Sport

Media Day la Wimbledon 2021. Ashleigh Barty, mesaj special pentru Simona Halep. Ce a transmis Federer

Este Media Day la Wimbledon 2021. Roger Federer, Ashleigh Barty, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas, Barbora Krejcikova, Jo Konta, Dan Evans, Iga Swiatek și Novak Djokovic sunt invitați.
26.06.2021 | 16:26
Media Day la Wimbledon 2021 Ashleigh Barty mesaj special pentru Simona Halep Ce a transmis Federer
ADVERTISEMENT
26-06-2021
13:35

Andy Murray, optimism în stil britanic: "M-am antrenat cu jucători de top și nu am fost făcut chiar praf"

Andy Murray va juca din nou la Wimbledon și speră că va putea să obțină un rezultat notabil. S-a antrenat alături de Roger Federer înainte de start, iar asta îi dă încredere.

“Sunt încântat că pot să joc din nou aici, în fața publicului de la Londra. Știu că nu este o situație normală, dar măcar ai această senzație. Nu vom juca în fața tribunelor pline, dar vor fi mulți oameni. Ne apropiem de normalitate, mă bucur de acest lucru.

Pregătirea mea a fost bună, chiar dacă mi-ar fi plăcut mai mult. Vreau să mă simt proaspăt la acest turneu, să joc cu Federer a fost ceva special. În urmă cu câțiva ani nu m-aș fi gândit să mă antrenez cu un jucător de top înainte de un Grand Slam. M-am antrenat cu jucători de top și nu am fost chiar făcut praf, deci este un lucru îmbucurător. Simt că încă mai pot să concurez cu acești băieți. Îmi era dor de senzația oferită de meciurile mari, de acea presiune”, a declarat Murray.

26-06-2021
13:32

Roger Federer promite o schimbare de atitudine față de Halle: "Am un anumit standard"

Roger Federer a ajuns cu ceva întârziere la Media Day și a vorbit despre planurile sale pentru această vară. A explicat că programul va fi finalizat doar după Wimbledon, dar că și-ar dori să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La All England Club, Roger Federer s-a antrenat alături de Andy Murray.

“După Wimbledon voi stabili programul verii. Vreau să merg la Jocurile Olimpice, să joc mai multe turnee. Dar întâi vreau să mă concentrez pe Wimbledon. Aș vrea și eu să pot decide mai repede, dar cu vârsta trebuie să fiu mai selectiv. A fost excelent să mă antrenez cu Andy, chiar încercam să ne dăm seama când a fost ultima dată. Eu țineam minte AO 2005, el zice că Roma 2006. Oricum, mi-a plăcut să ne antrenăm împreună”, a declarat Federer.

Roger Federer încearcă să se adapteze cu condițiile de joc pe timpul pandemiei de coronavirus: “Este bulă sanitară, este mai dificil. Mi-a luat ceva să mă obișnuiesc, să înțeleg ce am voie să fac și ce nu. Este diferit, dar accept situația. Este un privilegiu că pot să joc la Wimbledon, mai ales la ce an am avut. Cu accidentarea, pandemia și toate problemele”.

Roger Federer își reproșează atitudinea din timpul partidei pierdute în turul 2 la Halle, cu Felix Auger Alliasime. Promite că va avea o altă atitudine la Wimbledon. “Am avut o perioadă la Halle când nu îmi plăcea ce se întâmplă pe teren. Nu mi-a plăcut cum am pierdut meciul acela. Trebuie să am un standard. Știu că pot să joc mai bine, trebuie să nu se mai întâmple aici. Acel meci mi-a amintit mai mult de perioada junioratului, când eram prea negativist.

Acum sunt puternic mental, fără legătură cu ceea ce a fost la Halle. Eu mă gândeam mai mult că voi juca până pe la 35 de ani și oricum mi se părea mult. Nu am avut un obiectiv să prind 40 de ani pe teren. Dar încă îmi place tenisul și vom vedea dacă vin și rezultatele.

Wimbledon 2021 va lua startul luni, pe 28 iunie, fără Simona Halep. Jucătoarea din România a anunțat că nu va putea participa la turneul de Grand Slam din cauza accidentării la gambă.

Sâmbătă a fost programată Media Day la Londra, iar câțiva dintre cei mai buni jucători ai lumii au fost prezenți sau sunt așteptați în fața jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Media Day la Wimbledon 2021. Ashleigh Barty regretă că Simona Halep nu poate participa: “Merita să fie aici, să își apere trofeul cucerit în 2019”

Lista a fost deschisă de Ashleigh Barty, liderul clasamentului mondial, și favorita numărul unu la Wimbledon 2021. Jucătoarea din Australia a vorbit inclusiv despre absența Simonei Halep.

Barty spune că regretă sincer că Simona Halep nu poate juca la Wimbledon 2021. Și că românca ar fi meritat să aibă șansa să își apere trofeul cucerit în 2019.

ADVERTISEMENT

“Mi-aș fi dorit ca Simona Halep să fie aici, în postura de apărătoare a trofeului. Ar fi meritat asta, este o jucătoare extraordinară. Mi-a părut foarte rău să aud că nu poate juca aici. Îi urez o recuperare cât mai rapidă.

Ashleigh Barty, nerăbdătoare să o înfrunte pe Carla Suarez Navarro în turul 1 la Wimbledon 2021: “O experiență aparte”

Este un turneu de care ne-a fost dor, când treci porțile All England Club îți dai seama cât de special este. Am avut și eu unele probleme medicale, dar mă simt bine acum. Sunt pregătită să joc și să încerc să mă lupt pentru un rezultat cât mai bună”, a declarat Barty la conferința de presă de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

Barty spune că se simte excelent pe orice suprafață și are o senzație specială atunci când joacă pe iarbă. Cu atât mai specială este revederea cu adversara din turul 1, Carla Suarez Navarro. Iberica a revenit în circuit după ce a învins cancerul.

“Este extraordinar să o văd din nou pe Carla pe teren. Este atât de puternică, va fi o experiență aparte să joc împotriva ei marți. Știu că trebuie să joc cel mai bun tenis al meu.

ADVERTISEMENT

Premiile la Wimbledon 2021 au fost micșorate cu cinci procente. Simona Halep a încasat cea mai mare sumă în 2019

Este o mare bucurie să o văd din nou jucând. Mă simt bine pe orice suprafață, este parte a provocării pentru jucătorii de tenis. Îmi place să joc pe iarbă, asta este originea sportului”, a declarat Barty la Media Day.

Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 28 iunie – 11 iulie. Ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. În 2019, Simona Halep reușea să o învingă pe Serena Williams în finala feminină.

Organizatorii au decis să micșoreze premiile totale cu 5 procente, iar astfel au ajuns la 49,4 milioane de dolari. Cei doi campioni, la feminin și masculin, vor încasa câte 2,38 milioane de dolari fiecare. În 2019, Simona Halep primea 3,06 milioane de dolari pentru succesul de la Wimbledon, record al competiției.

 

ADVERTISEMENT