Life

Singurele dulciuri sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea spune că îmbunătățesc activitatea cerebrală

Acestea sunt singurele dulciuri sănătoase pentru creier. Medicul Vlad Ciurea le recomandă și spune că îmbunătățesc activitatea cerebrală.
06.12.2023 | 10:23
Singurele dulciuri sanatoase pentru creier Medicul Vlad Ciurea spune ca imbunatatesc activitatea cerebrala
Singurele dulciuri sănătoase pentru creier. Sursă foto: Facebook, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Vlad Ciurea a vorbit despre cele mai sănătoase dulciuri pentru creier. Există într-adevăr și alimente dulci care îmbunătățesc activitatea cerebrală. Important este însă să știm care sunt acestea.

Singurele dulciuri sănătoase pentru creier

Marea majoritate a produselor din comerț adorate de români nu sunt tocmai bune pentru creier. Iar asta a tot subliniat medicul Vlad Ciurea de-a lungul timpului. Și totuși ce ne face bine?

ADVERTISEMENT

Când vine vorba de deserturi, avem de unde alege. Totuși, doar anumite dulciuri sunt sănătoase pentru creier. Iar dacă vrem ca activitatea noastră cerebrală să fie îmbunătățită, ar fi bine să optăm pentru ele.

Medicul Vlad Ciurea spune că în realitate, creierul nostru este pretențios. Adoră dulcele, însă nu chiar orice. Astfel, este bine să știm pentru ce să optăm, astfel încât să îl protejăm din toate punctele de vedere.

ADVERTISEMENT

Recomandările medicului Vlad Ciurea

Singurele dulciuri sănătoase pentru creier, spune Vlad Ciurea, sunt mierea și ciocolata seacă. Mai mult de atât, neurochirurgul menționează că fix cacao îmbunătățește activitatea cerebrală.

Astfel, recomandarea medicului este însă să optăm pentru dulciuri seci. Iar aceeași regulă e valabilă și când vine vorba de alimente. Acestea nu trebuie să fie bogate în grăsime, dacă vrem să ne protejăm creierul.

ADVERTISEMENT

”Să mergem puțin spre dulce, dar dulcele care îi place creierului. Nu-i place orice! Este un organism foarte mofturos.Trebuie să îi dai miere, ciocolată seacă, nu însiropată. Cacao iar este foarte bună pentru activitatea cerebrală!

Să se mănânce mâncăruri seci, carne cât mai seacă, cât mai fără grăsime, carnea de curcan este recunoscută, pentru că are calorii reduse, peștele slab și salată, salată, salată”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

O altă recomandare a medicului Vlad Ciurea este să nu uităm de apă. Aceasta ne curăță organismul și de asemenea, are efecte benefice asupra creierului. Hidratarea este esențială pentru o mai bună funcționare a organismului.

Iar beneficii similare au și anumite ceaiuri. Există plante care au numeroase proprietăți și care pot face bine atât organismului nostru, cât și creierului. O mare parte din ele sunt chiar recomandate în prevenția anumitor boli, amintește medicul.

ADVERTISEMENT
Tags: