News

Medic român, în centrul unui scandal cu vaccinări anti-Covid false în Italia. VIP-urile care au beneficiat de serviciile doctoriței

Un medic român din Italia a recunoscut că a ”vaccinat” fals contra Covid sute de persoane printre care și o cântăreață și o sportivă cunoscute, dar și personal medical.
28.12.2022 | 12:22
Medic roman in centrul unui scandal cu vaccinari antiCovid false in Italia VIPurile care au beneficiat de serviciile doctoritei
Daniela Tecioiu Grillone a emis sute de certificate de vaccinare contra Covid false Foto: veraclasse.it
ADVERTISEMENT

Medicul Daniela Grillone Tecioiu susține că a făcut acest lucru “pentru a le proteja sănătatea”, deoarece erau adesea pacienți “cu boli și alergii” pentru care vaccinarea ar putea fi contraindicată.

Un medic român din Italia a eliberat certificate fals de vaccinare contra Covid

Scandalul a izbucnit în luna februarie a acestui an când Daniela Tecioiu Grillone, medic generalist rezident în Creazzo și cu cabinet în Vicenza a fost arestată.

ADVERTISEMENT

Aceeași măsură a fost luată atunci și împotriva partenerului ei, Andrea Giacoppo, care se ocupase de gestionarea bazei de date a pacienților vaccinați fals, și a doctorului Volker Erich Goepel, specialist în nefrologie care, din noiembrie anul trecut, practica medicina generală. ca suplinitor într-un cabinet din Fara Vicentino.

În ultimele luni, procuratura din Vicenza a interogat-o de cinci ori pe doctorița Daniela Grillone Tecioiu, în vârstă de 57 de ani, medic generalist, specializat în medicină estetică și ozonoterapie.

ADVERTISEMENT

Și de cinci ori, ea, asistată de avocatul Fernando Cogolato, a încercat să pozeze în apărătoare a bolnavilor, explicând că “a acționat astfel pentru a preveni daune mai mari”, scrie publicația Corriere della Sera.

“Au fost făcute vaccinuri false, dar numai pentru colegii mei, asistente medicale etc, care aveau boli, care urmau să moară dacă făceau un vaccin… Erau disperați. Toți ceilalți colegi au refuzat să le acorde o scutire. Nu au fost atât de mulți, până la urmă trebuie să fi fost vreo trei sute de vaccinuri”, a declarat Daniela Tecioiu Grillone pentru un post local de televiziune.

ADVERTISEMENT

Printre beneficiari se numără și VIP-uri

A făcut-o pentru pacienți, asigură ea, pentru a-i proteja de eventualele contraindicații ale serului anti-Covid. Iar pentru acele vaccinuri false care le permiteau să obțină un certificat digital UE (certificat verde) care atesta imunizarea contra Covid și permitea călătoriile, sute de persoane au venit la ea anul trecut.

Chiar și din afara regiunii. Chiar și VIP-uri. Printre celebrități se remarcă: cântăreața din Vicenza, Madame (născută Francesca Calearo, 20 de ani), care este așteptată la Sanremo în mai puțin de două luni, și sportiva din Marche, Camila Giorgi, 30 de ani, una dintre cele mai puternice jucătoare de tenis italiene. Ambele sunt acum cercetate pentru fals intelectual.

ADVERTISEMENT

Alături de sportivă mai sunt cercetați – sub aceleași acuzații – cei doi frați ai ei, Amadeus și Leandro, mama ei, Claudia Fullone, și tatăl-antrenor Sergio Luis Giorgi.

Între timp, ambii medici arestați au revenit în libertate și, până la un eventual proces, au primit posibilitatea de a își practica meseria din partea autorității sanitare locale.

ADVERTISEMENT