News

Un medic român, care fugea de polițiști, prins într-un autocar în Italia. Bărbatul era condamnat la 10 ani de închisoare

Un medic român, care fugea de polițiști, prins într-un autocar în Italia. Bărbatul era condamnat la 10 ani de închisoare.
02.05.2023 | 16:14
Un medic roman care fugea de politisti prins intrun autocar in Italia Barbatul era condamnat la 10 ani de inchisoare
Un medic român, care fugea de polițiști, prins. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un medic român, care fugea de polițiști, prins într-un autocar în Italia. Bărbatul era condamnat la 10 ani de închisoare pentru înșelăciune. Medicul în vârstă de 59 de ani a fost arestat de carabinierii din Opicina (Trieste) în timp ce călătorea spre România.

Un medic român, care fugea de polițiști, prins într-un autocar

Conform Rotalianul.com, bărbatul era căutat de autoritățile elvețiene pentru o condamnare de 10 ani pentru înșelătorie. Bărbatul a invocat motivul că are de plătit pensie de alimentară fostei soții, însă a înșelat cu peste 1 milion de franci elvețieni companiile de asigurări.

ADVERTISEMENT

După ce s-a văzut în conturi cu 1.6 milioane de franci elvețieni, medicul a fugit în Spania pentru a scăpa de arest. A fost găsit după șase ani de autorități, însă a încercat de această dată să fugă în România, în speranța că aici nu va fi prins niciodată. În cele din urmă, bărbatul a ajuns la penitenciarul ”Ernesto Mari” de pe strada Corneo din Trieste. Presa din Italia transmite că bărbatul va fi extrădat în Elveția, pentru a-și ispăși pedeapsa.

Nu doar medicii români din străinătate sunt puși pe fapte ilegale, ci și unii angajați ai sistemului medical din țara noastră. Este și cazul unui ambulanțier și a unei infirmiere din Bârlad, care au fost arestați preventiv spre finele anului 2022, pentru tentativă de înșelăciune.

ADVERTISEMENT

Potrivit Radio România Actualități, ambulanțierul avea 37 de ani și era angajat la SAJ Bârlad, în timp ce infirmiera avea 43 de ani și era angajată la Spitalul ”Elena Beldiman”. Cei doi au fost arestați pentru că ar fi promis în perioada 2019-2020 sume diverse de bani unor persoane cărora le promiteau că îi vor angaja în diverse spitale din Bârlad.

”Un ambulanțier în vârstă de 37 de ani, de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ), Substația Bârlad, împreună cu o infirmieră (43 ani) de la Spitalul „Elena Beldiman”, Secția Medicală, au fost arestaţi preventiv, după ce o anchetă deschisă în cazul lor a arătat că cei doi ar fi pretins în perioada 2019-2020 mii de euro de la mai multe persoane, cărora le-au promis că le vor ajuta să obțină posturi la Ambulanță sau la spitalul din Bârlad”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Totodată, conducerea SAJ Vaslui a menționat că bărbatul nu a mai avut abateri disciplinare până acum. Conducerea spitalului Județean, dar și cea a Spitalului ”Elena Beldiman” au transmis că celor doi le-a fost suspendat contractul de muncă, iar cei doi vor fi concediați dacă justiția îi va găsi vinovați, conform Radio România Actualități.

Tot în luna noiembrie, Poliția a identificat mai multe cazuri de înșelăciune în cadrul unei clini din București. Aici, pacienților li se spunea că sunt grav bolnavi, deși nu aveau nimic. 15 persoane au fost duse la audieri, fiind vorba de un prejudiciu cauzat de 150.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”În cursul acestei zile, 3 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 20 au pus în aplicare 7 mandate de percheziție la sediul unei societăți comerciale, din Sectorul 6, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, în formă continuată. În fapt, din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat faptul că persoanele vătămate erau induse în eroare, de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să achiziționeze aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate”, a transmis Poliția Capitalei. Concret, pacienților le era vândută aparatură medicală la un preț și de zece ori mai mari, deși nu aveau nevoie de aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: