News

Medic traficant de droguri în Arad. Bărbatul a fost prins în timp ce primea 20 de kilograme de canabis

Un medic din Arad a fost prins în flagrant cu 20 de kilograme de canabis. Doctorul a fost săltat de polițiști înainte să plătească marfa.
01.02.2024 | 12:39
Medic traficant de droguri in Arad Barbatul a fost prins in timp ce primea 20 de kilograme de canabis
Un medic din Arad a fost prins în timp ce tranzacționa 2.000 de euro pentru 20 de kilograme de canabis. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic specialist ortoped din Arad a fost reținut în urma unei operațiuni de prindere în flagrant, desfășurată de procurorii DIICOT din Timișoara.

Cum a fost prins în flagrant medicul

Flagrantul a avut loc în timp ce medicul primea o cantitate de 20 de kilograme de canabis, pentru care urma să plătească suma de 2.000 de euro. Acesta a fost săltat în momentul în care prelua drogurile de la două persoane care le aduseseră din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Operațiunea de prindere în flagrant a fost organizată de procurorii DIICOT din Timișoara, în colaborare cu alte autorități. Tranzacția a avut loc în cartierul Micalaca din Arad.

De unde proveneau drogurile

Drogurile pe care urma să le primească doctorul proveneau din Spania și au fost aduse chiar de către cele două persoane din Timișoara în locul în care trebuia să se efectueze tranzacția.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane care au transportat cantitatea uriașă de canabis au fost și ele prinse la Timișoara. Anchetatorii i-au făcut pe aceștia să colaboreze cu ei și să dea totul în vileag.

Medicul a fost reținut pentru 24 de ore

Doctorul ortoped a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și va fi cercetat pentru trafic de droguri. Acuzațiile împotriva medicului sunt grave, iar justiția va decide măsurile care se impun în acest caz.

ADVERTISEMENT

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă ani grei de închisoare. De asemenea, nu își va mai putea exercita nici profesia de medic și va trebui să răspundă în fața legii pentru faptele sale.

Nu este singurul caz de acest fel. În 2022, un medic anestezist, care era și șef al UPU, a fost prins drogat la volan, iar potrivit testelor biologice și ale drugtestului, acesta consumase canabis.

ADVERTISEMENT

Când a fost oprit, mașina medicului a fost controlată de polițiști. Oamenii legii găsiseră mai multe seringi în care se aflau substanțe necunoscute.

ADVERTISEMENT