trecut era învinsă de Athletic Bilbao în semifinală, bascii fiind cei care aveau să şi cucerească trofeul.

Bologna, listă lungă de indisponibili pentru meciul de la Cagliari

Joi, pe acelaşi stadion, King Fahd International se va juca a doua semifinală între două cluburi… atletice, din Madrid şi din Bilbao. Diego Simeone nu îl va avea la dispoziţie pe atacantul francez Griezmann şi nici fundaşul central Savic nu va fi apt. Bascii vor să îşi apere trofeul, dar va fi foarte greu, deşi echipa are un joc defensiv destul de bine pus la punct.

ADVERTISEMENT

Serie A nu are vreo restanţă, ci acum se încheie etapa a 21-a cu meciul Cagliari -.Bologna, care trebuia, în mod normal, să se joace duminică, dar autorităţile sanitare din regiunea emiliană nu a permis oaspeţilor să părăseacă localitatea, având multe cazuri de COVID. Şi acum, la ora partidei de marţi, Bologna are o listă de opt jucători în izolare, la care se adaugă plecări la Cupa Africii şi vreo doi-trei accidentaţi. Sarzii lui Răzvan Marin ar putea obţine al doilea succes consecutiv şi să înceapă să spere iar la supravieţuire.

Inter – Juventus se joacă la Milano

Supercupa Italiei se joacă la Milano în manşă unică, autorităţile din fotbalul italian hotărând, probabil din cauza pandemiei, să nu mai plaseze partida în afara graniţelor ţării, ca în alţi ani. Cu o listă destul de lungă de absenţi, în special în apărare, unde nu joacă Bonucci şi suspendatul de Ligt, dar şi în atac, unde Chiesa se anunţă o pierdere pe termen lung, oamenii lui Massimiliano Allegri pot avea mari probleme, mai ales dacă Simone Inzaghi va decide să trimită cea mai bună echipă. Inter e aproape de a schimba din nou proprietarul.

Sunt două partide restanţă în Premier League: Southampton – Brentford şi West Ham – Norwich. Cu o victorie în faţa codaşei Norwich “ciocănarii” şi-ar recâştiga locul 4, de Champions League, înaintea lui Arsenal. Southampton – Brentford este meciul în care fiecare echipă va avea cel puţin şase absenţi.

ADVERTISEMENT