Life

Melissa Yandell Smith, actrița din filmul „Nomadland”, câștigător la Premiile Oscar, a murit la 64 de ani

Melissa Yandell Smith, actrița din filmul „Nomadland”, a murit la vârsta 64 de ani din cauza cancerului de colon.
28.09.2021 | 16:02
Melissa Yandell Smith, actrița din filmul „Nomadland”, câștigător la Premiile Oscar, a murit la 64 de ani
ADVERTISEMENT

Melissa Yandell Smith, actrița din filmul „Nomadland” (2020), a murit la vârsta de 64 de ani. Interpreta lui Dolly din celebra peliculă suferea de cancer la colon.

Actrița s-a stins din viață pe 7 septembrie, în casa ei din San Francisco, înconjurată de familie și prieteni, scrie The Hollywood Reporter. Melissa Yandell Smith a fost profesoară și regizor al Teatrului Conservatorului American.

Filmul „Nomadland” a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film, Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, dar și Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

ADVERTISEMENT

Melissa Yandell Smith, actrița din filmul „Nomadland”, a murit la 64 de ani

Actrița din filmul „Nomadland”, Melissa Yandell Smith, a murit la vârsta de 64 de ani, după ce a fost răpusă de cancerul la colon.

Tragicul eveniment a avut loc la începutul acestei luni și, în ultimele clipe de viață, Melissa Yandell Smith a fost înconjurată de familia ei și de prieteni.

ADVERTISEMENT

Profesoară și regizor în cadrul Teatrului Conservatorului American, Melissa Smith era una dintre cele mai apreciate actrițe din San Francisco.

Ea și protagonista filmului „Nomadland”, Frances McDormand, interpreta lui Fern, au fost colege la Yale și erau prietene apropiate. Aceasta din urmă a obținut Premiul Oscar pentru „Cea mai bună actriță” la gala din acest an.

ADVERTISEMENT

Frances McDormand a vorbit, pentru San Francisco Chronicle, despre regretata ei prietenă. „Am avut o prietenie de 42 de ani care a cuprins ambițiile, visurile, reușitele, dar și eșecurile noastre. Sunt la fel de mândră de această prietenie cum sunt de căsnicia mea de 38 de ani și de iubitul meu fiu”, a declarat actrița.

Melissa Smith a interpretat-o pe Dolly, sora lui Fern, astfel că a apărut în câteva dintre cele mai importante scene ale filmului.

ADVERTISEMENT

Apariția în filmul care a obținut trei premii Oscar a fost cea mai importantă, din moment ce și-a petrecut viața în spatele scenei, ca profesor și regizor la teatru timp de 25 de ani.

Cine a fost Melissa Smith

Melissa Smith s-a născut pe 8 iunie 1957 în Louisville, Kentucky, SUA. A urmat școala în același stat, după care și-a început studiile la Yale, unde a obținut o diplomă în Engleză și Teatru, în 1979.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceasta s-a alăturat unui program de actorie în cadrul Universității Yale. Acolo și-a întâlnit viitorul soț, David Keith, dar și cea mai bună prietenă, Frances McDormand.

A predat în cadrul Teatrului Conservatorului American, însă și-a urmat și pasiunea pentru actorie. Melissa Yandell Smith a apărut în câteva piese de teatru de-a lungul timpului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri