Fotbal international

Meciurile stranierilor în weekend. Nicu Stanciu, din nou campion în Cehia. Video

02.05.2021 | 20:51
Meciurile stranierilor in weekend Nicu Stanciu din nou campion in Cehia Video
ADVERTISEMENT

După ce mijlocul săptămânii ne-a ținut cu sufletul la gură cu prima manșă a semifinalelor cupelor europene, weekend-ul vine cu o nouă serie de meciuri în care jucătorii și antrenorii români care activează în străinătate sunt angrenați.

Nicu Stanciu, campion în Cehia!

UPDATE, 2 mai, ora 20:52 / Nicolae Stanciu este din nou campion al Cehiei. Slavia Praga are 13 puncte avans faţă de urmăritoare cu 4 etape înainte de final. Jucătorii au aflat înaintea meciului de campionat cu Viktoria Plzen că au câştigat matematic campionatul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

 

Ianis Hagi, pasă decisivă în Old Firm

UPDATE, 2 mai, ora 16:08 / Mijlocașul Ianis Hagi a reușit o pasă de gol în meciul pe care echipa sa, Rangers, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 4-1, în fața rivalei Celtic Glasgow, în etapa a treia a play-off-ului campionatului Scoției.

Internaționalul român a intrat pe teren în minutul 84 și i-a pasat decisiv lui Jermain Defoe la ultima reușită a meciului, în minutul 90+2.

ADVERTISEMENT

 

Bicfalvi, titular în Rusia

UPDATE, 2 mai, ora 16:06 / Mijlocașul Eric Bifalvi a fost titular în meciul pe care echipa sa, Ural, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Khimki, în etapa a 28-a a campionatului Rusiei. Internaționalul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 78.

Ștefan Radu, integralist la Lazio

UPDATE, 2 mai, ora 15:39 / Fundașul Ștefan Radu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Lazio Roma, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 4-3, în fața formației Genoa, în etapa a 34-a din Serie A.

ADVERTISEMENT

Torje, absent în Turcia

UPDATE, 1 mai, ora 17:56 / Mijlocașul Gabriel Torje nu a fost convocat pentru meciul în care echipa sa, Bandirmaspor, s-a impus, pe teren propriu, scor 3-2, în fața formației Adanaspor, în etapa a 33-a a ligii secunde din Turcia.

Mogoș, pasă decisivă la Chievo

UPDATE, 1 mai, ora 16:56 / Fundașul Vasile Mogoș a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Chievo Verona, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, cu formația Venezia, în etapa a 35-a din Serie B. Internaționalul român, care a jucat până în minutul 77, i-a pasat decisiv lui Canotto la reușita din minutul 69.

ADVERTISEMENT

Tot în runda a 35-a a ligii secunde din Italia, mijlocașul Vlad Dragomir a primit un cartonaș galben în minutul 45 și a fost înlocuit pe finalul meciului pe care echipa sa, Entella, l-a pierdut, acasă, scor 1-2, în fața formației Vicenza.

Mijlocașul Marius Marin a jucta 83 de minute în partida pe care echipa sa, Pisa, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Frosinone.

Reghecampf, eliminat cu Al Ahli din Liga Campionilor Asiei

UPDATE, 1 mai, ora 10:31 / Echipa saudită Al Ahli, antrenată de Laurențiu Reghecampf, a ratat calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei la golaveraj, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, cu formația Al Duhail din Qatar, în ultima etapă a fazei grupelor.

Mijlocașul Alexandru Mitriță a intrat pe teren în minutul 67 la Ahli. Trupa lui Reghecampf a încheiat grupa pe poziția a treia, cu 9 puncte, la egalitate cu Al Duhail, dar cu golaveraj inferior (+1 saudiții față de +2 qatarezii).

Costel Gâlcă, egal dramatic în Danemarca

UPDATE, 30 aprilie, ora 19:40 / Vejle, echipa antrenată de Costel Gâlcă, a smuls în ultimele minute ale meciului un egal pe terenul ultimei clasate Horsens. Gazdele au condus cu 2-0 la pauză şi 3-0 din minutul 52, dar elevii lui Gâlcă au reuşit să egaleze în ultima jumătate de oră. Onugkha, fotbalist introdus cu un minut înainte de golul de 3-0, a reuşit un hattrick fantastic (minutele 63, 84 şi 90).

În urma acestui rezultat, Vejle rămâne antepenultima în clasament, la 8 puncte peste locurile de retrogradare.

Buș nu prinde echipa nici în Coreea de Sud

UPDATE, 30 aprilie, ora 15:25 / Atacantul Sergiu Buș a fost rezervă în partida pe care echipa sa, Seongnam, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația FC Seul, în etapa a 13-a a campionatului Coreei de Sud.

Știre inițială, 30 aprilie, ora 14:44

În scenă vor intra internaționalii români din Cehia, Scoția, Turcia sau Polonia. În Italia, Parma l-a pierdut pe Dennis Man pentru restul sezonului, dar se bazează pe Valentin Mihăilă în lupta pentru evitarea retrogradării, lucru valabil și pentru Răzvan Marin de la Cagliari.

FANATIK nu susține doar fotbaliștii români, ci și antrenorii. Mircea Lucescu (Dinamo Kiev), Adrian Ursea (Nice), Constantin Gâlcă (Vejle BK) și Laurențiu Reghecampf (Al Ahli) vor fi și ei implicați în meciuri importante.

Ianis Hagi, un nou duel cu rivala Celtic

Cu sezonul ca și încheiat după ce a cucerit de mult titlul de campioană, pe Rangers o așteaptă marele derby cu rivala Celtic, programat duminică, 2 mai, unul care acum mai mult ca oricând este unul doar de orgoliu. Ianis Hagi, despre care se tot spune că va pleca la vară, speră să prindă minute din partea lui Steven Gerrard.

Pe mijlocașul Nicolae Stanciu îl așteaptă un weekend extrem de interesant, el putându-se încorona campion al Cehiei. Slavia Praga are nevoie de o victorie duminică în partida de acasă cu Viktoria Plzen pentru a încheia en-fanfare un sezon fantastic.

În Serie A, pe jucătorii români îi așteaptă dueluri foarte grele. Ștefan Radu și Lazio primes cvizita celor de la Genoa, în timp ce Răzvan Marin și Cagliari se deplesează la Napoli. Căpitanul naționalei României, Vlad Chiricheș, are o partidă dificilă, pe terenul lui Sassuolo urmând să vină Atalanta. Runda va fi închisă de partida Torino – Parma, în care Mihăilă e anunțat titular.

Atacantul Denis Alibec speră să o ajute pe Kayserispor să se salveze de la retrogradare în Turcia, iar meciul din deplasare cu Yeni Malatyaspor este crucial. Formația românilor Alex Maxim și Alin Toșca, Gaziantep, primește vizita formației Sivasspor.

Reghecampf, meci decisiv în Liga Campionilor Asiei

La nivelul antrenorilor, Laurențiu Reghecampf are un meci decisiv pentru a o califica pe Al Ahli în fazele eliminatorii. Echipa din Arabia Saudită are nevoie de o victorie pe terenul qatarezilor de la Al Duhail pentru a mai spera. Costel Gâlcă pare să nu mai aibă probleme cu retrogradea în Danemarca, iar acum Vejle BK vizează chiar primul loc din play-out, care i-ar da posibilitatea să joace un baraj pentru a ajunje în Conference League. Pentru acest lucru e nevoie de un succes cu Horsens, ultima clasată.

După ce a luat titlul în Ucraina, Mircea Lucescu și Dinamo Kiev vor juca în continuare pe terenul celor de la Vorskla Poltava, iar Adrian Ursea, care este tot mai apreciat în Ligue 1 pentru ce a reușit la OGC Nice, va avea un meci infernal pe terenul liderului OSC Lille.

ADVERTISEMENT