News

Medicamente pentru hepatita C folosite împotriva COVID-19! Ce anunț au făcut specialiștii

10.07.2020 | 14:40
Medicamente pentru hepatita C folosite împotriva COVID-19! Ce anunț au făcut specialiștii
Alte două antivirale au fost adăugate pe lista medicamentelor împotriva COVID. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Medicamente pentru hepatita C folosite împotriva COVID-19! Aceasta este ultima noutate a specialiștilor din domeniu. Vorbim despre o combinație de antivirale folosite pentru vindecarea a milioane de pacienţi bolnavi de hepatită C.

Conform testelor clinice realizate în Iran sunt rezultate promiţătoare pentru tratarea Covid-19. Nu mai puțin de 3 examinări clinice au avut loc în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

94% dintre pacienţii spitalizaţi cărora li s-a administrat o combinaţie de Sofosbuvir şi Daclatasvir au prezentat scăderea febrei şi îmbunătăţirea respiraţiei, comparativ cu un nivel de 70% în cazul celor care nu au luat medicamentele.

Antivirale folosite împotriva hepatitei C, perfect și anti COVID-19!

Mai mult de atât, experții spun că rata mortalităţii pentru pacienţii cărora li s-au administrat medicamentele a fost de doar 5%, faţă de 20% în cazul celor care nu au beneficiat de tratament.

ADVERTISEMENT

Despre subiect a vorbit chiar și Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA şi membru al grupului de combatere a coronavirusului.

Acesta a recunoscut că rezultatele „sunt destul de interesante, provocatoare şi încurajatoare. Avem nevoie cu disperare de antivirale care să poată fi administrate în fazele preliminare ale bolii pentru a preveni spitalizările. Aş încuraja studii suplimentare pentru a reuşi acest lucru”, a subliniat Fauci.

Concret, în acest moment, cele două medicamente se alătură Dexametazonei şi Remdesivirului pe lista celor  redirecţionate care au efecte pozitive asupra pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi sunt folosite deja în teste clinice.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că Sofosbuvir şi Daclatasvir sunt disponibile pe plan mondial ca medicamente generice și acţionează prin interferenţa directă cu activitatea virală.

În studii s-a folosit Sovodak, o combinaţie de Sofosbuvir şi Daclatasvir, în patru spitale universitare din trei oraşe iraniene. Sovodak este produs de Rojan Pharma, o companie privată iraniană.

Există și un impediment – sancţiunile americane impuse Iranului , deși nu se aplică alimentelor şi medicamentelor, sunt scoase în evidență. Autorităţile iraniene au avertizat că măsurile americane complică importurile de medicamente şi cauzează creşterea preţurilor, uneori generând şi lipsuri pe piaţă.

ADVERTISEMENT

„Din cauza sancţiunilor, majoritatea medicamentelor nu au fost disponibile suficient de rapid. Nu am avut altă opţiune decât de a lucra cu ce avem. Acesta pare a funcţiona”, a explicat Shahin Merat, profesor la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Teheran şi membru al comisiei de testare

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri