News

Medic ATI de la Spitalul Colentina îi răspunde lui Vlad Voiculescu: ”Nimeni nu poate ascunde morţii”

20.04.2021 | 17:19
Medic ATI de la Spitalul Colentina ii raspunde lui Vlad Voiculescu Nimeni nu poate ascunde mortii
ADVERTISEMENT

Medic ATI de la Spitalul Colentina îi răspunde lui Vlad Voiculescu după afirmațiile controversate făcute de fostul ministru al Sănătății.

Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina, afirmă într-o postare pe Facebook, că nu a înţeles ce a vrut să spună Vlad Voiculescu referitor la raportarea deceselor provocate de COVID-19. Fostul ministru al Sănătăţii afirmase, din nou, luni, 19 aprilie, că există o raportare greşită a deceselor de coronavirus și a dat exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan.

ADVERTISEMENT

”Eu nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morţii, iar despre metoda de raportare putea să discute altfel”, a scris medicul pe Facebook.

Medic ATI de la Spitalul Colentina, reacție pentru Vlad Voiculescu: ”Nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru”

Laura Zarafin spune în postarea să de pe Facebook că atunci când moare un om, medicul de gardă ATI completează o mulțime de acte, întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului, terapia aplicată, parametri ventilatori și rezultate ale analizelor.

ADVERTISEMENT

”Pune apoi diagnosticele de deces , specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante”, a precizat medicul de la Colentina.

Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem și se trec datele (nu numai decesul ci și numărul foii de observație, CNP -ul pacientului și cod de caz de la DSP), explică Laura Zarafin.

ADVERTISEMENT

Ce spune medicul ATI de la Spitalul Colentina?

”Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat.

În plus toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie , unde se eliberează certificatul de deces.

ADVERTISEMENT

Una peste alta , eu nu am înțeles ce a vrut să spună dl fost ministru , nu a fost foarte clar în exprimare , dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta , dar nimeni nu poate ascunde morții , iar despre metoda de raportarea putea să discute altfel”, a concluzionat medicul ATI de la Spitalul Colentina

ADVERTISEMENT