Life

Medicamentul pe care îl iau femeile care vor să arate precum Kim Kardahsian. Medicii sunt alarmați

Medicii sunt îngrijorați după ce pe TikTok a devenit viral un medicament care promite femeilor că vor arăta precum Kim Kardashian.
08.04.2023 | 16:49
Medicamentul pe care il iau femeile care vor sa arate precum Kim Kardahsian Medicii sunt alarmati
Medicii sunt îngrijorați după ce tinerele folosesc un medicament devenit viral pe TikTok ca să arate precum Kim Kardashian. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un medicament foarte ieftin, care se eliberează fără rețetă, a devenit viral pe TikTok. Femeile îl cumpără deoarece promite că le va mări fundul și sânii ca să are precum Kim Kardashian. Medicii trag un semnal de alarmă.

Un medicament viral pe TikTok proite femeilor că vor avea trupul lui Kim Kardashian

Din dorința de a arăta cât mai bine, unele femei apelează la măsuri disperate. De curând, pe TikTok a devenit viral un medicament împotriva alergiilor despre care cele care se consideră prea slabe spun că le-a ajutat să aibă corpul lui Kim Kardashian. 

ADVERTISEMENT

Dar în loc de sâni mari și fund bombat, acestea se pot alege cu efecte adverse grave. Fenomenul a luat amploare la fel ca în cazul substanței antidiabetice, care a devenit un risc la nivel mondial, după ce a fost folosit în exces de persoanele care își doreau să slăbească.

Tinerele de pe TikTok care ar face orice pentru a avea formele mult visate susțin că reușesc să le obțină după ce își administrează acest medicament „minune”. Substanța se achiziționează din Franța, nu necesită rețetă, iar pe cutie scrie Periactin.

ADVERTISEMENT

În plus, prețul său nu depășește 10 euro. „Eu, care nu prea mâncam, acum mi-e foame tot timpul, chiar şi în pat mănânc. Funcţionează foarte bine, te îngraşă imediat”, spune o tânără care a încercat celebrul medicament de pe TikTok, conform Pro TV. 

Medicii trimit avertizări în privința celebrului medicament

Deși fotografiile arată, într-adevăr, că există rezultate, medicii avertizează că nu este vorba despre un supliment alimentar. Într-un comunicat de presă oferit de Societatea Franceză de Farmacologie şi Terapeutică (SFPT) prin care a avertizat în privința tratamentului.

ADVERTISEMENT

„Raportul beneficiu/risc al ciproheptadinei ar trebui reevaluat în vederea retragerii autorizaţiei de introducere pe piaţă sau, cel puţin, a înscrierii sale pe o listă cu reţetă obligatorie”, au anunțat specialiștii.

Iar până în 1994, acesta era, într-adevăr, indicat pentru a stimula pofta de mâncare, dar indicația a fost retrasă după mai multe verificări. Deși reprezentanții farmaciilor din Franța susțin că nu-l vând decât foarte rar, acesta se găsește la liber pe internet.

ADVERTISEMENT

Dar riscurile la care se impun femeile care văd medicamentul pe TikTok sunt foarte mari. Acesta provoacă somnolență, dar și afecțiunii hepatice, cardiace și sanguine, în special în cazurile în care dozajul este unul mare.

ADVERTISEMENT