News

Medvedev prezintă ”formula de pace” a Rusiei pentru încetarea războiului. Condiții imposibile cerute Ucrainei

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a prezentat ”formula de pace” a Kremlinului. Vorbim de un plan care impune condiții imposibil de acceptat de Ucraina.
14.03.2024 | 21:14
Medvedev prezinta formula de pace a Rusiei pentru incetarea razboiului Conditii imposibile cerute Ucrainei
Fostul președinte al Rusiei prezintă ”formula de pace” a Moscovei. Printre condițiile lui Medvedev: capitularea Ucrainei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dmitri Medvedev, un personaj al derapajelor de la Kremlin, a prezentat în această săptămână așa-numita ”formula de pace” a Rusiei în contextul războiului din Ucraina. Vorbim de un plan aberant, pe care Kievul nu are cum să-l accepte.

Fostul președinte al Rusiei prezintă ”formula de pace” a Moscovei. Printre condițiile lui Medvedev: capitularea Ucrainei

În cei doi ani trecuți de la începutul invaziei din Ucraina, Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei în perioada 2008 – 2012, s-a remarcat ca una dintre cele mai toxice voci la Moscovei.

ADVERTISEMENT

Trompeta regimului lui Putin a șocat în dese rânduri opinia publică internațională prin amenințările sale extrem de grave. În cea mai recentă, de la mijlocul lunii februarie, Medvedev, care ocupă poziția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a amenințat că va folosi arme nucleare împotriva SUA, Marii Britanii, Germaniei și Ucrainei dacă Moscova pierde toate teritoriile ucrainene ocupate.

Acum, oficialul rus lovește din nou. Joi, fostul lider la Kremlin a prezentat detaliile așa-numitei ”formule rusești de pace”. Planul lui Medvedev pentru stoparea conflictului cu Kievul este unul care conține o serie de condiții imposibil de acceptat și de negociat de Zelenski și echipa sa.

ADVERTISEMENT

Încă din start, condițiile cerute de Medvedev în ”formula de pace” a Rusiei sunt unele care anulează practic orice șanse de dialog. Astfel, în primele puncte, așa-zisul plan de pace al Rusiei cere ”capitularea Ucrainei”, ”plata tuturor compensațiilor cuvenite Rusiei” și ”adoptarea unui act privind reunificarea fostelor teritorii ale “Ucrainei” cu Federația Rusă. Totul în schimbul încheierii ostilităților de către Rusia.

Potrivit publicației Ukrainska Pravda, Medvedev a declarat că, pentru a obține așa-numitul “consens cu comunitatea internațională“, Ucraina trebuie să facă mai mulți pași.

ADVERTISEMENT

În primul rând să declare “capitulare completă și necondiționată“, apoi “să efectueze demilitarizarea“, “să demită toate autoritățile constituționale” și “să organizeze imediat alegeri pentru un parlament temporar”.

Occidentul, ”implicat” în planul de pace al lui Medvedev

Pentru ca ostilitățile în estul Europei să înceteze, și Occidentul ar trebui să aibă ceva de spus. Fostul președinte al Rusiei spune că statele care au susținut Ucraina, din Vest, trebuie să recunoască ”regimul politic de la Kiev ca fiind o juntă nazistă”.

ADVERTISEMENT

Medvedev repetă apoi retorica lui Putin și afirmă că este necesar să se desfășoare un “program de denazificare forțată care să cuprindă toate autoritățile” sub supravegherea Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Despre toate aceste puncte imposibile de obținut, Medvedev spune că fac parte dintr-o formulă de pace blândă. ”Aceasta este formula rusească de pace blândă. La urma urmei, aceasta este o poziție de compromis, nu-i așa?

Cred că, urmând-o, putem ajunge la un consens amical cu comunitatea internațională, inclusiv cu lumea anglo-saxonă, și putem desfășura summit-uri productive, mizând pe înțelegerea prietenilor noștri apropiați, și anume a partenerilor noștri occidentali”, a afirmat Medvedev.

ADVERTISEMENT