News

Medic din SUA, acuzat că a băgat otravă în perfuziile pacienților. O colegă a decedat. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

Un medic anestezist din SUA este acuzat că și-a ucis o colegă. Alți 11 pacienți de la spitalul unde lucra acesta sunt în stare gravă. Cadrul medical ar fi băgat otravă în perfuzii.
29.09.2022 | 10:11
Medic din SUA acuzat ca a bagat otrava in perfuziile pacientilor O colega a decedat Tribunalul lar putea condamna la moarte
Medic anestezist din SUA, acuzat că a băgat otravă în perfuziile pacienților. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte. Sursa foto: colaj Fanatik / FoxNews.com
ADVERTISEMENT

Caz extrem de grav în lumea medicală din SUA. Un medic din Texas ar putea fi condamnat la moarte. E acuzat că a otrăvit un alt medic și 11 pacienți prin intermediul perfuziilor administrate.

Medic anestezist din SUA, acuzat că a băgat otravă în perfuziile pacienților. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

La mijlocul acestei luni, justiția de peste ocean a decis arestarea medicului anestezist Raynaldo Rivera Ortiz Jr..

ADVERTISEMENT

În vârstă de 59 de ani, acesta a ajuns în detenție la câteva zile după ce Consiliul Medical din Texas i-a retras permisul de practică.

Cadrul medical este acuzată că ar fi injectat otravă în săculeții de perfuzie, provocând moartea unui medic și probleme grave de inimă la alți 11 pacienți, la un spital din Dallas.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor judiciare citat de Fox News, bărbatul ar fi recurs la gestul extrem din răzbunare. Recent, el a fost supus unei anchete privind conduita sa medicală nepotrivită.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că medicul ar fi otrăvit perfuziile pacienților după o serie de imagini vizionate ale camerelor de supraveghere din spitalul unde acesta activa.

ADVERTISEMENT

Pe 4 august, Ortiz apare pe imagini ieșind dintr-o cameră la ora 12:35 p.m. la Baylor Scott & White Surgicare din North Dallas ținând în mână un săculeț de perfuzie. Se deplasează pe un coridor gol spre un frigider folosit pentru depozitarea perfuziilor.

La un moment dat lasă o pungă de perfuzie în interior. Imediat, închide ușa, și pleacă rapid pe hol. Conform procedurilor, o asistentă ia perfuzia și o administrează unei femei în vârstă de 56 de ani, supusă unei operații de chirurgie estetică.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pacienta a suferit complicații cardiace grave și a fost transportată de urgență la un spital din zonă.

Într-o altă filmare, din 19 august, același Ortiz apare cu o perfuzie ascunsă sub un dosar de hârtie. Se vede clar cum bărbatul a schimbat săculețul de la perfuzie.

Și această soluție contaminată e administrată unei femei în vârstă de 54 de ani, supusă unei operații abdominale. Similar cazului anterior, pacienta a suferit o urgență cardiacă.

Procurorii îl numesc pe Ortiz un ”terorist medical”

Cel mai grav incident care îl are în centru pe medicul Raynaldo Rivera Ortiz Jr. a avut loc în iunie.

Atunci, medicul anestezist Melanie Kaspar, în vârstă de 55 de ani, a dus acasă o perfuzie contaminată pentru a se rehidrata. Femeia a suferit un atac de cord fatal.

”A luat acasă o pungă de lichide IV de la clinică când era bolnavă pentru a se rehidrata.

Ea și-a introdus lichidul în venă și aproape imediat a avut un eveniment cardiac grav și a murit”, anunță justiția americană, într-un raport.

Filmările cu medicul suspect de crimă au fost difuzate la o audiere în instanță săptămâna trecută. Procurorii federali l-au descris pe Ortiz ca fiind un ”terorist medical”.

Dacă va fi găsit vinovat, dr. Raynaldo Rivera Ortiz Jr. ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: