Life

Medicul Vlad Ciurea, adevărul despre preparatul adorat de români. Este sănătoasă slana cu ceapă? Puțini s-ar fi așteptat la așa ceva

Doctorul Vlad Ciurea, detalii despre un produs iubit de români. Cât de bună este slana cu ceapă? Nu multă lume credea asta.
11.12.2023 | 20:26
Medicul Vlad Ciurea adevarul despre preparatul adorat de romani Este sanatoasa slana cu ceapa Putini sar fi asteptat la asa ceva
Doctorul Vlad Ciurea, detalii despre un produs iubit de români. Cât de bună este slănina cu ceapă? Nu multă lume credea asta. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea, adevărul despre preparatul adorat de români. Este sănătoasă slana cu ceapă? Puțini s-ar fi așteptat la așa ceva. Neurochirurgul a dezvăluit care sunt beneficiile acestora pentru organismul uman.

Doctorul Vlad Ciurea, detalii despre un produs iubit de români. Cât de bună este slana cu ceapă? Nu multă lume credea asta

Doctorul Vlad Ciurea a venit cu detalii despre un produs iubit de români. Cât de bună este slana cu ceapă? Nu multă lume credea asta. Foarte multe persoane evită această combinație din cauza grăsimii, însă are multe proprietăți importante.

ADVERTISEMENT

Neurochirurgul român este de părere că oamenii trebuie să se întoarcă la origini și să consume preparatele culinare pe care le savurau și în copilărie. Medicul mai spune că este foarte important echilibrul alimentar.

„Degeaba Ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: «No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!». Nu poți, pentru că schimbi structura.

ADVERTISEMENT

Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul. 

Suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură!

ADVERTISEMENT

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a declarat medicul Vlad Ciurea, în podcast-ul lui Damian Drăghici, conform dcmedical.ro.

Slănina, mai bună decât mezelurile

Slănina este mai bună decât mezelurile care se găsesc în magazinele românești, susțin foarte mulți nutriționiști. Aceștia sunt de părere că alimentul gustos este un medicament perfect pentru zilele reci de iarnă.

ADVERTISEMENT

În plus, medicii susțin că ajută la scăderea colesterolului dacă este consumat cu moderație. Conține acizi grași Omega 3 și are rolul de a crește imunitatea. De asemenea, slănina de porc are beneficii cardiace. Porția maximă recomandată este de 80 de grame pe zi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde