News

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Urmează anunțul oficial. Update

Liderii PSD și PNL se reunesc din nou pentru a decide asupra candidatului la PMB. Cele două formațiuni nu au ajuns, joi, la un consens
18.03.2024 | 16:39
Medicul Catalin Cirstoiu candidatul PSDPNL la Primaria Capitalei Urmeaza anuntul oficial Update
Liderii PSD și PNL decid pe cine sprijină în lupta pentru fotoliul de primar general Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT
18-03-2024
18:59

Coaliția PSD-PNL anunță marți candidatul la Primăria Capitalei

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat luni  că decizia coaliției privind un candidat unic la Primăria Capitalei urmează să fie anunțată marți.

„Există o decizie a coaliţiei de a avea candidat unic la Primăria Municipiului Bucureşti şi candidaţi comuni la sectoare, urmând ca această decizie să fie prezentată mâine la organizaţiile de Bucureşti ale celor două partide, urmând ca anunţul nominal să fie făcut, din respect firesc pentru organizaţii, după întâlnirea de dimineaţă”, a declarat Lucian Romaşcanu la România Tv.

Întrebat cine va fi candidat pentru Primăria Generală, Romașcanu a răspuns: „Am spus că avem un candidat unic al coaliţiei şi aşteptăm întâlnirea cu organizaţiile, nu vreau să confirm un nume înainte de întâlnirea cu organizaţiile”.

 

18-03-2024
14:39

Sebastian Burduja: ”Respect decizia partidului”

Sebastian Burduja, președintele PNL București, care își dorea să candideze contra lui Nicușor Dan la alegerile locale din iunie, a declarat că va respecta decizia partidului privind candidatura la PMB, dar că nu dorește să candideze la Primări Sectorului 1.

”Respect decizia partidului. (…) Această competiție nu trebuie să fie despre o persoană, nici despre persoana mea, nici despre alte persoane.

Dacă este să fie despre cineva trebuie să fie despre Nicușor Dan, ce a făcut și ce nu a făcut”, a spus Sebastian Burduja, la Antena3 CNN.

Șeful liberalilor din București a precizat însă că nu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1 în ciuda faptului că Nicolae Ciucă, președintele PNL, a spus că ar putea fi o variantă pentru această candidatură.

18-03-2024
14:31

Rareș Bogdan: ”Nu-l cunosc pe acest doctor de genunchi”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut o declarație surprinzătoare atunci când a fost întrebat ce părere are despre numele vehiculat drept candidat comun al Coaliției pentru Primăria Capitalei.

”Am vrut să-l sun pe maestru Cristoiu, cu care am făcut vreo trei ani emisiuni și să-l întreb: Ce faci, maestre, candidezi? De fapt e Cîrstoiu, nu Cristoiu.

Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Am înțeles că e doctor de dinți… nu de dinți, de genunchi. Eu nu am probleme cu genunchii, din fericire încă mă țin genunchii. Eu nu îl știu, să-i dea Dumnezeu sănătate. Am înțeles că e manager la Spitalul Universitar.

Când eram la Barcelona am primit numele unui arhitect, celebru am înțeles, domnul Florescu. Vineri îmi spuneau că domnul Florescu este candidat. Am dat repede pe Google, am văzut că e un domn extrem de apreciat. Dacă ne spuneai dinainte ce se dorește, am fi vorbit și cu nepotul lui Gaudi.

Arhitectul Florescu sau doctorul de genunchi, eu nu îi știu, noi nu i-am testat. Dacă colegii din PSD vin și ne arată că e o soluție, eu nu vin și zic da sau ba.

La Capitală se caută o soluție optimă, dacă soluția optimă este domnul Cîrstoiu, mergem pe Cîrstoiu”, a declarat Rareș Bogdan.

18-03-2024
11:59

Nicolae Ciucă: ”Doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate”

Preşedintele PNL, a confirmat faptul că, în ședința de luni, Coaliția va lua o decizie privind candidatul la Primăria Capitalei.

“Că va fi domnul doctor (Cătălin Cîrstoiu – n.r.), că vom avea şi parte din echipa dumnealui cu care se va angaja în această campanie electorală, vom decide în această după-amiază.

Important este (…) să venim cu decizia în care credem cu toţii şi pe care o considerăm că va fi cât se poate de eficientă pentru Bucureşti şi pentru bucureşteni”, a declarat Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului a dezvăluit că managerul Spitalului Universitar are ”un anumit grad de notorietate” și că, susținut de PSD și PNL, ar putea obține un rezultat mai bune decât Cristian Popescu Piedone.

“Este nevoie ca această echipă să vină cu planul credibil şi să înceapă să producă noi proiecte pe care bucureştenii le aşteaptă. Astăzi anunţăm candidatul. Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu are un anumit grad de notorietate şi sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar şi de managementul de la Spitalul Universitar.

Susţinut de cele două partide, da. Singur, nu (are şanse să obţină un rezultat mai bun decât Cristian Popescu Piedone n.r.)”, a adăugat Nicolae Ciucă.

18-03-2024
09:13

Coaliția a decis cine va fi contracandidatul lui Nicușor Dan

Liderii PSD și PNL au ajuns la un acord asupra numelui persoanei care va fi candidatul susținut de Coaliție în cursa electorală pentru Primăria Municipiului București.

Acesta este medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spiralului Universitar de Urgență, au declarat surse FANATIK din cadrul Partidului Social Democrat.

Anunțul oficial va fi făcut în jurul orei 16.00, după ședința Coaliției PSD-PNL de luni după amiază. În cadrul acestei ședințe vor fi deciși și candidații pentru primăriile de sector.

Totuși, în cadrul ședinței de joi, Coaliția a decis că vor merge cu candidați comuni la primăriile de sector, la Primăria Capitalei, la Consiliul General și la Consiliile locale de sectoare.

Coaliția PSD-PNL, o nouă încercare de a alege candidatul pentru Primăria Capitalei

Finaliștii, potrivit celor mai recente declarații făcute de Marcel Ciolacu, ar fi medicul Cătălin Cîrstoiu și arhitectul Tiberiu Florescu. Gabriela Firea este o variantă doar dacă cele două partide vor avea candidați separați, a mai precizat liderul PSD, care a exclus categoric un sprijin pentru Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

”Dacă vom avea abordări separate, PSD are candidat pe doamna Firea. Dacă vom avea o abordare comună, vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate.

Ce vă pot spune cu certitudine, atât PSD, cât și PNL nu vor susține candidatura domnului Piedone. Vom avea candidații noștri sau candidatul nostru comun.

ADVERTISEMENT

Cu toții avem în acest moment măsurătorile și alternativele pentru a lua o decizie. E posibil ca și în București să avem candidaturi separate. Nu e ceva wow.

Ce este cu certitudine stabilit foarte clar, după alegeri, majoritățile în toate administrațiile locale vor fi făcute de PSD și PNL. Cu alte cuvinte, am depășit primul hop”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Posibilii finaliști ai Coaliției

Marcel Ciolacu a vorbit și despre doi potențiali candidați, care nu sunt membri de partid: arhitectul Tiberiu Florescu, președintele Registrului Urbaniștilor din România și medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar București.

”Au fost discuții despre domnul profesor Florescu. Am avut întâlniri cu domnul profesor Florescu și eu, și domnul Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Este persoana cea mai îndreptățită să ne spună cum vede viitoarea dezvoltare a Bucureștiului. Dânsul și-a arătat disponibilitatea de a intra într-o echipă pentru reconstrucția Bucureștiului.

Domnul Cătălin Cîrstoiu este un manager foarte bun la Spitalul Universitar, este rectorul Universității de Medicină. Eu am fost personal în Spitalul Universitar și ca pacient, și ca prim-ministru.

Este o persoană care este luată în considerare în acest moment ca și candidat comun”, a mai declarat președintele PSD.

ADVERTISEMENT