News

Medicul Dan Tesloianu rămâne în arest preventiv. Decizia luată de Curtea de Apel București

Medicul cardiolog Dan Tesloianu, acuzat în dosarul refolosirii stimulatoarelor cardiace, rămâne în arest preventiv. Decizia vine de la Curtea de Apel Bucureşti.
19.04.2023 | 08:40
Medicul Dan Tesloianu ramane in arest preventiv Decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti
Dan Tesloianu, medicul acuzat că refolosea stimulatoare extrase din cadavre, în arest preventiv încă 30 de zile. Sursa foto: bzi.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel Bucureşti a luat o decizie finală în cazul lui Dan Tesloianu, medicul acuzat că refolosea stimulatoare extrase din cadavre. Acesta rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Dan Tesloianu, medicul acuzat că refolosea stimulatoare extrase din cadavre, în arest preventiv încă 30 de zile

Pe 13 aprilie, Tribunalul București anunța că doctorul Dan Tesloianu de la spitalul Sf Spiridon din Iași, acuzat că ar fi implantat, în perioada 2017 – august 2022, un număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre, era plasat în arest la domiciliu. Medicul cardiolog fusese arestat pe 18 februarie.

ADVERTISEMENT

Decizia de săptămâna trecută nu a fost însă definitivă. Ea a fost contestată. Astfel, marți, 18 aprilie, măsura arestului la domiciliu a fost schimbată cu cea a arestului preventiv.

”Admite contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti împotriva încheierii din data de 13 aprilie. Pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

ADVERTISEMENT

Desfiinţează în parte încheierea din data de 13 aprilie pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penal şi, rejudecând: admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Nicola Dan Tesloianu formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Dispune prelungirea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Nicola Dan Tesloianu pe o perioadă de 30 de zile. De la 19 aprilie până la 18 mai inclusiv. Definitivă“, se arată în minuta deciziei, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave aduse medicului Dan Tesloianu

În februarie 2023, Dan Tesloianu, fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională din cadrul Secției de Cardiologie, Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași, era reținut pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului General.

Acesta era acuzat că ar fi refolosit 238 de stimulatoare cardiace. Lui i se mai aduc acuzații de mită, dar și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejata.

ADVERTISEMENT

”Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală a PÎCCJ au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de o persoană fizică având calitatea de medic la un spital din municipiul Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, prevăzută de art. 297 Cod penal cu aplicarea art. 35 Cp, (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, prevăzută de art. 48 Cod penal rap la art.24 alin.1 lit.b din Legea 50/1991 şi luare de mită prevăzută de art. 289 din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin.1 Cod penal“, se arăta într-un comunicat al Parchetului General.

Medicul Dan Tesloianu a avut probleme cu legea și în 2011. A fost urmărit penal având calitatea de sus­pect. Era acuzat de luare de mită în formă continuată, înşelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals.  Era suspectat că ar fi pretins şi primit, în două tranşe, de la Mihai B. şi Adrian Gheorghe B. suma de 1.500 de lei pentru.

ADVERTISEMENT
Tags: