Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Alex Maxim, pasă de gol în victoria lui Gaziantep. Video

08.02.2021 | 17:04
Meciurile stranierilor in weekend Alex Maxim pasa de gol in victoria lui Gaziantep Video
ADVERTISEMENT

Primul weekend al lunii februarie din 2021 aduce noi meciuri interesante pentru românii care activează peste hotare. Atât jucătorii ce se pot afla în atenția selecționerului Mirel Rădoi, cât și antrenorii români vor avea parte de evenimente importante.


Pașcanu, integralist în liga a doua din Spania

UPDATE, 8 noiembrie, ora 22:14 / Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ponferradina, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Alcorcon, în etapa a 24-a a ligii secunde din Spania.

ADVERTISEMENT

Maxim, o nouă pasă de gol la Gaziantep

UPDATE, 8 februarie, ora 17:05 / Mijlocașul Alexandru Maxim a dat o nouă pasă decisivă în partida pe care echipa sa, Gaziantep FK, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Goztepe, în etapa a 24-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român a centrat perfect din corner pentru lovitura de cap prin care Djilobodji a deschis scorul în minutul 54. Zece minute mai târziu, Maxim a fost înlocuit. În schimb, fundașul Alin Toșca a fost prezent pe teren tot meciul.

ADVERTISEMENT


Ștefan Radu și Răzvan Marin, integraliști în partida Lazio – Cagliari

UPDATE, 8 februarie, ora 00:10Jucătorii români, Ștefan Radu și Răzvan Marin, au fost integraliști în partida din Serie A în care formațiile la care evoluează s-au întânlit. La final, Lazio s-a impus cu scorul de 1-0, singurul gol fiind marcat de Ciro Immobile în minutul 61.


Florin Niță, victorie cu Sparta Praga

UPDATE, 7 februarie, ora 21:25Echipa lui Florin Niță, Sparta Praga, s-a impus in extremis, cu scorul de 3-2, în meciul contra celor de la Sigma. Golul victoriei a fost marcat în minutul 90+3, din penalty, de Karlsson. Portarul român a fost integralist.

ADVERTISEMENT

Man și Mihăilă, rezerve în umilința suferită de Parma

UPDATE, 7 februarie, ora 20:56 / Dennis Man și Valentin Mihăilă au fost rezerve în meciul pierdut cu 0-3 de Parma în față lui Bologna. Man a intrat imediat după pauză pe teren, în timp ce Mihăilă a prins doar ultimele 20 de minute, înlocuindu-l pe Kurtic în minutul 70. Următorul meci al “cruciaților” este programat peste o săptămână, în deplasare, la Verona.


Slavia Praga, remiză 3-3 la Pribram

UPDATE, 7 februarie, ora 19:03 / Nicolae Stanciu a fost titular și a evoluat 85 de minute în remiza 3-3 dintre Pribram și formația sa, Slavia Praga. Golurile oaspeților de la Slavia au fost marcate de Olayinka, Sima și Kudela. Gazdele au beneficiat de autogolurile lui Zima și Kudela, iar în ultimul minut al prelungirilor (90+6), Voltr a egalat la 3. Slavia rămâne lider, cu 12 puncte peste Jablonec.

ADVERTISEMENT

Ciprian Tătărușanu și AC Milan revin pe primul loc în Serie A

UPDATE, 7 februarie, ora 18:20 / Ciprian Tătărușanu a fost doar rezervă în meciul pe care AC Milan l-a câștigat cu 4-0 în fața lui Crotone în etapa a 21-a a Serie A. Au marcat Zlatan Ibrahimovic și Ante Rebic, câte o dublă. Rossoneri au 49 de puncte, cu două mai multe decât rivala Inter Milano.


Nice și Adrian Ursea, victorie clară cu Angers

UPDATE, 7 februarie, ora 17:52 / Nice a învins-o cu 3-0 pe Angers, în etapa a 24-a din Ligue 1. Formația lui Ursea a urcat un loc ăn clasament după acest succes, ajungând la 29 de puncte. Golurile au fost marcate de Doumbia (autogol), Madolida și Gouiri.


Vejle, echipa lui Costel Gâlcă, a câștigat cu 1-0 pe terenul lui Snonderjyske

UPDATE, 7 februarie, ora 17:20 / Vejle, echipa lui Costel Gâlcă, a învins-o cu 1-0 pe Sonderjyske în etapa a 15-a din Danemarca. Victoria obținută de echipa românului prin golul marcat de Faghir în minutul 48 este una importantă, pentru că a fost reușită împotriva unei echipe clasate pe poziție de play-off. Vejle este acum pe 9, la cinci puncte în spatele adversarei de azi, clasată pe locul 6. Mai sunt de disputat șapte etape din sezolul regulat.


Ianis Hagi a jucat 80 de minute în Hamilton – Rangers 1-1

UPDATE, 7 februarie, ora 16:08 / Rangers a remizat scor 1-1 cu Hamilton, în deplasare, în etapa a 28-a din Premiership. Ianis Hagi a fost schimbat în minutul 79 cu Wright, chiar înainte ca Easton să marcheze în propria poartă și să deschidă scorul pentru Rangers. Gazdele au egalat la ultima fază, în minutul 90+5, prin Callachan. Rangers rămâne lider, la 21 de puncte distanță de rivala Celtic și cu două meciuri în plus.


Egal pentru Dan Petrescu, fără români în echipă

UPDATE, 7 februarie, ora 14:22 / Kayserispor, formația lui Dan Petrescu, a remizat în meciul cu Erzurum BB din etapa a 24-a din Superliga Turciei. Dan Petrescu nu s-a bazat pe niciunul dintre cei trei români din lotul său. Alibec și Lung Jr. sunt în continuare accidentați, în vreme ce Săpunaru a fost suspendat după eliminarea din meciul precedent, cu Alanyaspor. Titular a fost, în schimb, Kevin Luckassen, atacantul olandez adus de la Viitorul. Kayserispor este pe locul 16 acum, cu 24 de puncte, la fel ca Bașakșehir și Konyaspor. Golul echipei lui Petrescu a fost marcat de Parlak.


Panathinaikos Atena și-a securizat locul 5 în Super Liga Greciei

UPDATE, 6 februarie, ora 21:38 / Ladislau Boloni și Panathinaikos Atena au bifat, sâmbătă al optulea meci consecutiv fără eșec în Super Liga Greciei. ”Verzii” s-au impus la limită, scor 3-2, în deplasare cu Atromitos și și-au securizat locul 5 al clasamentului.

Spaniolul Velez a deschis scorul în minutul 10, iar gazdele au restabilit egalitatea în primul minut adițional al primei reprize. Pao a început perfect și în actul secund. Carlitos Lopez adus scorul la 2-1 pentru trupa lui Loți Boloni, dar Atromitos a reacționat repede și a egalat pentru a doua oară, prin Agayev, în minutul 55.

Ultimul gol al întâlnirii a purtat semnătura lui Younousse Sankhare, care a adus încă 3 puncte pentru Panathinaikos în minutul 84. Echipa antrenată de fostul selecționer al României este neînvinsă în campionatul Greciei din 20 decembrie și se situează pe locul 5 în clasament, cu 38 de puncte.


UPDATE, 6 februarie, ora 20:38 / Cornel Râpă a fost integralist la Cracovia în partida pierdută în deplasare, scor 0-1, pe terenul lui Pogon Szczecin, într-un meci contând pentru etapa a 16-a din prima ligă a Poloniei.


UPDATE, 6 februarie, ora 18:55 / Mijlocașul Claudiu Bumba a evoluat 84 de minute în partida pe care Kisvarda a pierdut-o în deplasare, scor 0-2, cu DVTK, în etapa a 20-a din prima ligă ungară. A ieșit în evidență o singură dată, în minutul 16, când a primit un cartonaș galben.


Înfrângere pentru Sassuolo. Vlad Chiricheș, doar rezervă

UPDATE, 6 februarie, ora 17:55 / Echipa lui Vlad Chiricheș, Sassuolo, a pierdut cu 1-2 pe teren propriu, în fața celor de la Spezia. Golurile au fost parcate de Caputo, pentru gazde, respectiv Erlic și Gyasi pentru oaspeții care au întors soarta partidei și care sunt acum pe locul 16. Sassuolo este pe 8 și nu a mai câștigat de 5 meciuri.


Înfrângere dramatică pentru Marius Șumudică împotriva lui Alanyaspor

UPDATE, 6 februarie, ora 16:55 / Echipa lui Marius Șumudică, Rizespor, a fost învinsă cu scorul de 1-2 pe terenul echipei Alanyaspor. Formația de pe locul 4 remizase scor 1-1 pe terenul lui Kayserispor, echipa lui Dan Petrescu, în etapa precedentă. Șumudică rămâne fără victorie la Rizespor, după trei meciuri, înregistrând două înfrângeri și un egal. Golurile partidei au fost marcate de Talbi, în minutul 25, pentru oaspeți respectiv de Bareiro, în minutul 32 și în minutul 90+5, pentru Alanyaspor.

Adus de la CFR Cluj, croatul Damjan Dkokovic a fost titular la Rizespor, a văzut cartonașul galben în minutul 85 și a fost schimbat ăn prelungiri. Formația lui Șumudică este pe locul 12, însă ar putea coborî două poziții, în cazul în care Sivaspor își câștigă meciul din această etapă, iar Konyaspor obține măcar o victorie în cele două restanțe pe care le are de jucat.


Mihai Bordeianu, integralist pentru Al Qadisiya în egalul cu Damac

UPDATE, 6 februarie, ora 16:50 / Formația lui Mihai Bordeianu, Al Qadisiya, a remizat scor 2-2 cu Damac, în etapa a 17-a din Arabia Saudită. Echipa mijlocașului român este pe locul 9 și a ajuns la 5 remize consecutive.


Înfrângere pentru Marius Marin, egal pentru Vasile Mogoș

UPDATE, 6 februarie, ora 16:30 / Echipa lui Marius Marin, Pisa, a fost învinsă cu 2-1 la Cremonese. Mijlocașul central român a fost titular integralist, însă nu a putut ajuta la evitarea înfrângerii. Și echipa lui Vasile Mogoș, fundașul dreapta român, Chievo, a jucat astăzi și a remizat scor 1-1 pe terenul celor de la Salernitana. Pisa este pe locul 11 în Serie B, în vreme ce Chievo este pe locul 3.


Alex Mitriţă, gol superb pentru Al Ahli

UPDATE, 5 februarie, ora 21:39 / Alex Mitriţă a fost decisiv pentru Al Ahli în victoria cu Al Wehda. Intrat pe teren în minutul 69, la scorul de 2-2, internaţionalul român a înscris un gol superb în minutul 90+1, după o cursă de 50 de metri. Două minute mai târziu, Al Somah a dus scorul la 4-2 penrtu Al Ahli, care a urcat provizoriu pe primul loc în Arabia Saudită.


Vor evolua în weekend fotbaliștii români din Italia, Turcia, Cehia, Scoția, Grecia și Polonia, care vor avea parte de dueluri dificile. Primul care va intra în horă, vineri, este Alexandru Mitruță la Al Ahli În Arabia Saudită.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Dan Petrescu (Kayserispor), Marius Șumuducă (Rizespor), Ladislau Boloni (Panathinaikos), Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor avea și ei de purtat lupte importante.

Ce meciuri au stranierii în weekend. Dueluri de foc pentru antrenorii români

Marius Șumudică și Rizespor au un meci extrem de important pe terenul celor de la Alanyaspor, formație care se află în lupta pentru locurile de cupe europene. Tehnicianul român și-a continuat duelul cu arbitrii turci și în runda precedentă, când formația sa a fost egalată în minutele de prelungire.

Și pentru Dan Petrescu sunt probleme cu cavalerii fluierului din Turcia, acesta acuzând brigada care a condus întâlnirea cu Alanyaspor. Pentru Kayserispor urmează partida cu Erzurum, unde ”6 puncte”, dacă ținem cont că ambele echipe se află în hora retrogradării.

Boloni și Panathinaikos au meci în deplasare, sâmbătă, cu Atromitos, în campionatul Greciei, în timp ce Adrian Ursea (Nice) și Costel Gâlcă (Vejle) vor intra în emoțiile meciurilor, duminică. Nice joacă acasă cu Angers, în timp ce Vejle întâlnește Sonderjyske în deplasare.

Ianis Hagi, one-man-show la Rangers

Ianis Hagi este pe val după ce a adus ultima victorie a celor de la Rangers, presa l-a desemnat cel mai bun jucător de pe teren, iar fanii l-au lăudat pe rețelele de socializare. Internaționalul român va fi mai mult ca sigur titular și partida de duminică, din deplasare, cu Hamilton.

În Serie A așteptăm cu înfrigurare să vedem dacă Dennis Man va începe ca titular în meciul Parma – Bologna și dacă Valentin Mihăilă va fi folosit. Sunt de urmărit și duelurile Ștefan Radu – Răzvan Marin și Ciprian Tătărușanu – Denis Drăguș din meciurile Lazio – Cagliari și Milan – Crotone.

Duelul de la distanță dintre Nicolae Stanciu și Florin Niță pentru titlu în Cehia își va consuma o nouă rundă în acest weekend. Slavia joacă pe terenul celor de la Pribarm, iar Sparta joacă la Olomouc cu Sigma, ambele întâlnirii fiind duminică.

ADVERTISEMENT